Menu Close

Plànols Museu

Plànol Museu de les Ciències

El Museu de les Ciències compta amb més de 42.000 metres quadrats de superfície construïts, dels quals 26.000 metres quadrats són expositius. L’edifici es distribuix en quatre plantes:

Planta baixa

Plano-museo-planta-baja-24

Planta primera

En la primera planta del Museu, el públic troba exposicions de ciència interactiva i representacions científiques, on experimentar amb mòduls com L’Espai dels Xiquets o l’exposició Up to space. Missió espacial. També és possible assistir al Teatre de la Ciència. Des de la primera planta s’accedix al carrer Major, on es troba una representació artística de la molècula de l’ADN, a través d’una escultura de 15 metres d’altura i el Pèndol de Foucault, que amb 34 metres de longitud, és un dels pèndols més llargs del món. A més, al carrer Major es pot admirar la impressionant superfície envidrada del Museu, amb més de 4.000 panells envidrats en la seua façana nord i les fantàstiques vistes panoràmiques del jardí del riu Túria, des de les terrasses exteriors.

Plano-museo-primera-planta-24

Planta segona

 

La planta segona està dedicada a l’exposició El llegat de la ciència. A través d’un recorregut cronològic recolzat amb material audiovisual, es va mostrant la vida i evolució de les investigacions de tres destacats premis Nobel: Santiago Ramón y Cajal, Severo Ochoa i Jean Dausset, on es pot observar part del llegat d’Ochoa que consta de l’arxiu personal i científic, així com la seua biblioteca que conté més de 1.200 volums. A més, esta planta acull una mostra dedicada a Santiago Grisolía.

El llegat de la ciència

Planta tercera

El públic recorre l’impressionant Bosc de Cromosomes, amb més de 2.600 metres quadrats dedicats a la major fita de la ciència moderna: la seqüenciació de la molècula de l’ADN humà. Representació a gran escala dels 23 parells de cromosomes de l’espècie humana. Entorn de cadascun, es desenvolupen 127 mòduls interactius relacionats amb gens concrets de cadascun i amb el seu funcionament.

 

Els visitants troben material expositiu relacionat amb fenòmens curiosos sobre astronomia en Gravetat zero, o visitaran l’Estació Espacial Internacional en el Simulador Espacial. A més, descobrixen tots els secrets del ‘planeta roig’ en Mart. La conquesta d’un somni.

Plano-museo-tercera-planta-24