RSS http://cac.es/va/info/rss.html ca La Ciutat de les Arts i les Ciències s’il·luminarà de daurat per a promoure la sensibilització del càncer infantil /va/info/prensa/noticias/-ilumina-de-daurat-cancer-infantil.html dv., 22 set. 2017 09:28:00 +0200  

El Museu de les Ciències s’il·lumina de daurat hui, divendres 22 de setembre, a partir de les 20.30 hores

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-ilumina-de-daurat-cancer-infantil.html La Ciutat dels Arts i els Ciències secundarà la campanya de sensibilització del càncer infantil ‘Enciende la Esperanza!’ una iniciativa mundial sorgida des de Childhood Cancer International (CCI), fomentada a Espanya per la Federació Espanyola de Pares de xiquets amb càncer i que promou ASPANION en la nostra Comunitat.

D’esta manera, el Museu dels Ciències s’il·lumina de daurat hui divendres 22 de setembre, a partir de les 20.30 hores, per a visibilitzar la problemàtica del càncer infantil. La campanya ‘Enciende La Esperanza!’ fa una crida a tota la societat i per a això proposa una acció en xarxes socials. Consistix a compartir fotografies del llaç daurat amb l'hashtag, #EnciendeLaEsperanza.

S’estima que uns 250.000 xiquets i adolescents són diagnosticats amb una de les 16 formes de càncer infantil, que són diferents dels càncers d’adults. L’absència de registres de càncer infantil en la majoria de països de tot el món ha portat als investigadors a la conclusió que este nombre està molt subestimat i que una infinitat d’altres xiquets/adolescents amb càncer no es registren i ni es comptabilitzen. Al nostre país, el càncer infantil és la primera causa de mort per malaltia en xiquets i adolescents d’1 a 14 anys.

 

]]>
El Museu de les Ciències acull demà el show sobre física elemental de partícules What´s the Matter? /va/info/prensa/noticias/El-Museu--What-s-the-Matter-.html dl., 18 set. 2017 17:31:00 +0200 La representació arriba per primera vegada a València i s’han esgotat totes les places disponibles

Hui s’ha organitzat una sessió pràctica amb un grup d’estudiants del Màster en Física Avançada de la Universitat de València

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/El-Museu--What-s-the-Matter-.html What's the Matter? inclou 28 demostracions en vivo en 11 peces i realitzades per 20 estudiants universitaris de física de la Universitat de Bonn. Esta activitat, amb totes les places esgotades, es realitza en anglés sense traducció simultània, és de lliure accés prèvia inscripció en www.cac.es i se celebra demà dimarts, 19 de setembre, en dos sessions: de 11.00h a 12.30h per a estudiants de Batxillerat i de 19.30h a 21.00h per a públic general, en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

També s’ha organitzat hui una sessió pràctica amb un grup d’estudiants del Màster en Física Avançada de la Universitat de València, on s’analitza la física de cada un dels experiments presentats.

What's the Matter? és un show sobre física elemental de partícules desenrotllat per Herbert Dreiner, professor de la Universitat de Bonn. La representació es dirigix a públic no especialitzat de totes les edats, i té la intenció de comunicar alguns conceptes bàsics de física de partícules elementals com el descobriment del bosón de Higgs d’una manera entretinguda.

L’espectacle està configurat com una missió en què dos estudiants amb l’ajuda d’un assessor viatgen cap arrere en el temps per a comprendre la naturalesa fonamental de la matèria. Va tindre el seu origen en 2001 i des de llavors estudiants de segon i tercer any de Física de la Universitat de Bonn participen en el seu desenrotllament. Des de 2008 es va transformar en un espectacle itinerant, que en 2009 va rebre el premi a la divulgació en física de partícules de la Societat Europea de Física.

 

 

]]>
El Passeig de l’Art de l’Umbracle acull les escultures de l’artista holandés Ruud Kuijer /va/info/prensa/noticias/Paseo-del-Arte-esculturas-Ruud-Kuijer--.html dj., 14 set. 2017 13:43:00 +0200 CAC /va/info/prensa/noticias/Paseo-del-Arte-esculturas-Ruud-Kuijer--.html El Passeig de l’Art de l’Umbracle acull des de hui les escultures de l’artista holandés Ruud Kuijer que per primera vegada exposa una gran exposició a Espanya. La mostra, de lliure accés i que podrà visitar-se fins al 9 d’abril de 2018, reunix un conjunt de 9 escultures creades per l’escultor entre 1995 i 2016 realitzades en formigó armat i acer.

En esta mostra, l’espai i el material estan en diàleg permanent. L’exposició INTERVAL de Ruud Kuijer és el resultat dels experiments de l’artista amb l’equilibri, la gravetat, les formes i els objectes. Cada escultura és totalment autònoma, un objecte en si mateix. L’interval físic també pot ser experimentat mentalment: quan mirem les escultures, una per una, podríem tindre un ull per a la seua independència conceptual.

Les escultures de Ruud Kuijer están presents en col·leccions de museus i col·leccionistes privats d’Holanda, Bèlgica, Alemanya i Estats Units. Ha realitzat projectes permanents a gran escala en Melbourne (2009) i Ciutat de Panamà (2016).

