RSS http://cac.es/va/otros-accesos/rss.html ca FITUR 2017: LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES APOSTA PER UNA ENTRADA COMBINADA PER A VISITAR TOT EL COMPLEX /va/prensa/noticias/FITUR2017.html dc., 18 gen. 2017 15:09:00 +0100 -Experiments en directe de 'La Ciència a Escena' hui dimecres i demà dijous en l’stand de FITUR

- Els visitants que compartisquen les seues fotos en l’stand con l’etiqueta #CACenFITUR participen en un sorteig d’invitacions  
 

]]>
CAC /va/prensa/noticias/FITUR2017.html La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta en la nova edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR) 2017 la seua aposta comercial per promoure les entrades combinades entre els turistes nacionals i internacionals i sobretot entre els agents de viatges professionals. Este producte garantix una experiència completa en el complex, conéixer els aquaris de l’Oceanogràfic i per un poc més, també els continguts interactius del Museu de les Ciències i les pel·lícules de l’Hemisfèric.  

Es tracta de captar l’atenció del visitant interessat per l’Oceanogràfic perquè conega  tota la Ciutat de les Arts i les Ciències, amplie la seua estada i aprofite totes les propostes que oferix el complex. Com a exemple, l’entrada adult a l’Oceanogràfic, amb un cost de 29,1 euros, només s’incrementa 1,7 euros si es combina amb la del Museu de les Ciències. Per eixa quantitat podrà conéixer també el Teatre de l’Electricitat, l’Espai dels Xiquets, d’exposicions úniques com 'Els nostres dinosaures' amb rèpliques de 20 metres de longitud o el 'Bosc de Cromosomes' i les seues desenes de mòduls sobre curiositats científiques, entre altres continguts. 

De la mateixa manera, per 2,3 euros més, l’entrada a l’Oceanogràfic s’enriquix amb una projecció a l’Hemisfèric que compte en la seua programació amb pel·lícules de gran èxit de públic com 'Amèrica Wild' i que enguany inclourà tres novetats en cartellera. 
En FITUR, tècnics de la Ciutat dels Arts i els Ciències mantindran reunions amb les principals agències de viatges i touroperadores per a tancar nous acords comercials, així com traslladar els avantatges que suposa per al client l’adquisició dels diferents tipus d’entrades combinades. 
 

Animació científica en #FITUR2017 

Els experiments de 'La Ciència a Escena' viatgen enguany a FITUR per a mostrar la ciència interactiva que caracteritza al Museu de les Ciències. Divulgadores científics realitzaran sessions en directe el dimecres 18 de gener durant tot el dia i el dijous 19 de gener al matí en què mostraran algunes de les experiències del taller 'Fred, fred' i també del Teatre de l’Electricitat con un generador de Van de Graaff amb descàrregues elèctriques. 

En l’estand s’exposaran a més dos rèpliques de Pachyrhinosaurus que inviten als conéixer l’exposició 'Els nostres dinosaures' del Museu dels Ciències i la pel·lícula 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D'. Els visitants que compartisquen les seues fotos en l’estand amb la etiqueta #CACenFITUR podrán participar en un sorteig d’invitacions per a disfrutar al llarg de 2017.

 

]]>
LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES APAREIX ESTE MES EN CINC PROGRAMES DE TELEVISIONS INTERNACIONALS /va/prensa/noticias/Reportajes-internacionales.html dg., 15 gen. 2017 10:56:00 +0100 El canal alemany de televisió ARTE emet hui un reportatge sobre València amb imatges i recorreguts per la Ciutat de les Arts i les Ciències 

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Reportajes-internacionales.html El canal holandés Skyhigh TV, la britànica UKChannel, la francesa TV5Monde, el canal internacional de TVE i l’alemany Arte han gravat en els últims mesos en la Ciutat de les Arts i les Ciències diferents programes dedicats a l’oci cultural i al turisme, que coincidiran este mes en la seua emissió, aconseguint així major notorietat del complex entre el públic internacional. El canal alemany de televisió ART va visitar València el passat mes de desembre per a gravar un reportatge cultural de la ciutat, que forma part d’una sèrie del programa 'Metròpolis'. Este reportatge s’emet hui diumenge, 15 de gener, i ja està disponible en este enllaç. 

També hui diumenge 15 de gener s’emet el programa 'Jo a Espanya, tu a Amèrica' del canal internacional de TVE en el que s’inclou un reportatge i entrevista sobre la Ciutat de les Arts i les Ciències. L’equip d’este programa es va traslladar a València el passat estiu per al rodatge que es va realitzar en els exteriors del Museu, el Jardí d’Astronomia de l’Umbracle i l’Hemisfèric.

El reportatge que també s’emetrà este mes és el que va gravar al novembre la televisió internacional francòfona TV5Monde, amb una audiència de 27 milions d’espectadors, per al programa 'Embarquement'. En la seua visita, l’equip va recórrer els espais i exposicions del Museu de les  Ciències, l’Hemisfèric, el Palau i l’Oceanogràfic, imatges que completaven el reportatge sobre la ciutat realitzat en col·laboració amb Turisme València.

Els espectadors holandesos de Skyhigh TV també han conegut a la Ciutat de les Arts i les Ciències amb el programa 'Beste Frienden' on els participants d’este programa concurs- en què parelles d’amics han de completar diferents reptes- van realitzar una de les proves en el complex. La gravació en València està disponible en este enllaç.

Un altre dels programes internacionals es l’equip de 'Coach Trip' d’UK Channel que va gravar a l’octubre un dels seus capítols en la Ciutat de les  Arts i les  Ciències on els participants van realitzar tallers de 'La Ciència a Escena' en el Museu, La nova temporada del programa està prevista que comence a partir de demà dilluns 16 de gener.

]]>
LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES AMPLIA LA SEUA POLÍTICA DE RESPONSABILITAT SOCIAL /va/prensa/noticias/Responsabilidad-social.html ds., 14 gen. 2017 10:44:00 +0100 S’inclou una tarifa especial per a persones amb diversitat funcional o pocs recursos

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Responsabilidad-social.html La Ciutat de les Arts i les Ciències ha aprovat en l’últim Consell d’Administració l’ampliació de la política de responsabilitat social que ja es va iniciar en el mes de març de 2016. Amb ella es pretén contribuir a la sensibilització de la societat sobre les problemàtiques de desigualtat social i de gènere, així com les ambientals.

