Menu Close

Museu de les Ciències

Descobreix

El Museu de les Ciències s’ha convertit en un referent de la ciència interactiva. El seu principal objectiu consisteix a fomentar la curiositat i l’esperit crític, intentant sorprendre i divertir al públic a través dels continguts que ofereix entorn del món de la ciència, la tecnologia i el medi ambient.

La diversitat d’exposicions interactives i les nombroses activitats de divulgació que venen desenvolupant-se en el Museu han culminat en un important èxit de públic, que sens dubte ha respost calorosament a la proposta de divulgar i difondre la ciència i la tecnologia des de la diversió i l’entreteniment, però sense renunciar al mínim rigor científic necessari a l’hora d’abordar els temes que es tracten.

 

En totes aqueixes activitats de divulgació, l’experiència en directe continua sent la forma més estimulant i divertida d’adquirir coneixement científic. Per això, a més de les exposicions, el Museu ofereix un complet programa d’animació científica, que fomenta la participació del públic i la seua col·laboració amb els monitors.

El Museu de les Ciències compta amb més de 42.000 metres quadrats de superfície construïts.

Veure plànolsIr a este contenido

Este Museu ja captiva des de l’exterior. Un edifici de proporcions grandioses i formes orgàniques que alberga multitud d’activitats i iniciatives relacionades amb l’evolució de la vida i la divulgació científica i tecnològica.

 

El Museu de les Ciències, obra de l’arquitecte valencià Santiago Calatrava i inaugurat el 13 de novembre de 2000, és únic en el món per la geometria de l’edifici, la seua estructura, els materials que el conformen i la presència contínua de la naturalesa en ell.

 

L’arquitectura, l’enginyeria i l’art estableixen una estreta relació tant amb el món de la ciència i la tecnologia com amb alguns dels seus principis bàsics: simplicitat en els plantejaments i elegància en les formes arquitectòniques. Així, continent i contingut aconsegueixen una profunda coherència.

El Museu té moltes opcions de visita guiades.

Veure opcions de visita guiades Ir a este contenido

El Museu té una personalitat pròpia, a l’estil de l’arquitectura moderna que converteix als contenidors dels museus en part de la pròpia col·lecció o contingut d’aquests. La seua enorme grandària permet albergar diversos tipus d’activitats al mateix temps, a diferència dels museus xicotets, que han de limitar la seua funció a un camp particular de la ciència o la naturalesa.

Serveis

En el Museu tens tot el que necessites

Exposicions

Temporal
: 08/05/2024
 – 01/09/2024

Recinte:

Museu de les Ciències

Primera planta.- Ciència, art i cultura s'entrellacen per a comprendre el Mediterrani de manera integral....

Catàleg d'exposicions realitzat amb motiu del XX aniversari del Museu de les Ciències.

La Ciència a Escena

S’ofereixen també animacions a les “aules experimentals”.

 

Aquestes aules són espais dedicats a la realització de tallers i demostracions més sistemàtics.

 

En “La Ciència a Escena”, per exemple, el públic pot gaudir de demostracions experimentals espectaculars, participatives i divertides per a aprendre principis científics bàsics.

Sabies què...?

EN EL MUSEU ELS VISITANTS PODEN RECÓRRER UN ‘BOSC DE CROMOSOMES’?

 

És una representació a gran escala dels 23 parells de cromosomes del genoma humà amb nombrosos mòduls interactius relacionats amb gens concrets de cadascun d’ells i amb el seu funcionament.

Activitats

Concursos escolars, escola d’estiu, concerts, cursos per a professors…

04 Jun 2024
 – 18 Jul 2024

Recinto:

Museu de les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca la primera edició del concurs nacional d'astrefotografia ASTROCIUTAT. ‘L'univers en imatges’

...

Conferències

Durant aquests anys el Museu dels Ciències s’ha convertit en un destacat fòrum per a la celebració de molt diversos congressos científics.

 

Fins i tot s’ha constituït en centre de referència internacional en acollir importants trobades com la V Cimera Euromediterrània, el Congrés Internacional d’Astrofísica “100 Anys de Supernova”, la Trobada sobre la Desertificació a la Regió Mediterrània, el 57 Congrés Internacional d’Astronàutica, o la 27a Reunió Plenària del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic de Nacions Unides, entre altres.

 

Així mateix, manté una estreta col·laboració, amb freqüent intercanvi personal i material, amb els principals museus científics del món.

Suscríbete a nuestro boletín