 

]]>
El Museu de les Ciències acull la representació sobre física elemental de partícules What´s the Matter? /va/info/prensa/noticias/El-Museu-de-les-Ciencies-acull-la-representacio-sobre-fisica-elemental-de-particules-Whats-the-Matter.html dl., 11 set. 2017 11:57:00 +0200  

El show inclou 28 demostracions en vivo en 11 peces realitzades per 20 estudiants universitaris de física de la Universitat de Bonn

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/El-Museu-de-les-Ciencies-acull-la-representacio-sobre-fisica-elemental-de-particules-Whats-the-Matter.html What's the Matter? és una representació sobre física elemental de partícules que ha sigut desenrotllat pel Physikshow de la Universitat de Bonn. El show inclou 28 demostracions en vivo en 11 peces i realitzades per 20 estudiants universitaris de física de la Universitat de Bonn. Esta activitat, en anglés sense traducció simultània, és de lliure accés prèvia inscripció en www.cac.es se celebra el pròxim 19 de setembre, a les 19:30 hores, en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

A través d’un viatge impossible, els protagonistes viatgen al Manchester de 1911 per a assistir al famós experiment de Rutherford i Geiger sobre el nucli atòmic. Un bot espai-temporal els traslladarà a la Universitat de Berkeley perquè E. Lawrence els ensenye com funcionen els acceleradors de partícules. La seua aventura per a entendre de què es compon la matèria finalitzarà en el CERN, Ginebra, on veuran en viu com es produïx i descompon el Bosón de Higgs.

Les demostracions públiques d’experiments de física compten amb una llarga tradició. L’espectacle What’s the Matter? s’inspira en algunes de les més famoses posades en escena; com Otto von Guericke va realitzar en 1654 la seua famosa demostració amb els hemisferis de Magdeburg o Michael Faraday, un dels precursors d’esta manera de presentar la física al gran públic. Les seues conferències incloïen experiments especialment seleccionats per a il·lustrar els principis exposats i sorprendre el públic assistent. L’èxit va ser tal que, inclús hui, es continua invitant als més prestigiosos científics per a celebrar les “Christmas Lectures”.

L’espectacle What's the Matter? ha sigut representat en Deutsche Museum Bonn, en la Universitat d’Oxford, University College de Londres, la Universitat de Pàdua, l’ICTP Triestre, Xina i a Manchester. 

]]>
L’Hemisfèric aconseguix quasi el 100% d’ocupació en les sessions de la pel·lícula 'U2 3D' /va/info/prensa/noticias/LHemisferic-aconseguix-quasi-el-100--docupacio-en-les-sessions-de-la-pell-cula-U2-3D.html dl., 11 set. 2017 11:45:00 +0200 El dissabte 9 de setembre, a les 22.00 hores, es va projectar l’última sessió 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/LHemisferic-aconseguix-quasi-el-100--docupacio-en-les-sessions-de-la-pell-cula-U2-3D.html L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha aconseguit quasi el 100% d’ocupació en totes les sessions en què s’ha projectat la pel·lícula 'U2 3D'. A través de la millor tecnologia, els espectadors han disfrutat de la música del 'Vertigen Tour' d’U2, una de les bandes més importants del planeta.

'U2 3D' ha sigut la proposta de l’Hemisfèric per a disfrutar de la mítica banda totes les nits dels dissabtes de l’estiu, del 15 de juliol al 9 de setembre, a les 22:00 hores. 'U2 3D' és la primera pel·lícula rodada en tecnologia digital 3D sobre el mític grup de rock liderat pel vocalista Bono, que fusiona l’innovador sistema d’imatge digital 3D, el millor so multicanal surround i una de les actuacions més brillants de la formació, rodada a Sud-amèrica durant els últims concerts del seu gira 'Vertigen'

]]>
Més de 3.300 espectadors han disfrutat del planetari 'Les Nocturnes d’Estiu' de l’Hemisfèric /va/info/prensa/noticias/Mes-de-3300-espectadors-han-disfrutat-del-planetari-Les-Nocturnes-d-Estiu-de-l-Hemisferic.html dc., 06 set. 2017 15:35:00 +0200 Demà dijous 7 de setembre, a les 21 hores, se celebra l’última sessió d’este planetari en directe dirigit a tots els públics que permet conéixer i identificar algunes de les estreles i constel·lacions visibles en el cel estival.

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Mes-de-3300-espectadors-han-disfrutat-del-planetari-Les-Nocturnes-d-Estiu-de-l-Hemisferic.html Més de 3.300 espectadors han disfrutat de la programació especial de l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències 'Les Nocturnes d’Estiu' que s’ha realitzat tots els dimarts i dijous des del passat 4 de juliol. Esta proposta se celebra també durant els mesos d’hivern. Demà dijous, 7 de setembre a les 21:00 hores se celebra l’última de les sessions d’este planetari en directe dirigit a tots els públics.

'Las Nocturnes d’Estiu' de l’Hemisfèric oferix a l’espectador una sessió especial on un planetarista guia als espectadors pel cel nocturn d’estiu, per a conéixer les estreles i inclús visitar alguns dels planetes del sistema solar.

El cel estival, imatges i recreacions de planetes com a Júpiter o Saturn, les nebuloses i galàxies, junt amb la música composta per Fabien Aubry, formen part d’un espectacle únic per a disfrutar del firmament.

 

]]>
L’exposició '50 anys amb FRATO' i 'Astromenuts' destaquen entre les novetats de la Ciutat de les Arts i les Ciències per al curs 2017/2018 /va/info/prensa/noticias/Lexposicio-50-anys-amb-FRATO-i-Astromenuts-destaquen-entre-les-novetats-de-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-per-al-curs-2017-2018.html dl., 04 set. 2017 09:06:00 +0200 La campanya de visites i informació sobre l’oferta escolar del complex continua al setembre i octubre

L’oferta didàctica de la Ciutat de les Arts i les Ciències s’adapta a cada nivell educatiu, d’Infantil a Batxillerat

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Lexposicio-50-anys-amb-FRATO-i-Astromenuts-destaquen-entre-les-novetats-de-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-per-al-curs-2017-2018.html Les noves exposicions del Museu de les Ciències, les estrenes de les pel·lícules de l’Hemisfèric, experiments en directe, visites guiades o el planetari 'Astromenuts' són algunes de les novetats de l’oferta didàctica de la Ciutat de les Arts i les Ciències per al curs 2017/2018.