Es facilita l’accés a l’oci i a la cultura a determinats col·lectius i entitats amb limitacions econòmiques, en risc d’exclusió social, en general, i en particular a col·lectius o persones amb diversitat funcional i víctimes de violència de gènere.  En este sentit, el complex ha creat una tarifa especial, dirigida a estos col·lectius, per a l’accés als recintes que gestiona. A més, posa a disposició de  col·lectives o entitats sense ànim de lucre altres recursos, com l’espai ubicat en el Passeig d’Arcbotants de l’Umbracle per a l’exercici d’activitats públiques dirigides a la sensibilització de la societat en general.

Mostra d’això és la presència del Racó Solidari en la recent campanya de Nadal de la Ciutat dels Arts i els Ciències, en la que es van habilitar tres llocs del mercat de Nadal on diferents ONG's i associacions presentaren els seus projectes.

Semestralment la Ciutat de les Arts i  les Ciències publicarà els resultats en un informe de seguiment que serà accessible per a tots els ciutadans en el seu Portal de Transparència "Ciutat Oberta".

A més d’estes línies d’actuació anteriors, la Ciutat de les Arts i  les  Ciències inclou dins de la seua política estratègies encaminades a minimitzar l’impacte ambiental de les seues activitats i que fomenten l’accessibilitat global de les persones amb diversitat funcional així com la contractació socialment responsable.

]]>
EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ACULL ESTE MES NOVES CONFERÈNCIES D’ASTRONOMIA I DIVULGACIÓ CIENTÍFICA /va/prensa/noticias/Conferencias-Museu-enero-2017.html dg., 08 gen. 2017 14:20:00 +0100 -’Formación de planetes i una breu història del sistema solar' (12 de gener) impartida pel Doctor Sami Mikhai, de la Universitat de St. Andrews

- 'Energies renovables del futur: fotovolcaica i fuel solar' (24 de gener) a càrrec del director de l’Institut de Materials Avançats, Juan Bisquert

- 'El gran còmic de la ciència' (26 de gener) a càrrec del dibuixant Darryl Cunningham

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Conferencias-Museu-enero-2017.html El Museu de les Ciències continua en 2017 els cicles de divulgació científica 'Astronomia en la Ciutat de les Arts i les Ciències', 'De ciència certa' i 'Una Comunitat amb ciència' . Estos programes de conferències gratuïtes responen a l’objectiu de promoure la divulgació i permeten el contacte directe entre els científics i el públic. Les xarrades, de lliure accés previa inscripció se celebren a partir de les 19:30 hores en l’Auditori Santiago Grisolía. 

Dijous que ve 12 de gener tindrà lloc la conferència 'Formació de planetes i una breu història del sistema solar' impartida pel Doctor Sami Mikhail, de la Universitat de St.St.Andrews, que reconstruirà, des de la perspectiva de la geologia planetària, la fascinant història de la formació del nostre sistema solar. Per a això, mostrarà exemples dels majors esdeveniments que han tingut lloc en el nostre sistema solar, durant els prop de 4.600 milions d’anys des que es va formar, quan els meteorits queien sobre els planetes, Mart tenia aigua líquida en la seua superfície, i la Terra va col·lidir amb un altre planeta formant-se la Lluna. 

El cicle 'Una Comunitat amb ciència' continua també enguany amb la conferència 'Energies renovables del futur: fotovolcaica i fuel solar', prevista el 24 de gener i impartida pel professor i investigador Juan Bisquert, director de l’Institut de Materials Avançats. Bisquert, de la Universitat Jaume I, presentarà alguns dels grans desafiaments que comporta l’ús d’este tipus d’energia, especialment en zones on es produïx un important creixement demogràfic. 

La següent cita serà el 26 de gener amb la conferència 'El gran còmic de la ciència' a càrrec de Darryl Cunningham, amb qui s’estrena en 2017 el cicle 'De ciència certa'. Darryl Cuningham és un dels més prestigiosos dibuixants de còmic a nivell internacional. En esta conferència explicarà de quina manera ha utilitzat el còmic per a desmuntar alguns dels mites més estesos que existixen en l’actualitat, propiciats per les pseudociències com l’astrologia o les teories de la conspiració.

]]>
EL PLANETARI EN DIRECTE 'LES NOCTURNES D’HIVERN' MOSTRA ALS ESPECTADORS LES ESTRELES I CONSTEL·LACIONS VISIBLES DURANT ESTA ESTACIÓ /va/prensa/noticias/Planetario-Las-Nocturnas.html dv., 06 gen. 2017 14:05:00 +0100 Esta sessió especial se celebra els dissabtes a les 20 hores 

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Planetario-Las-Nocturnas.html L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències oferix per quint any l’oportunitat de conéixer i identificar algunes de les estreles i constel·lacions visibles en el cel hivernal amb el planetario "Les Nocturnes d’Hivern" que se celebra tots els dissabtes a les 20.00 hores des de demà 7 de gener fins a l’11 de març. 

A través de la narració en directe d’un planetarista, el públic escolta històries mitològiques associades a algunes de les estreles i constel·lacions típiques del cel nocturn durant l’estació freda de l’any. Esta sessió de planetari permetrà aguaitar als límits de la nostra galàxia, la Via Làctia, des d’on divisaran a les nostres "veïnes galàctiques", el famós Gran i Xicotet núvol de Magallanes. 

El públic també coneix curiositats sobre les constel·lacions zodiacals, la superfície de Mart, els anells d’Urà i contemplarà fascinants imatges de Plutó obtingudes per l’actual missió espacial de NASA "New Horizons". "Les Nocturnes d’Hivern" compta amb la banda sonora del músic David Vázquez, una de les composicions guanyadores del concurs "Posa-li música a les estreles".

]]>
MÉS DE 60.000 ESPECTADORS HAN VIST LA PEL·LÍCULA 'CAMINANT ENTRE DINOSAURES: PLANETA PREHISTÒRIC 3D' DES DE LA SEUA ESTRENA EN L’HEMISFÈRIC /va/prensa/noticias/Hemisferic-peliculas.html dt., 03 gen. 2017 13:20:00 +0100 Esta setmana l’Hemisfèric projecta 'Amèrica Wild' a les 12h, 16h i 18h, 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D' a les 13h i 19 h i 'Escapada al paradís: una nova aventura de tortugues' a les 11h i a les 17h 

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Hemisferic-peliculas.html L’aventura que viuen dos jóvens Pachyrhinosaurus a finals del Cretaci en la película 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D' ha comptat amb més de 60.000 espectadors en sis mesos, des que es va estrenar el passat mes de juliol en l’Hemisfèric. Per la seua banda, la projecció 'Amèrica Wild' supera ja els 23.000 espectadors desde que es va incorporar a la cartellera de l’Hemisfèric a l’octubre. 