Els continguts s’adapten a cada nivell educatiu, d’Infantil a Batxillerat, i la temàtica és àmplia, des d’astronomia, paleontologia o biologia, fins a robòtica i noves tecnologies, entre altres camps científics. Per al nou curs es poden triar els tallers de Ciència Escena del Museu: 'Màgia Química', 'Fred, Fred', 'Horror Al Buit', 'Sons Música i Naturalesa', 'Aluzina', 'Termografia al Roig Viu', 'Científic per un dia', 'Robotets', 'Molècules Saboroses', 'Micrarium', 'Robots' i 'Taller de TV'.

Els tallers de 'La ciència a escena' van comptar amb la participació de més de 20.000 escolars el curs passat. Existix també l’opció de 'La Ciència a escena en el teu cole', de manera que són els propis divulgadors científics els que acudixen al centre escolar per a realitzar les sessions, la qual cosa suposa un estalvi en transport i es facilita l’accés a estes experiències al nombre més gran d’alumnes possible.

Destaquen en l’oferta escolar per al 2017/18 els nous continguts del Museu dels Ciències amb l’exposició 'Imaginar l’educació. 50 anys amb Frato' en la que podem conéixer la trajectòria professional i personal del prestigiós pedagog Francesco Tonucci. A més de les exposicions “Els Nostres Dinosaures', 'Una autopista darrere de l’endoll', 'TecnoRevolución', 'Paisatges turístics valencians.Valuosos i valorats'. A més, de 'l’espai dels Xiquets' per a xiquets de 3 a 8 anys.

I entre les novetats de l’Hemisfèric en 2017 destaca 'Astromenuts', el planetari en directe per a xiquets de 3 a 6 anys i l’estrena de 'Robinson Crusoe 3D'. A més de la projecció de les pel·lícules 'L’Oceà secret de Jean-Michel Cousteau', 'Amèrica Wild. Parcs naturals' i 'Viatge a l’espai'.


 

]]>
Més del 80% dels visitants d’este estiu de la Ciutat de les Arts i les Ciències són de fora de la Comunitat /va/info/prensa/noticias/Mes-del-80--dels-visitants-deste-estiu-de-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-son-de-fora-de-la-Comunitat.html dv., 01 set. 2017 11:10:00 +0200 En els mesos de juliol i agost s’han venut 717.000 entrades, amb un augment del 9% respecte al mateix període en 2016

Estrenes en l’Hemisfèric, noves exposicions en el Museu i oferta nocturna, entre les novetats d’este estiu   

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Mes-del-80--dels-visitants-deste-estiu-de-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-son-de-fora-de-la-Comunitat.html  

Un 80% dels visitants que ha vingut a la Ciutat de les Arts i les Ciències durant l’estiu són de fora de la Comunitat. D’este percentatge, el 37% són estrangers entre els que predominen els italians, francesos, russos i anglesos; i el 43% són d’altres comunitats autònomes entre les que destaquen Madrid, Barcelona i Toledo. La resta, un 20% han sigut visitants de la Comunitat Valenciana. L’augment de turistes estrangers respecte a l’any passat representa un 14%.

Per edificis, en els mesos de juliol i agost, el Museu de les Ciències ha registrat més de 188.000 entrades venudes, un 9% més que en 2016, en el que es van vendre 173.790 entrades. L’Oceanogràfic destaca també amb una venda de més de 434.000 entrades, un 9% per cent més que l’any passat mentres que en l’Hemisfèric la xifra de vendes també s’ha incrementat i s’han venut al voltant de 95.000 entrades enguany.

En esta temporada estival, l’Hemisfèric ha incorporat a la seua cartellera la pel·lícula IMAX 'Viatge a l’Espai. Pròxima parada Mart' sobre les missions més importants que permetran en un futur arribar a Mart. 'U2 3D' també ha sigut la proposta de l’Hemisfèric per a disfrutar de la mítica banda en 3D les nits dels dissabtes. A més, l’Hemisfèric ha acollit durant les nits de juliol i agost, 'Les Nocturnes d’estiu', una sessió especial en què un planetarista guia als espectadors del cel nocturn d’estiu. A més, l’humor de Xavi Castillo i Eugeni Alemany, entre altres, ha tornat a les nits dels divendres en la terrassa exterior del Museu. L’oferta nocturna del complex ha comptat també amb una nova edició de 'Les Nits de l’Oceanogràfic'.

El Museu de les Ciències ha incorporat este estiu les noves exposicions 'TecnoRevolució' i 'Paisatges Turístics Valencians.Valuosos i valorats'. A més, el públic que ha visitat els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha pogut contemplar les exposicions 'Les paraules que es queden en silenci' de Cristóbal Gabarrón, les escultures monumentals de Manolo Valdés i la mostra 'Gènesi. Art en el carrer' de Sebastião Salgado.

 

]]>
'Un llac de concerts' torna a la Ciutat de les Arts i les Ciències els divendres de setembre i octubre /va/info/prensa/noticias/Un-llac-de-concerts-torna-a-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-els-divendres-de-setembre-i-octubre.html dv., 01 set. 2017 10:55:00 +0200 Els concerts gratuïts a càrrec dels estudiants de Berklee College of Music se celebren a les 19:00 hores en el llac de l’Hemisfèric

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Un-llac-de-concerts-torna-a-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-els-divendres-de-setembre-i-octubre.html Les actuacions gratuïtes de l’activitat 'Un llac de concerts' organitzada per la Ciutat de les Arts i les Ciències i el campus a València de Berklee College of Music, tornen hui divendres, 1 de setembre a les 19:00 en l’escenari situat en el llac de l’Hemisfèric.

De nou els divendres dels mesos de setembre (1, 8, 15, 22 i 29) i octubre ( 6 i 13), “Un llac de concerts” portarà al llac Sud de l’Hemisfèric de 19.00 a 21:00 hores, les actuacions de lliure accés a càrrec dels estudiants del campus a València de Berklee amb la interpretació de composicions de diferents estils musicals. Del jazz al rock and roll passant pel funk, la música llatina, el folk o les músiques del Mediterrani.


 

]]>
Toni Pons actua en “Les Nits del Museu” amb el seu espectacle 'Tu otro yo' /va/info/prensa/noticias/-Toni-Pons-actua-en-Les-Nits-del-Museu-amb-el-seu-espectacle-Tu-otro-yo.html dv., 01 set. 2017 10:47:00 +0200 Hui divendres 1 de setembre a les 22:30 hores en l’escenari situat en la terrassa nord-oest del Museu de les Ciències 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/-Toni-Pons-actua-en-Les-Nits-del-Museu-amb-el-seu-espectacle-Tu-otro-yo.html La terrassa nord-oest del Museu de les Ciències acull hui divendres 1 de setembre l’actuació de Toni Pons 'Tu otro yo', un espectacle de màgia, mentalisme i hipnosi que mantindrà els assistents pegats a la cadira sense pestanyejar.

Amb esta cita finalitza la quarta edició de 'Les Nits del Museu', el programa d’actuacions i humor en directe de la Ciutat dels Arts i els Ciències que ha omplit de rialles les nits dels divendres d’estiu. Les entrades poden adquirir-se en www.cac.es/nits i en taquilles del Museu dels Ciències i de l’Hemisfèric, o bé a través del telèfon 96 197 46 86.

 

 

 

]]>
Plans per a este cap de setmana en la Ciutat dels Arts i els Ciències /va/info/prensa/noticias/Plans-per-a-este-cap-de-setmana-en-la-Ciutat-dels-Arts-i-els-Ciencies-.html dv., 25 ag. 2017 11:43:00 +0200 Exposicions, visites guiades i tallers en el Museu de les Ciències 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Plans-per-a-este-cap-de-setmana-en-la-Ciutat-dels-Arts-i-els-Ciencies-.html Visites guiades a l’exposició 'Els Nostres Dinosaures' i a la mostra 'Una autopista darrere de l’endoll'

Coneix com era la Comunitat Valenciana fa milions d’anys, descobrix criatures impressionants com el Morelladon beltrani, dinosaure originari de la localitat castellonenca i rèpliques de fins a 20 metres de longitud. Estes són algunes de les sorpreses t’esperen en la tercera planta del Museu amb la exposición 'Els nostres dinosaures', que per primera vegada reunix en un mateix espai les principals troballes trobats en la Comunitat Valenciana.

Hi ha visites guiades al llarg de tot el dia (11:00, 13:00h, 17:00, 19:00h). El preu és de 2,50 euros; és necessari adquirir a més l’entrada al Museu dels Ciències.

La mostra 'Una autopista darrere de l’endoll', en la segona planta del Museu dels Ciències, fa un recorregut interactiu per a conéixer què és l’electricitat i com arriba fins les nostres cases. Una gran maqueta elèctrica, mòduls interactius i jocs expliquen en el Museu què hi ha darrere de l’endoll. Hi han visitas guiades gratuïtes tot el dia (11:00, 12:00, 13:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00) És necessari adquirir l’entrada al Museu dels Ciències.

 

Tallers

I per als més menuts (de 4 a 8 anys) el taller ‘Científic per un dia' i 'Robotets': Substàncies apegaloses, colors que viatgen pel paper, farines movedisses... els xiquets descobrixen al científic que porten dins! El taller comença amb diverses experiències que realitzen els divulgadors científics i es plantegen diverses hipòtesis: els participants podran experimentar amb la matèria i les seues diferents propietats per a extraure les seues pròpies conclusions.  En 'Robotets',  els més menuts seran els encarregats de programar un robot amb forma d’insecte, que podrà realitzar operacions aritmètiques bàsiques i, a més, explorarà els confins del sistema solar, seguint ordes dels programadores.

Els visitants del Museu poden triar a més altres tallers: 'Fred, fred''Màgia Química', aLUZina!  i 'Horror al buit'. En les sessions de 'La Ciència a Escena'  els divulgadors científics del Museu desperten la curiositat per la ciència a través de distints experiments en directe. En 'Fred, fred' el públic comprova els sorprenents canvis que experimenten els cossos en contacte amb el nitrogen a -196 ºC i en 'Màgia Química' els participants poden veure en directe reaccions i canvis de colors i inclús com fabricar una pila per a posar en marxa un rellotge en directe. En el taller aLUZina! els assistents descobrixen l’univers de la llum des d’una perspectiva diferent: minerals fluorescents, líquids fosforescents d’aspecte fantasmal.... I 'Horror al buit' gira entorn del concepte de pressió amb experiments sorprenents: desvelar quin és el secret dels faquirs fins a comprovar com una ploma i una pilota d’acer, llançades arriben al sòl al mateix temps.  