Es tracta de les dos produccions amb què l’Hemisfèric va renovar la seua programació en 2016 amb èxit de públic. 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D' és una immersió en 3D que narra la història de dos dinosaures des que naixen i la seua lluita per sobreviure. Amb esta pel·lícula l’Hemisfèric es complementen els continguts dedicats a estos animals i que els visitants poden continuar coneixent en l'exposició del Museu de les  Ciències 'Els nostres dinosaures'. 


 
'America Wild' mostra alguns dels parcs naturals més famosos dels Estats Units a través del viatge que realitzen tres moderns exploradors: l’alpinista Conrad Anker, el fotògraf d’aventura Max Lowe i l’artista Rachel Pohl. La projecció captura la bellesa de la naturalesa més salvatge d’EE.UU: canons de vertigen, formacions rocoses que es convertixen en escenari de ciència-ficció, boscos de gegants sequoies mil·lenàries, el Parc Nacional dels Arcs amb més de 2.000 arcs de pedra arenosa natural i els seus paisatges de muntanya, neu i gel o els grans llacs.  

]]>
CANTAJOCS I PINYATES PELS MATINS I TEATRE DE TITELLES A LES VESPRADES DESTAQUEN ENTRE LES PROPOSTES GRATUÏTES DE #NADALENCAC /va/prensa/noticias/Reyes-en-CAC.html dl., 02 gen. 2017 12:56:00 +0100 L’emissari real arreplega les cartes per als Reis Mags de 12.30 a 13.30 h en el Passeig d’Arcbotants de l’Umbracle

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Reyes-en-CAC.html El Passeig d’Arcbotants de l’Umbracle continua amb les activitats especials de #NadalenCAC que es prolongaran fins al 8 de gener amb el mercat artesanal, la pista de gel real i diverses propostes d’oci infantil. Hui ha visitat el recinte l’emissari real per a arreplegar les cartes que entregarà als Reis Mags. També estarà demà dia 3, el dimecres 4 i el dijous 5 de gener de 12.30 a 13.30 hores.

Esta setmana se celebren els espectacles gratuïts de cantajuegos i pinyates des de hui i també els dies 3, 4, 5, 7 i 8 de gener, de 13:00 a 14:30 hores. I a les vesprades a partir de les 18:30 hores noves sessions en el teatre de titelles. També en el Passeig d’Arcbotants s’ha instal·lat una ludoteca d’accés gratuït amb jocs i estructures musicals, i una zona de pagament amb atraccions, llits elàstics, minigolf, jocs de fira i tren a pedals. Un altre dels espais habilitats és el 'Racó solidari' on diferents ONGs presenten els seus projectes solidaris, una iniciativa a què s’han sumat una total de 18 entitats.

]]>
EL PASSE CIENCIAMICS JA ESTÀ DISPONIBLE EN LA TAQUILLA CLUB DEL MUSEU DE LES CIÈNCIES /va/prensa/noticias/CienciAmics.html dg., 01 gen. 2017 09:30:00 +0100 Des de 32 euros en la tarifa familiar/reduïda i per 40 euros en tarifa d’adult

]]>
CAC /va/prensa/noticias/CienciAmics.html A partir de l’1 de gener de 2017 es pot adquirir el passe CienciAmics, el club de socis que permet als seus membres visitar el Museu de les Ciències i l’Hemisfèric de forma il·limitada durant 365 dies des de la data de compra. Els interessats podran comprar este passe en la taquila Club del Museu per 32 euros en la tarifa familiar/reduïda i per 40 euros en tarifa d’adult. Es pot sol·licitar també en la modalitat de Passe Regal per a aquells que busquen un present original amb què sorprendre familiars i amics en Reis.

A més de poder visitar el Museu i l’Hemisfèric tantes vegades com vullguen, els socis del Club CienciAmics tenen avantatges en determinats productes i servicis de la Ciutat dels Arts i els Ciències, com un 50% de descompte en els tallers de "La Ciència a Escena" i en 'Les Nocturnes de l’Hemisfèric', així com un 10% de descompte en botigues i restauració. Els socis del Club 'CienciAmics' també disposen de preus especials en l’aparcament, lloguer de bicicletes, waterballs, caiacs, barques i 'karts'.

]]>
EL RACÓ SOLIDARI DE #NadalenCAC MOSTRA ELS PROJECTES DE 16 ONGS /va/prensa/noticias/NavidadenCAC.html dc., 28 des. 2016 14:22:00 +0100 - En el Passeig d’Arcbotants s’han disposat espais per a que les ONGs mostren els seus projectes socials als visitants

- Les entitats interessades poden dirigir-se a reservas@cac.es 

]]>
CAC /va/prensa/noticias/NavidadenCAC.html Un total de 16 ONGs participen enguany en la programació especial de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències gràcies al 'Racó Solidari' ubicat en el mateix Passeig d’Arcbotants junt amb el mercat de Nadal. Es tracta d’un espai habilitat on les ONGs poden presentar els seus projectes solidaris als visitants de la Ciutat de les Arts i les Ciències i donar informació de la seua organització.

La Fundación Vicente Ferrer,  el Centro de Acogida de Menores La Salle-Amigo, la  Asociación de Voluntarios de Acogimiento Familiar (AVAF),  NDEM,  Queremos y Podemos Deportea,  Aspanion,  Iniciatives Solidaries, Federación de Falleras Mayores de Benicalap-Campanar, SCORDAE, Asociación de Amigos de la Comunitat Valenciana, Sumemos Muchas Manos por los Niños Enfermos, Asociación Grupo Martes, Kimo proyectes Nules, Asociación Latiendo Juntos, Fundación Entreculturas i PROYDE  són les organitzacions que s’han sumat a la proposta plantejada des de la Ciutat de les Arts i les Ciències.  Les ONGs tenen una data i horari establit per a presentar les seues propostes, des del passat 16 de gener fins al 8 de gener. Les entitats interessades poden dirigir-se a reservas@cac.es ja que encara queden dates lliures.

Més informació en Racó Solidari

]]>
LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES POSA EN MARXA LA NOVENA EDICIÓ DEL CONCURS ESCOLAR 'DESAFIAMENT ROBOT' /va/prensa/noticias/Desafio-Robot.html dc., 28 des. 2016 09:31:00 +0100 Entre les novetats d’esta nova edició, els alumnes de primària poden participar en el concurs.