 

HORARIS: Sala 1: 11:30 Màgia Química / 16:00 Fred Fred. Sala 2: 17:00 Horror al buit/19.30 aLUZina!. Sala 4: 12:30 Robotets / 18:00 Centífico per un dia

PREU: 3,5 euros per persona. No cal adquirir l’entrada general al Museu. 

MÉS INFORMACIÓ: 96.197.46.86 / http://www.cac.es/cienciaescena 

]]>
Eugeni Alemany actua hui en 'Les Nits del Museu' amb el seu espectacle 'En persona guanye' /va/info/prensa/noticias/Eugeni-Alemany-actua-hui-en-Les-Nits-del-Museu-amb-el-seu-espectacle-En-persona-guanye--.html dv., 25 ag. 2017 09:48:00 +0200 Hui divendres 25 d’agost a les 22:30 hores en l’escenari situat en la terrassa nord-oest del Museu de les Ciències

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Eugeni-Alemany-actua-hui-en-Les-Nits-del-Museu-amb-el-seu-espectacle-En-persona-guanye--.html L’escenari de la terrassa nord-oest del Museu de les Ciències acull hui divendres 25 d’agost l’actuació d’Eugeni Alemany 'En persona guanye', un espectacle en valencià de gestos, moviments o cares que acaba convertint la vida del conegut presentador, reporter i guionista de televisió en un gran 'en directe'.

Amb esta cita només queda un divendres perquè finalitze la quarta edició de les 'Nits del Museu', el programa d’actuacions i humor en directe de la Ciutat de les Arts i les Ciències que ha omplit de rialles les nits dels divendres d’estiu. El divendres 1 de setembre finalitza el cicle amb l’actuació 'Tu otro yo' de Toni Pons. Les entrades poden adquirir-se en www.cac.es/nits i en taquilles del Museu de les Ciències i de l’Hemisfèric, o bé a través del telèfon 96 197 46 86.

]]>
ESTIU 2017: LA CIUTAT DE LES ARTS I lES CIÈNCIES PRESENTA PER A ESTE ESTIU NOVES EXPOSICIONS EN EL MUSEU I ESTRENES EN L'HEMISFÈRIC /va/info/prensa/noticias/oferta-verano-2017.html dc., 23 ag. 2017 11:34:00 +0200 -’Tecnorevolución' i 'Paisatges Turístics Valencians. Valuosos i valorats' pròximes exposicions del Museu de les Ciències

- 'Viatge a l’Espai. Pròxima parada Mart' (a partir de l’1 d'agost i 'U23D: (dissabtes a partir del 15 de juliol) novetats en la cartelera de l’Hemisfèric

- Torna l’horari nocturn amb l’humor de 'Les Nits del Museu' i el planetari en directe 'Les Nocturnes d’estiu' 

 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/oferta-verano-2017.html La Ciutat de les Arts i els Ciències presenta per a este estiu noves exposicions en el Museu de les Ciències i estrenes en l’Hemisfèric, amplia horaris en els diferents edificis  i prolonga la seua oferta nocturna amb actuacions en directe els divendres en 'Les Nits del Museu', planetaris per a conéixer com és el cel a l’estiu en 'Les Nocturnes d'estiu' i també 'Les Nits de l’Oceanogràfic'.

Noves exposicions 'TecnoRevolució'  i  'Paisatges Turístics Valencians. Valuosos i valorats' 

'TecnoRevolució': exposició interactiva en torn les tecnologies convergents: la nanotecnologia, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i de les comunicacions (TICs), i les ciències cognitives (NBIC). Les seues interconnexions estan canviant el món que ens rodeja provocant una autèntica revolució en camps tan distints com la construcció, el transport, l’agricultura, la medicina, l’educació o l’art. Al juliol, 'Paisatges Turístics Valencians. Valuosos i valorats' realitzada per l’Agència Valenciana de Turisme i el Vicerectorat de Participació i Protecció Territorial de la Universitat de València.

Els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències acullen tres mostres d’art gratuïtes

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull tres exposicions dedicades a l’art que poden contemplar-se de forma gratuïta mentres es passeja per les zones exteriors del complex. 'Les paraules que es queden en silenci' situada en el Passeig de l’Art de l’Umbracle està formada per sis escultures realitzades per Cristóbal Gabarrón que representen sis caps de dona, amb els seus respectius pentinats i arreglaments, realitzats en fibra de vidre policromada.

El llac del Museu dels Ciències acull l’exposició temporal de les escultures monumentals de Manolo Valdés gràcies a la Fundació Hortensia Herrero. Les sis escultures porten els títols de 'La Palometa', 'Les Arracades', 'La Diadema', 'Palometes', 'La Doble Imatge' i 'La Pamela'.

I l’exposició 'Sebastião Salgado. Gènesi. Art en el carrer'. La mostra, de lliure accés, està ubicada en el Passeig de Ciprers i es podrà veure del 26 de juliol al 30 d’agost en la Ciutat dels Arts i els Ciències. Forma part del programa 'Art en El Carrer' a de l’Obra Social “la Caixa” i compta amb 38 fotografies en blanc i negre que sorgixen de la preocupació de Salgado pels diferents maltractaments a què està sent sotmesa la naturalesa

 

Estrenes en Hemisfèric: 'Viatge a l’Espai' i 'U2 
A partir de l’1 d'agost la programació de l’Hemisfèric incorpora la pel·lícula IMAX 'Viatge a l’Espai. Pròxima parada Mart' sobre les missions més importants que permetran en un futur arribar a Mart. 'U23D ', del 15 de juliol al 9 de setembre, serà la proposta de l’Hemisfèric per a disfrutar de la mítica banda en 3D la nits dels dissabtes. 

Nocturnes en Hemisferic i l’humor en directe de 'Les Nits del Museu'
Tots els divendres a la nit en la terrassa exterior del Museu del 30 de juny fins a l’1 de setembre: reconeguts artistes actuaran en directe sobre l’escenari ubicat en el llac, entre ells Xavi Castillo i Eugeni Alemany. També tornen 'Les Nocturnes d'estiu' els dimarts i els dijous del 4 de juliol al 7 de setembre amb una sessió especial en què un planetarista guia als espectadors a través del cel nocturn a l’estiu.

 

]]>
Els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències acullen dos mostres d'art gratuïtes /va/info/prensa/noticias/Els-exteriors-de-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-acullen-dos-mostres-dart-gratuites--0.html dt., 15 ag. 2017 12:06:00 +0200  

'Las paraules que es queden en silenci' i l’exposició d’escultures de Manolo Valdés poden contemplar-se mentres es passeja per l’Umbracle i la zona dels llacs del complex 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Els-exteriors-de-la-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ciencies-acullen-dos-mostres-dart-gratuites--0.html La Ciutat de les Arts i les Ciències acull dos exposicions dedicades a l’art que poden contemplar-se de forma gratuïta mentres es passeja per les zones exteriors del complex. 'Les paraules que es queden en silenci' situada en el Passeig de l’Art de l’Umbracle està formada per sis escultures realitzades per Cristóbal Gabarrón que representen sis caps de dona, amb els seus respectius pentinats i arreglaments, representats per plans i duplicitats de colors, realitzatsen fibra de vidre policromada.

El llac del Museu de les Ciències acull l’exposició temporal de les escultures monumentals de Manolo Valdés gràcies a la Fundació Hortensia Herrero. Les sis escultures porten els títols de 'La Palometa', 'Les Arracades', 'La Diadema', 'Palometes', 'La Doble Imatge' i 'La Pamela'.

Per a la realització d’estes escultures monumentals de més de cinc metres d'altura, l’artista ha utilitzat molt diversos materials com són acer tallen, alumini, ferro colat o marbre, i algunes de les obres han sigut pintades amb una capa de pintura epoxi. La mostra podrà veure’s fins al 10 de desembre de 2017.

Una de les sis escultures monumentals que s’exposen serà adquirida per La Fundació Hortensia Herrero per a, posteriorment, ser cedida a la ciutat de València i ubicar-se en la Marina de València. La peça serà triada per votació popular en què podran participar tots els visitants de l’exposició per mitjà d’unes urnes que es col·locaran en la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

]]>
L’Hemisfèric presenta este estiu una oferta variada de projeccions sobre la naturalesa, l’espai i la música /va/info/prensa/noticias/LHemisferic-presenta-este-estiu-una-oferta-variada-de-projeccions-sobre-la-naturalesa-lespai-i-la-m-sica-.html dg., 06 ag. 2017 11:53:00 +0200 El públic pot triar entre 'Viatge a l’espai. Pròxima parada: Mart', 'L’Oceà Secret de Jean Michel Cousteu', 'Amèrica Wild. Parcs Naturals', 'Caminant entre dinosaures. Planeta Prehistòric 3D', 'Escapada al paradís 3D. Una aventura de tortugues' i la projecció 'U23D'

El planetari en directe 'Les Nocturnes' se celebra tots els dimarts i dijous a les 22:00 hores durant el mes d’agost

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/LHemisferic-presenta-este-estiu-una-oferta-variada-de-projeccions-sobre-la-naturalesa-lespai-i-la-m-sica-.html Descobrir les missions més importants de la carrera aeroespacial que permetrà, en un futur, capturar asteroides o aterrar en la superfície de Mart, conéixer un món secret dins de l’oceà, veure el fantàstic tresor natural dels parcs nacionals d’EE. UU., realitzar un viatge a l’Alaska del Cretaci o assistir a la projecció d’un concert d’una de les bandes més importants del planeta, són les propostes que presenta l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a este estiu, una oferta variada de projeccions amb imatges espectaculars de la naturalesa, l’espai i la música.

La pel·lícula IMAX “Viatge a l’espai. Pròxima parada: Mart” amb sessions tots els dies a les 13:00, a les 17.00 i a les 21:00 hores, et mostra els emocionants plans actuals i desafiaments que la NASA i la indústria espacial han de superar per a dur a terme futures missions com aterrar astronautes a Mart o capturar asteroides. 'L’Oceà Secret de Jean Michel Cousteu' amb sessions tots els dies a les 15:00 i a les 19:00 hores. Divendres, dissabte i diumenge a les 17:00 hores.

Canons de vertigen, paisatges de muntanya, neu i gel, llacs d’aigües cristal·lines i boscos d’arbres gegants rodats en Yosemite, Yellowstone, el Gran canó, el Parc Nacional Glacier i Everglades són alguns dels espectaculars llocs que mostra 'Amèrica Wild. Parcs Naturals' amb sessions de dilluns a diumenge a les 12:00h i a les 16:00 hores. De dilluns a dijous a les 18:00h., dimarts i dijous a les 20:00h. I dilluns, dimecres, divendres, dissabte i diumenge a les 21:00 hores.

Per als fans d’una de la mítica banda de rock U2, es projecta fins al 9 de setembre, tots els dissabtes, a les 22:00 hores “U23D', una projecció de tecnologia 3D i del millor so multicanal surround per a disfrutar de la música del 'VertigoTour' de U2.