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Desafio-Robot.html El Museu dels Ciències tornarà en  2017 a convertir-se en punt de trobada de futurs científics amb els concursos escolars 'Desafiament Robot', 'Cristal·lització en l’Escola' i Reacciona! A partir del pròxim 16 de gener i fins al 28 de febrer, els professors i alumnes interessats podran inscriure’s a la novena edició del concurs 'Desafiament Robot' dirigido a estudiants de Primària de 2.º i 3.er cicle, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius. Amb esta iniciativa es busca promoure l’ús de les noves tecnologies entre els jóvens per mitjà de la participació en una activitat pràctica i lúdica. Entre les novetats d’esta nova edició, destaca la possibilitat que alumnes de primària participen en el concurs.

La competició se celebrarà el dissabte 13 de maig en el Museu de les Ciències en una jornada oberta al públic que reunirà aficionats a la robòtica. Els equips participants competiran en diferents proves amb un robot construït, dissenyat i programat per ells, o amb un projecte que desenrotllaran al llarg de tot el curs. 

Este certamen s’unix a altres concursos dirigits a estudiants que organitza la Ciutat de les Arts i  les Ciències, les finals dels quals se celebren també el pròxim mes de maig, i que pretenen promoure la vocació científica dels alumnes com són la quarta edició de “Cristal·lització en l’Escola”, organitzat en col·laboració amb la Universitat Jaume I, i la sexta edició del certamen de química 'Reacciona! 

]]>
LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES AMPLIA HORARIS I ACTIVITATS EN NADAL /va/prensa/noticias/Museu-y-Hemisferic-en-Navidad-.html dv., 23 des. 2016 09:26:00 +0100 - En el Passeig d’Arcbotants s’ha instal·lat el tradicional mercat nadalenc, amb més de 30 llocs artesanals, pista de gel i tallers infantils 

- Els visitants del Museu i de l’Hemisfèric es beneficien de tarifa única de 6 euros en el pàrquing

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Museu-y-Hemisferic-en-Navidad-.html La Ciutat del les Arts i les Ciències amplia a partir de hui divendres 23 de desembre i fins al 8 de gener els horaris i activitats de manera que el Museu del les Ciències obri des de les 10 fins a les 19 hores, excepte els dies especials del 24 de desembre (de 10 a 14 h), el 25 de desembre (de 17 a 21 h), el 31 de desembre (10 a 18 hores) i l’1 de gener (de 16 a 20 h). També l’Hemisfèric amplia el nombre de projeccions, a excepció dels dies 24, 25 i 31 de desembre, i l’1 de gener amb horaris especials. Consultar horari Nadal Hemisfèric.


A més de tots els continguts i exposicions del Museu de les Ciències i la programació de l’Hemisfèric, el Passeig d’Arcbotants acull la programación especial de Nadal fins al 8 de gener, amb mercat artesanal i pista de gel, activitats infantils, cantajocs i titelles. Hui divendres 23 de desembre dins de les activitats de Nadal del Racó Solidari se celebrarà un concert a les 12 h a càrrec de l’Orquestra Simfònica Infantil Scordae. Pare Noel arreplegarà hui i demà les cartes dels xiquets i comptarà contes de 12:30 a 13 h. A més, des de hui totes les vesprades se celebrarà un teatre de titelles a partir de les 18:30 h.

Experiments divertits per 3,50 euros

En el Museu, els visitants també poden triar entre diferents experiments en directe. El preu de les entrades per a assistir als tallers de 'Ciència a escena' de 3,50 euros per persona i no cal comprar l’entrada general al Museu. Descobrir amb provetes ‘fumejants’ que la química és divertida o experimentar amb la gastronomia molecular són algunes de les experiències que proposen els tallers de 'La ciència a escena': 'Científic per un dia' i ‘Molècules saboroses’ amb horaris especials.

'La dinoarenera' de 'Els nostres dinosaures', l’Espai dels Xiquets i el taller 'Científic per un dia' del Museu s’han dissenyat especialment per al públic infantil. La instal·lació 'dinoarenera' els proposa jugar a ser paleontòlegs i descobrir fòssils soterrats. En ‘Científic per un dia’ els més menuts es transformen en investigadors i experimenten amb substàncies apegaloses, colors que viatgen pel paper o inclús ‘farines’ movedisses. L’edat recomanada és de 4 a 8 anys.

I per a tots els públics 'Molècules saboroses'. Els participants realitzen experiments per a aprendre els secrets de la cuina molecular, aplicar les tècniques de laboratori més innovadores als foguers i descobrir noves textures, sabors i mescles: es tracta d’aplicar el mètode científic a la cuina per a entendre les relacions físiques i químiques que es produïxen durant els processos de preparació o elaboració dels aliments. Un altre dels experiments són 'Fred, fred', 'Màgia Química' , ALUZina! i 'Horrror Al Buit'.
També es organizan visites guiades a les exposicions 'Els nostres dinosaures' i  'Nikola Tesla. Idees com a rellamps'. 'Els nostres dinosaures' ha ampliat el seu continguts amb dos noves rèpliques:la reproducció corpòria del Losillasaurus Giganteus, de 20 metres de llarg,  i de l’esquelet del Spinosaurus. En  les dos exposicions hi ha visites al llarg de tot el dia. El preu és de 2,5 euros a més de comprar l’entrada general al Museu.

Més dinosaures en l’Hemisfèric

L’Hemisfèric oferix en la seua programació documentals IMAX sobre ciència i naturalesa que proponen viure aventures en Yosemite, Yellowstone, el Gran Canó o el Parc Nacional Glacier amb la pel·lícula IMAX 'Amèrica Wild. Parcs naturals', viatjar a l’era del Cretaci en 'Caminant entre dinosaures' o conéixer un present que pareix futur en 'Robots' de National Geographic Studios.

Durant estes setmanes s’amplien la sessions amb una programació especial i en oferta infantil, la cartellera inclou la pel·lícula de animación en cine digital 3D 'Escapada al paradís: una nova aventura de tortugues' que narra la història de Sammy i Ray, dos tortugues de mar capturades per caçadors furtius que lluitaran per tornar al seu llar. 'Caminant entre dinosaures: Planeta prehistòric 3D' recrea un viatge a l’Alaska del Cretaci amb dos grans dinosaures herbívors, des del seu naixement i la seua lluita per sobreviure entre depredadors. Consultar pel·lícules de l’Hemisfèric.

 

]]>
JAVIER GARCÍA: 'HEM DESCOBERT UNA FORMA D’INCORPORAR PORUS MÉS GRANS A CATALITZADORS PERQUÈ MÉS PETROLI ES TRANSFORME EN COMBUSTIBLE I REDUIR EMISSIONS DE CO2' /va/prensa/noticias/Entrevista-quimico-Javier-Garcia-Martinez-.html dt., 20 des. 2016 10:50:00 +0100 El prestigiós químic, del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d’Alacant, ha participat en el cicle de divulgació 'Una Comunitat amb ciència'

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Entrevista-quimico-Javier-Garcia-Martinez-.html  

Fabricar catalitzadors més eficients per a la generació de gasolina i dièsel, i a més que cuiden el medi ambient. Es una de les principals línies que desenvolupa l’investigador alacantí Javier García Martínez  en el Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d’Alacant i que ha compartit en una conferència dins del cicle 'Una Comunitat amb ciència'.   

 Quan sorgix la seua vocació per la ciència? 
 
Els meus pares diuen que des que era molt xicotet m’agradava desmuntar-ho tot per a tornar a armar-ho, però mai de la mateixa manera. La meua família va patir amb paciència la meua vocació  per l’experimentació. Comprava productes químics en una drogueria pròxima a la casa dels meus pares. Amb el temps, la meua habitació es va convertir en un laboratori casolà replet de qualsevol tipus de substàncies químiques.
 
La Universitat va afegir estudi i rigor a la meua vocació. Allí vaig conéixer persones a qui admire, dels que tant vaig aprendre i hui són els meus companys. També va ser en la universitat on vaig sentir parlar per primera vegada dels meus grans herois, de Dimitri Ivanovich Mendeleev, d’Antoine Lavoisier, de Linus Pauling, de Michael Faraday i de Marie Curie.
 
 El seu camp d’acció és la nanotecnologia, en què consistix?
 
En general es diu que la nanotecnologia consistix a fer les coses molt xicotetes. En realitat no es tracta d’això. La  veritat és que la nanotecnologia consistix en fer les coses noves. I és que el més interessant que ocorre quan els materials tenen uns nanòmetres no és que siguen molt xicotets; el que és realment interessant  que es comporten de forma totalment distinta. L’or es torna roig i el carbó deixa de ser negre i fràgil per a convertir-se en transparent i més dur que l’acer. I estes noves propietats són la base d’innumerables aplicacions i de noves oportunitats de negoci. La nanotecnologia afegix més colors a la paleta del científic perquè amb els mateixos materials ara podem fer moltes més coses.

Com s’aplica als hidrocarburs?

En les refineries el petroli es transforma en combustibles (com la gasolina i el dièsel) i en molts compostos que s’utilitzen com a matèria primera en química. Estes transformacions es duen a terme utilitzant catalitzadors, que són substàncies que s’afigixen a una reacció perquè ocórrega de forma més ràpida. El problema a què ens enfrontem és que els catalitzadors actuals tenen uns porus tan estrets que bona part de les molècules que formen part del petroli no poden entrar en el seu interior -on es transformen- i en el seu lloc produïxen residus i CO2.  Hem descobert una forma d’incorporar porus més grans a estos catalitzadors amb el que ara molt més petroli es transforma en combustibles i productes útils al mateix temps que es reduïx notablement la generació de residus i les emissions de CO2.

 En què nous treballs i reptes està investigant el seu equip?
 
En el Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d’Alacant treballem en l’aplicació de la nanotecnologia a la generació d’energia. Com deia anteriorment, una de les nostres línies d’investigació és la fabricació de catalitzadors més eficients per a generació de gasolina i dièsel. És molt probable que continuem utilitzant estos combustibles en els pròxims anys i per tant és fonamente que ho fem de manera que es genere la menor quantitat possible de residus i de CO2. També treballem en la producció de biocombustibles com a alternativa als combustibles fòssils. Una altra línia d’investigació en l’estem treballant és l’emmagatzematge d’hidrogen perquè este puga utilitzar-se com a alternativa als combustibles actuals ja que només genera aigua com a residu. I finalment, estem treballant molt intensament per a millorar l’eficiència de les cel·les solars perquè esta font d’energia renovable puga competir amb altres més contaminants.
 
A més de científic, vosté és també fundador d’una empresa que va nàixer en la universitat. Podria comentar-nos com podria afavorir-se la transferència de coneixement i de tecnologia des de la universitat?
 
Hui en dia és possible estudiar en la millor universitat del món des de qualsevol lloc. Les universitats més prestigioses han posat totes les seues classes en internet, i algunes d’elles inclús donen títols oficials a aquells que superen els seus cursos online. Per això és tan important que les universitats afigen valor al fet d’estar en el campus, per exemple apostant per la investigació d’excel·lència i l’empreniment. Estes activitats no poden fer-se de forma remota i són molt útils per a atraure als millors estudiants. A més l’empreniment des de la universitat ens beneficia a tots perquè acurta el temps que passa des que es realitza un descobriment científic fins que està a l’abast de tots. No oblidem que algunes de les empreses més importants del món les han fundat jóvens universitaris en els últims anys.

]]>
UNA RÈPLICA CORPÒRIA A GRANDÀRIA REAL DE LOSILLASAURUS GIGANTEUS I UN ESQUELET DE SPINOSAURUS AMPLIEN LA MOSTRA 'ELS NOSTRES DINOSAURES' /va/prensa/noticias/Elsnostresdinosaures.html dv., 16 des. 2016 15:10:00 +0100 La reconstrucció del Losillasaurus, de 20 metres de longitud, ha sigut cedida per l’Ajuntament d’Aras de los Olmos

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Elsnostresdinosaures.html Dos noves reconstruccions s’han incorporat a l’exposició 'Els nostres dinosaures' del Museu de les Ciències: un corpori de Losillasaurus giganteus de 20 metres de longitud, cedit per l’Ajuntament d’Aras de los Olmos, i una rèplica d’un esquelet de Spinosaurus, que mesura 8 metres de llarg. A l’acte de presentació, celebrat hui en el Museu dels Ciències, han assistit el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, l’alcalde d’Aras de los Olmos, Rafael Giménez, el degà de la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València, Javier Lluch, i el director general de la Ciutat dels Arts i els Ciències, Enrique Vidal.

Les dos noves peces que amplien l’exposició s’exposen en la zona exterior dels 'nostres dinosaures' on s’exhibixen altres reconstruccions completes de dinosaures on s’exhibixen altres reconstruccions completes de dinosaures. 