I els amants de l’astronomia poden disfrutar, els dimarts i dijous d’agost a les 22:00 hores en la sala de projeccions de l’Hemisfèric, del planetari en directe 'Les Nocturnes' que mostra de forma única com és el cel d’una nit d’estiu en tota la seua intensitat. Guiats per un planetarista, el públic identifica les principals constel·lacions, contempla nebuloses i explora planetes com a Júpiter o algunes llunes com Ío o Tità.


 

]]>
El Museu de les Ciències proposa una àmplia oferta de tallers interactius relacionats amb l’electricitat, la química o els robots /va/info/prensa/noticias/El-Museu-de-les-Ciencies-proposa-una-amplia-oferta-de-tallers-interactius-relacionats-amb-lelectricitat-la-quimica-o-els-robots-.html ds., 05 ag. 2017 11:47:00 +0200 'Científic per un dia', 'Robotets' o el 'Teatre de l’Electricitat' presenten experiments per a aprendre Ciència i tecnologia. 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/El-Museu-de-les-Ciencies-proposa-una-amplia-oferta-de-tallers-interactius-relacionats-amb-lelectricitat-la-quimica-o-els-robots-.html L’oferta d’estiu de la Ciutat de les Arts i les Ciències està formada per exposicions, projeccions IMAX o 3D, activitats a l’aire lliure i un ampli programa de tallers interactius que presenta el Museu dels Ciències i que està format per un conjunt d’experiments perquè el visitant aprenga Ciència i tecnologia. 'Científic per un dia', 'Robotets', el 'Teatre de l’Electricitat', 'Màgia Química', 'aLUZina', 'Fred, fred' i 'Horror al buit', són alguna de les opcions que s’oferixen al públic del Museu.

Descobrir amb provetes ‘fumejants’ que la química és divertida o experimentar amb la gastronomia molecular són algunes de les experiències que proposen els tallers de 'Ciència a Escena': 'Científic per un dia' per a xiquets entre 4 i 8 anys, i 'Robotets' a partir de 12 anys. 'Científic per un dia' se celebra a les a les 18:00 hores i 'Robotets' a les 12:30 hores, tots els dies de dilluns a diumenge.

Per la seua banda, la resta de tallers de 'Ciència a Escena' també se celebren tots els dies. 'Màgia Química' a les 11:30 hores; 'Fred Fred' a les 16:00 hores; 'aLUZina' a les 19:30 hores i 'Horror al buit' a les 17:00 hores. El públic que participa en estes experiències pot posar en marxa un rellotge amb suc de taronja, coneix els sorprenents canvis que experimenten els cossos en contacte amb el nitrogen a -196ºC o convertix en faquir tombant-se en un llit de claus. Tots estos tallers tenen un preu de 3,5 euros i no cal abonar l’entrada del Museu dels Ciències

L’oferta diària del Museu de les Ciències es completa amb el 'Teatre de l’Electricitat',amb sessions a les 11:00, 11:45, 12:30, 13:15, 14:00, 16:00, 16:45, 17:30, 18:15, 19:00 i 19:45 hores; el taller 'Estudi de TV' a les 13:30 hores amb un preu de 3,5 euros sense necessitat de comprar l’entrada del Museu; el Simulador Espacial amb sessions de 11:00 a 14:00 hores cada mitja hora i de 15:30 a 20:00 hores, i un preu de 2,5 euros que s’abonarà a més de l’entrada al Museu, o el Cub de Projecció Infinita obert de 10:00 a 21:00 hores, ambdós en l’exposició 'Gravetat Zero'.

]]>
'Viaje a l’espai. Pròxima parada: Mart' s’estrena demà dimarts 1 d’agost en l’Hemisfèric /va/info/prensa/noticias/Viaje-a-lespai-Proxima-parada--Mart-sestrena-dema-dimarts-1-dagost-en-lHemisf-ric-.html dl., 31 jul. 2017 11:24:00 +0200  

Amb sessions tots els dies a les 13 h, 17 h, i 21 h.

El públic pot descobrir les missions més importants de la carrera aeroespacial que permetrà, en un futur, capturar asteroides o aterrar en la superfície de Mar

 


 

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/Viaje-a-lespai-Proxima-parada--Mart-sestrena-dema-dimarts-1-dagost-en-lHemisf-ric-.html La pel·lícula IMAX “Viatge a l’espai. Pròxima parada: Mart” mostra al públic els emocionants plans actuals i desafiaments que la NASA i la indústria espacial han de superar per a dur a terme futures missions com aterrar astronautes a Mart o capturar asteroides.

A més, la projecció descobrix les contribucions fetes pel programa del transbordador espacial i les seues 135 missions que ara estan ajudant a realitzar les futures missions que relata la pel·lícula. Els espectadors poden veure les espectaculars imatges de l’espai i vistes úniques de la Terra, com es repara el telescopi espacial Hubble o com es va transportar l’Estació Espacial Internacional ( ISS).


 

]]>
L´Hemisfèric estrena el seu show d’il·luminació previ a cada projecció /va/info/prensa/noticias/LHemisferic-estrena-el-seu-show-dilluminacio-previ-a-cada-projeccio.html ds., 29 jul. 2017 11:33:00 +0200 Un espectacle de llum d’un minut que ens permet descobrir les entranyes de l’edifici abans de cada projecció

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/LHemisferic-estrena-el-seu-show-dilluminacio-previ-a-cada-projeccio.html La Ciutat dels Arts i els Ciències ha posat en marxa en l’Hemisfèric un espectacle de llum amb una duració d’un minut i que ens permet descobrir les entranyes de l’Hemisfèric com si d’una radiografia es tractara, jugant amb les llums i guiats pel so envolvent. El públic pot disfrutar d’este show d’il·luminació davant de cada projecció en les sessions amb els formats IMAX, 3D i FullDome.