Les dos incorporacions se sumen així al conjunt format pel corpori de Morelladon, de 6 metres de llarg i els esquelets d’un Thalassomedon (rèptil marí de 12 metres), un Deinonychus (carnívor de 2 metres de longitud) i dos voladors (gènere Dsungaripterus), un en posició sedent i un altre volant. També en esta zona s’exposen sis cranis de diferents dinosaures: Giganotosaurus, Triceratop, Monolophosaurus, Albertosaurus, Dsungaripterus i Deinonychus.

'Saurio de Losilla'

Cedit per l’Ajuntament d’Aras de los Olmos, el córporeo a grandària real de Losillasaurus giganteus "saure de Losilla" amb  20 metres de longitud. Es tracta d’un gènere de què només es coneix esta espècie, descobert en la regió dels Serrans, en el jaciment de l’aldea de Losilla d’Aras, terme municipal d’Aras de los Olmos. Este dinosaure del Juràssic va viure fa 145 milions d’anys i es creu que està emparentat amb el conegut Turiasaurus, trobat en la pròxima localitat de Riodeva, a Terol.

Junt amb este córporeo, els visitants podran també contemplar a una reproducció de l’esquelet d’un Spinosaurus aegyptiacus. La rèplica mesura aproximadament 8 metres de llarg i de 1,2 metres d’amplària. És el dinosaure carnívor conegut més gran, va viure en el Cretaci, fa aproximadament 100 milions d’anys i es calcula que podia aconseguir fins a 19 metres de llarg. La seua característica més cridanera és una espècie de vela en el llom i que es forma pel fet que les seues vèrtebres dorsals posseïxen unes apòfisis molt llargues en forma d’espines. 

Es tracta d’un dinosaure adaptat a la vida semiacuática en rius i deltes, que desplaçava per l’aigua per a poder accedir a la seua dieta, principalment formada per peixos. A més, en la zona interior i coberta de l’exposició, els visitants poden conéixer millor com eren estos dos dinosaures ja que s’exhibixen peces originals: una vèrtebra de Losillasaurus, i una dent i una urpa autèntica de Spinosaurus. 

La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat de València han organitzat l’exposició en col·laboració amb el Museu de Geologia de la Universitat de València (MGUV), la Xarxa de Museus i Col.leccions de Paleontològiques de la Comunitat Valenciana i el Museu Geominero (Institut Geològic i Miner d’Espanya), entre altres. 

Amb 2.200 metres quadrats de superfície, 'Els nostres dinosaures' compta amb més de 600 peces, un 90% d’elles són reals i la resta són rèpliques i maquetes. Del total de peces el 41% són de la Comunitat Valenciana i un 19% de la resta del territori espanyol. També hi ha peces que procedixen d’Amèrica, Xina, El Marroc, Polònia, França o Anglaterra, entre altres. 


 

]]>
EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ORGANITZA ESTE CAP DE SETMANA TALLERS DIY 'MÒBIL SISTEMA SOLAR' DINS DE LA NOVA EDICIÓ DE 'PASSAPORT A l’ESPAI’ /va/prensa/noticias/Pasaporte-al-Espacio.html dv., 16 des. 2016 14:43:00 +0100 Dissabte 17 i diumenge 18 de desembre, d’11 a 12 h

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Pasaporte-al-Espacio.html El Museu de les Ciències oferix este cap de setmana per al públic general nous tallers realitzats en col·laboració amb l’Agència Espacial Europea (ESA) i que formen part de la proposta de “Passaport a l’Espai'. El dissabte 17 i el diumenge 18 de desembre de 11:00 a 12:00 hores se realitzarà el Taller “Do it your self. Mòbil Sistema Solar” en què els participants realitzaran els seus propis sistema solar i descobrixen la gran varietat de planetes del sistema solar: des de gegants gasosos com a Júpiter, planetes rocosos com a Mercuri o els anells de Saturn.

El taller consistix en explicar de forma gràfica i interactiva als xiquets com és el Sistema Solar i els planetes que ho formen. Mentres realitzen els dibuixos de cada un dels planetes i cossos celests del sistema Solar, els animadors científics els expliquen amb recursos audiovisuals les principals característiques de cada un d’ells i del Sistema Solar : les grandàries, 'colors',  què són les òrbites, quins planetes compten amb satèl·lits o de què estan compostos principalment. De esta formen aprenen i 'retenen' els diferents conceptes més fàcilment ja que estan jugant i creant ells mateixos el seu mòbil/joguet, d’acord amb la filosofia DIY, un joc que es portaran a les seues cases.

Els tallers formen part de la oferta de 'Passaport a l’Espai', una proposta que reunix els continguts relacionats amb l’astronomia de la Ciutat d les  Arts i les  Ciències.  Els socis del Club CienciAmics o del Club de la Ciutat dels Arts i els Ciències podran participar de forma gratuïta en esta activitat prèvia reserva. Per al públic general el preu és d’1 euro sempre que s’adquirisca l’entrada al Museu. 

]]>
L' Hemisfèric mostra al públic les estreles i constel.lacions del cel hivernal /va/prensa/noticias/Las-Nocturnas-de-invierno.html dv., 16 des. 2016 09:00:00 +0100 Planetari 'Les Nocturnes d’Hivern' dissabte 17 de desembre a les 20 hores 

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Las-Nocturnas-de-invierno.html L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències oferix per quint any l’oportunitat de conéixer i identificar algunes de les estreles i constel·lacions visibles en el cel hivernal a través del planetari 'Les Nocturnes d’Hivern', que se celebra dissabte, 17 de desembre, a les 20 hores.  

A través de la narració en directe d’un planetarista, el públic escolta històries mitològiques associades a algunes de les estreles i constel·lacions típiques del cel nocturn durant l’estació freda de l’any. Esta sessió de planetari permetrà aguaitar als límits de la nostra galàxia, la Via Làctia, des d’on divisar a les nostres "veïnes galàctiques", els famosos núvols de Magallanes. El públic també coneix curiositats sobre les constel·lacions zodiacals, la superfície de Mart, els anells d’Urà i contemplarà fascinants imatges de Plutó obtingudes per l’actual missió espacial de NASA 'New Horizons'. 

'Las Nocturnes d’Hivern' compta amb la banda sonora del músic David Vázquez, una de les composicions guanyadores del concurs 'Posa-li música a les estreles'. Després d’esta primera sessió i una vegada acabe la programació especial de Nadal, 'Les Nocturnes d’hivern' tornaran a la cartellera de l’Hemisfèric tots els dissabtes a les 20 h del 7 de gener a l’11 de març de 2017.

 

]]>
EL CICLE 'UNA COMUNITAT AMB CIÈNCIA' PRESENTA LA INVESTIGACIÓ DE CARBURANTS NETS DE LA UNIVERSITAT D’ALACANT /va/prensa/noticias/Conferencia-15-12-16.html dc., 14 des. 2016 12:21:00 +0100  Javier García Martínez impartix la conferència 'Catalitzadors a la cura del medi ambient' dijous 15 de desembre a les 19:30 h Lliure accés, prèvia inscripció

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Conferencia-15-12-16.html El cicle 'Una Comunitat amb ciència' continua esta setmana amb l’expert Javier García Martínez, de la Universitat d’Alacant, que impartirà la conferència 'Catalitzadors a cura del medi ambient'. La cita serà dijous 15 de desembre, a partir de les 19:30 hores en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. 

Javier García Martínez, prestigiós químic del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d’Alacant, junt amb el seu equip, està innovant en el camp dels catalitzadors aplicats a carburants per a aconseguir un ús més eficient i, sobretot, més net dels mateixos. 

La cita, amb la que continua el cicle de divulgació del Museu de les Ciències 'Una Comunitat amb ciència', serà en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu a partir de les 19:30 hores. L’assistència és gratuïta i només es requerix prèvia inscripció a través de la web www.cac.es. El nou cicle de divulgació "Un Comunitat amb ciència" pretén acostar al públic els treballs d’investigació que s’estan realitzant des de les universitats, els laboratoris, els instituts i parcs científics de la Comunitat Valenciana.

 

]]>
LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES TRIA ALS GUANYADORS DEL CONCURS DE DIBUIX NADALENC /va/prensa/noticias/dibujos-navidadencac.html dl., 12 des. 2016 14:38:00 +0100 L’entrega de premis es realitzarà divendres que ve, 16 de desembre, amb l’inici de la programació especial de Nadal 

]]>
CAC /va/prensa/noticias/dibujos-navidadencac.html Un dibuix de l’Hemisfèric il·luminat per l’estrela del Nadal i realitzat en aquarel·la serà la imatge de la felicitació nadalenca de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a enguany. És el treball realitzat per Valeria O., alumna de 2n de Primària del col·legi Camarena-Valterna i que ha triat el jurat entre els finalistes del concurso de dibuix infantil 'El Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències'. Esta iniciativa, a la que s’han presentat més de 700 dibuixos, estava dirigida a tots els escolars que cursen Educació Primària en la Comunitat Valenciana durant el curs 2016-17.

Dos representants del Consell dels Xiquets de la Ciutat de les Arts i les Cièncias, la il·lustradora Marina Mandarina, la professora de la Facultat de Belles Arts i membre del laboratori de Llum de la Universitat Politècnica, Trinidad Gracias, i la professora d’Història de l’Art en la Universitat de València, Mireia Ferrer, han sigut els integrants del jurat d’experts que han valorat els dibuixos.

El jurat ha seleccionat tres dibuixos de primer cicle (1ºy 2n), segon cicle (3r i 4t) i tercer cicle (5t i 6t) de Primària. En la categoria d’alumnes de primer cicle de Primària ha resultat guanyadors Valeria O., Javier R. i Darío Z., els tres del Col·legi Camarena-Valterna. Per la seua banda, Nacho S. del Col·legi Camarena-Valterna, Carles G. i Daniela L. del CEIP Angelina Carnicer (València) han guanyat els premis en la categoria d’alumnes de segon cicle de Primària.

Finalment, en la categoria d’alumnes de tercer cicle de Primària, s’han reconegut els treballs d’Iván M. de CE Camarena-Valterna, Alejandro E. del CE Mas Camarena de Bétera i Claudia R. del Col·legi Fomento Vilavella. Cada un d’ells ha guanyat 4 entrades del Museu dels Ciències, 4 entrades de l’Hemisfèric i un joguet educatiu de la marca SCIENCE4YOU. La entrega de premis es realitzarà divendres que ve, 16 de desembre, a partir de les 18 h en el Passeig d’Arcbotants de l’Umbracle. També s’ha programat un concert de la banda juvenil del Centre Musical Paternense amb el que donarà començament la programación especial de Nadal de la Ciutat dels Arts i els Ciències.

 

]]>
MÉS DE 700 ESCOLARS PARTICIPEN EN EL CONCURS DE DIBUIX 'NADAL EN LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES' /va/prensa/noticias/Navidad-en-CAC-.html dl., 12 des. 2016 07:01:00 +0100 Hui es reunix el jurat per a decidir els dibuixos guanyadors 

]]>
CAC /va/prensa/noticias/Navidad-en-CAC-.html La il·luminació de la Ciutat de les Arts i les Cièncias ja anuncia des de fa dies la programació especial 'Nadal en CAC' que a partir de divendres que ve convertirà novament al Passeig d’Arcbotants en el passeig més nadalenc de València. I hui dilluns 12 de desembre es reunix un jurat de luxe per a decidir què dibujos són els guanyadors del concurs convocat pel complex de divulgació i que seran la targeta digital amb què la Ciutat de les Arts i les Ciències felicitarà estes festes. I és que ja és #NadalenCAC. 

Dos representants del Consell dels Xiquets de la Ciutat de les Arts i les Cièncias, la il·lustradora Marina Mandarina, la professora de la Facultat de Belles Arts i membre del laboratori de Llum de la Universitat Politècnica, Trinidad Gràcies, i la professora d’Història de l’Art en la Universitat de València, Mireia Ferrer, formen el jurat d’experts que demà decidirà els dibuixos guanyadors del concurs 'Nadal en la Ciutat de les Arts i les Ciències'. 

El jurat està convocat a les 10 hores a la sala de juntes del Museu i haurà de decidir entre els més de 700 treballs presentats. Serán seleccionats tres dibuixos de cada dos cursos: 1r i 2n, 3r i 4t i 5t i 6t de Primària. Cada un d’ells guanyarà 4 entrades del Museu dels Ciències, 4 entrades de l’Hemisfèric i un joguet educatiu de la marca SCIENCE4FOU. Una vegada comunique el seu fallada el jurat, els treballs premiats es donaran a conéixer a través de  www.cac.es i en les xarxes socials @cityartscience i Facebook 

#NadalenCAC 
L’entrega dels premis se celebrarà divendres que ve 16 de desembre a partir de les 18 hores amb l’inici de la programació nadalenca en el Passeig d’Arcbotants. Este espai cobert de l’Umbracle acollirà diferents activitats i tallers nadalencs, una pista de gel, un mercat amb més de 30 llocs, racó solidari, zona de 'foodtrucks', photocall nadalenc i un Betlem monumental amb més de 300 peces. 