Este espectacle, produït pel personal de projecció de l’Hemisfèric, és guiat per una melodia que comença suaument, mostrant per mitjà de la il·luminació de leds, xicotetes parts de l’esquelet interior de l’edifici. El xou sorprén a l’espectador amb un final impactant que li permet descobrir la pantalla Domo com un element de projecció, enmig d’un món complex de múltiples sistemes d’altaveus, projectors i estructures, que fan realitat les projeccions diàries en l’edifici.


 

]]>
La Ciutat de les Arts i les Ciències acull la mostra fotogràfica 'Gènesi' de Sebastião Salgado /va/info/prensa/noticias/La-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ci-ncies-acull-la-mostra-fotogr-fica--G-nesi--de-Sebasti-o-Salgado.html dc., 26 jul. 2017 14:28:00 +0200 La Ciutat dels Arts i els Ciències i l’Obra Social 'La Caixa' presenten el projecte del fotògraf brasiler, Sebastião Salgado

La mostra, amb 38 fotografies en blanc i negre, sorgix de la preocupació de Salgado pels diferents maltractaments a què està sent sotmesa la naturalesa

Ubicada en el Passeig de Ciprers i de lliure accés, es pot veure del 26 de juliol al 30 d’agost

]]>
CAC /va/info/prensa/noticias/La-Ciutat-de-les-Arts-i-les-Ci-ncies-acull-la-mostra-fotogr-fica--G-nesi--de-Sebasti-o-Salgado.html El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, el director comercial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Felipe Pulido i el representant de l’obra de Sebastião Salgado a Espanya, Miguel González han inaugurat hui l’exposició 'Sebastião Salgado. Gènesi. Art en el carrer'. La mostra, de lliure accés, està ubicada en el Passeig de Ciprers i es podrà veure del 26 de juliol al 30 d’agost en la Ciutat de les Arts i les Ciències.

'Génesis' de Sebastião Salgado, és un mosaic increïble on la naturalesa s’expressa en tota la seua grandesa. La mostra reunix trenta-huit fotografies en blanc i negre seleccionades per la seua esposa Lélia Wanick Salgado que arrepleguen paisatges, animals i persones que han sigut capaços d’escapar de la influència del món modern en regions polars, boscos i sabanes tropicals, deserts abrasadors, muntanyes dominades per glaceres i illes solitàries.

Les imatges del projecte 'Gènesi' sorgixen de la preocupació de Sebastião Salgado pels diferents maltractaments a què està sent sotmesa la naturalesa, són fragments del món que roman encara inexplorat, intacte i verge. L’objectiu és captar l’origen del planeta a través de fotografies que mostren elements primaris de la vida, les espècies animals que continuen en estat salvatge o les tribus que encara viuen en estat primitiu.

Després de quasi tres dècades de reflexió sobre els drames i tragèdies de la humanitat en els seus projectes 'Treballadors' i 'Èxodes', Salgado va iniciar en 2004 este projecte de huit anys de duració centrat en la naturalesa del nostre planeta. El primer destí de 'Gènesi' van ser les illes Tortugues. Des de llavors i fins a 2012, el fotògraf va realitzar un total de 32 viatges per a dur a terme este recorregut pel món verge amb parades en l’Antàrtida, Madagascar, Botsuana, el parc de Virunga, Alaska, l'altiplà del Colorado als Estats Units, Sibèria i la selva de l’Amazones, entre altres.

Esta exposició forma part del programa 'Art en El Carrer' a través del qual l’Obra Social “la Caixa” vol aproximar l’art a les persones, fora del marc habitual de museus i sales d’exposicions.

]]>
El Museu de les Ciències oferix visites guiades gratuïtes per a l’exposició 'Una autopista darrere de l’endoll' /va/info/prensa/noticias/El-Museu-de-les-Ciencies-oferix-visites-guiades-gratu-tes-per-a-lexposicio-Una-autopista-darrere-de-lendoll-.html dt., 25 jul. 2017 10:01:00 +0200 CAC /va/info/prensa/noticias/El-Museu-de-les-Ciencies-oferix-visites-guiades-gratu-tes-per-a-lexposicio-Una-autopista-darrere-de-lendoll-.html Acompanyats per divulgadors científics, els visitants del Museu dels Ciències poden conéixer d’una forma diferent i gratuïta la mostra 'Una autopista darrere de l’endoll': les dades més curioses, les respostes a les preguntes que van sorgint al llarg del recorregut i una atenció personalitzada en la visites guiada que organitza el Museu de les Ciències.

En 'Una autopista darrere de l’endoll' hi ha visites guiades gratuïtes per cortesia de Red Eléctrica Española al llarg de tot el dia, (horari de temporada alta:11:00/12:00/13:00h/17:00h/18:00h/19:00h/20:00h) que s’inclouen amb l’entrada al Museu.

'Una autopista darrere de l’endoll' t’invita a conéixer què passa des que l’electricitat es genera fins que arriba a ta casa. T’ajuda a contestar les preguntes ¿ d’on ix l’electricitat? ¿ com es manifesta? O com consumim?. Esta mostra, produïda per Red Eléctrica de España, explica de forma amena i interactiva els aspectes més rellevants i curiosos del sistema elèctric espanyol: què succeïx quan polses l’interruptor de la llum, com es genera l’electricitat i com viatja per les xarxes elèctriques fins a les nostres llars. 

]]>