A l’altura de l’Hemisfèric s’ubicarà la pista de gel real per a disfrutar de l’experiència de patinar en un entorn únic com és la Ciutat dels Arts i els Ciències. En el mercat artesanal, els visitants podran recórrer més de 30 llocs on s’exposaran des de productes de bijuteria i regal fins a articles vintage o joguets de fusta. També destacarà la varietat en l’oferta gastronòmica amb els 'foodtrucks' que s’instal·laran en este espai. 

En el Passeig d’Arcbotants es podrà disfrutar d’una àmplia oferta infantil amb una ludoteca d’accés gratuït amb jocs i estructures musicals, i una zona de pagament amb atraccions, llits elàstics, minigolf, jocs de fira i tren a pedals. Además, els xiquets podran entregar les seues cartes a Pare Noel, que comptarà contes, i a l’emissari dels Reis Mags. 

Titelles i cantajocs
Del 23 de desembre al 8 de gener, a les vesprades se celebrarà un espectacle de titelles. Una altra de les propostes infantils seran les actuacions de cantajocs amb pinyates els dies 2, 3, 4, 5, 7, i 8 de gener a partir de les 13:00 h. També s’instal·larà un racó solidari on els visitants podran depositar joguets que es destinaran a diferents ONG's. 

I per segon any consecutiu, en la programació especial de Nadal de la Ciutat dels Arts i els Ciències destaca també la música en directe de Pep Gimeno 'El Botifarra'. El cantautor de Xàtiva interpretarà el seu espectacle 'Ja dalt Nadal', una recopilació de romanços i cançons típiques per a estes dates el diumenge 18 de desembre a les 13:00 i el divendres 30 de desembre, a les 19:30 hores. Més informació i horaris especials en www.cac.es/navidad

]]>
UN TOTAL DE 48 JÓVENS APRENEN PROGRAMACIÓ EN ELS TALLERS ORGANITZATS PER LA CIUTAT DE LES ARTS I L’ASSOCIACIÓ BYL /va/prensa/noticias/La-hora-del-codigo.html ds., 10 des. 2016 10:50:00 +0100 La iniciativa s’engloba dins de 'L’Hora del Codi', un moviment global que acosta les ciències de la computació a desenes de milions de jóvens en més de 180 països

]]>
CAC /va/prensa/noticias/La-hora-del-codigo.html La Ciutat dels Arts i les Ciències i l’Associació ByL Iniciatives Educatives han organitzat hui dos tallers tecnològics amb motiu de la Setmana de l’Educació en Informàtica, una iniciativa internacional que busca promoure les ciències de la computació entre els més jóvens. Con edats  entre els 8 i els 15 anys, els 48 participants en els tallers 'L’hora del codi. Aprendre a programar amb Scratch' han aprés conceptes bàsics sobre programació, fomentant la seua creativitat i les habilitats vinculades a la resolució de problemes. 

Els tallers eren gratuïts, i tan sols es requeria la prèvia inscripció en www.cac.es, on s’han arribat a superar les 160 inscripcions. La iniciativa s’engloba dins de 'L’Hora del Codi', un moviment global que acosta les ciències de la computació a desenes de milions de jóvens en més de 180 països, a fi de fomentar vocacions tecnològiques i visibilitzar el potencial de la tecnologia digital en l’aprenentatge.

]]>
L’HEMISFÈRIC AMPLIA SESSIONS AMB UNA CARTELLERA PROTAGONITZADA PER DINOSAURES, ROBOTS, NATURALESA SALVATGE O L’UNIVERS MÉS OCULT /va/prensa/noticias/cartelera-Hemisferic-puente-diciembre-.html dc., 07 des. 2016 11:44:00 +0100 Programació especial fins a l’11 de desembre 

]]>
CAC /va/prensa/noticias/cartelera-Hemisferic-puente-diciembre-.html La programació cinematogràfica de l’Hemisfèric proposa viure aventures en Yosemite, Yellowstone, el Gran Canó o el Parc Nacional Glacier amb la pel·lícula IMAX 'Amèrica Wild. Parcs naturals', viatjar a l’era del Cretaci en 'Caminant entre dinosaures' o conéixer un present que pareix futur en 'Robots', de National Geographic Studios, entre altres propostes. 

Durant esta setmana s’amplien la sessions amb una programació especial fins a l’11 de desembre. En oferta infantil, la cartellera inclou la pel·lícula d’animació en cine digital 3D 'Escapada al paradís: una nova aventura de tortugues' que compte la història de Sammy i Ray, dos tortugues de mar capturades per caçadors furtius que lluitaran per tornar al seu llar. 

'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D' recrea un viatge a l’Alaska del Cretaci con dos grans dinosaures hervíboros, des del seu naixement i la seua lluita per sobreviure entre depredadors. Els personatges animats s’han recreat sobre fons reals: els cossos i els moviments dels animals s’han confeccionat a partir de l’evidència fòssil i el seu comportament es deriva de la paleontologia i de com actuen els animals actuals. 

Una altra de les projeccions és la pel·lícula documental 'Robots', de National Geographic Studios, que descobrix a l’espectador com es construïx un androide i els desafiaments que afronten els robots hui en dia. 

La pel·lícula 'Amèrica Wild. Parcs naturals' mostra alguns dels tresors naturals d’Amèrica del nord: supervolcans 'inactius' amb guèisers, formacions rocoses que es convertixen en escenari de ciència-ficció, boscos de gegants sequoies mil·lenàries, el Parc Nacional dels Arcs, amb més de 2.000 arcs de pedra arenosa natural, canons de vertigen, paisatges de muntanya, neu i gel, grans llacs, etc. 

La naturalesa també és protagonista en la projecció IMAX 'El vol de les palometes', que narra la més sorprenent de les migracions sobre la Terra: el viatge migratori que realitzen centenars de milions de palometes Monarca cada tardor, des de Canadà fins a Mèxic. I en 'Univers ocult', a través d’espectaculars imatges de cine en gran format, la producció mostra els llocs més llunyans del nostre Univers amb una claredat sense precedents, captats per alguns dels telescopis més potents del món. 

'Mirando l’invisible' descobrix processos de la Naturalesa que no es veuen, ja que es desenrotllen amb massa rapidesa per a la percepció humana i es necessiten potents sistemes de microscòpia: l’aire que respirem està ple de partícules invisibles, com a pol·len, cèl·lules de la pell, restes d’insectes, pèl d’animal i inclús matèria espacial procedent d’explosions de supernoves. Horarios i més informació.

 

]]>