Menu Close

Berklee

Berklee_Música_en_abierto

PRESENTACIÓ

Música en obert amb Berklee és el resultat de la fructífera col·laboració entre el campus de Berklee College of Music a València i la Ciutat de les Arts i les Ciències, la qual es traduix en diverses activitats que integren ciència, música, art i entreteniment al llarg de l’any acadèmic.

 

‘Música en obert amb Berklee’, un complet programa de música de gran qualitat per a tots i en obert. Viatja per tot el món explorant estils característics de diferents països, coneix les últimes tendències, aprén com la tecnologia ja és el principal instrument d’un músic hui dia i descobrix paisatges sonors inesperats i únics.

 

Concerts i activitats especials on ciència, creativitat i música es combinen generant una cosa completament original, tot això de la mà d’uns músics dotats d’un extraordinari talent que ens sorprendran amb la seua tècnica i la seua inspiració en cadascuna de les actuacions.

 

Berklee College of Music és la universitat de música contemporània més prestigiosa del món, una institució educativa, sense ànim de lucre, fundada a Boston en 1945 que, durant 70 anys, ha evolucionat per a reflectir l’avantguarda de la indústria de la música a cada moment, liderant el futur dels estudis superiors en interpretació, negoci de la música / management, composició musicoteràpia i creació de bandes sonores, entre altres àrees. Al juny de 2016, el Boston Conservatory es va fusionar amb Berklee, creant el lloc més complet i dinàmic del món per a la formació en música, dansa, teatre i professions afins.

 

La institució es va fundar sota el revolucionari principi que la millor manera de preparar als alumnes per a la seua carrera professional és a través de la formació i pràctica de música moderna. Berklee College of Music va ser la primera universitat als Estats Units que va oferir formació en jazz, la música popular de l’època. Va incorporar el rock and roll en els anys 60, va crear els primers programes de grau superior en orquestració per a cinema, sintetització de música i composició i, recentment, ha afegit, al seu pla d’estudis, formació en world music, hip-hop, música electrònica i per a videojocs.

Amb una comunitat d’estudiants molt diversa que representa a més de 100 països, amb antics alumnes i professors que han guanyat col·lectivament més de 300 premis Grammy i Latin Grammy, Berklee és el principal laboratori mundial d’aprenentatge per a la música de hui i de demà.

 

Entre els seus ex alumnes més notables es troben Quincy Jones, Diana Krall, Esperanza Spalding, Branford Marsalis, Aimee Mann, Roy Hargrove, Gillian Welch, Miguel Zenon, Susan Tedeschi, John Scofield, Bruce Cockburn, Arif Mardin, BT, Alan Silvestri, John Mayer, Howard Shore i Gary Burton.

Establit en 2012, el campus de Berklee a València és el primer campus internacional de la institució i l’únic fora de Boston. Amb un enfocament global i unes esplèndides instal·lacions de 3.600 metres quadrats, està situat en l’emblemàtica Ciutat de les Arts i les Ciències, i equipat amb l’última tecnologia per a oferir un pla d’estudis únic amb quatre programes de màster altament especialitzats en les següents àrees: producció musical; interpretació contemporània; composició de música per a cinema, televisió i vídeo jocs; i gestió del negoci de la música. Així mateix, oferix dos programes d’intercanvi per a estudiants universitaris, i quatre cursos intensius d’estiu, a més de comptar amb un centre internacional d’assessorament per a fer costat als alumnes en la seua transició cap a la vida professional en la indústria de la música a nivell internacional.

Programa d'activitats

icono_mar_berklee

UN LLAC DE CONCERTS

EXTERIORS DEL MUSEU DE LES CIÈNCIES

Acompanya’ns i disfruta dels nostres emocionants concerts a l’aire lliure en l’escenari situat en els exteriors del Museu de les Ciències. Cada setmana, els estudiants del campus de Berklee a València realitzaran concerts als exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Del jazz al rock and roll passant pel funk, la música llatina, el folk o músiques del Mediterrani. El pla perfecte per als divendres a la vesprada a València.

Lloc de realització: exteriors del Museu de les Ciències. Accés lliure

Dates: 

  • Abril: 11, 12, 18 i 19
  • Maig: 2*, 3*, 9** 17** i 24**
  • Juliol: 24, 25 i 26
  • Setembre: 6, 13, 20 i 27
  • Octubre: 4 

Horari:

o D’abril a juliol: 20.00 hores *a excepció del 2 i 3 de maig que inicia a les 19.30 hores **9 de maig a les 19.00 hores.

o Setembre i octubre: 19.00 hores (subjecte a canvis).

Duració: 1 hora aproximadament

inocon-berklee

INOCON

Descobrix el futur de la música en la INOCON Music and Tech Conference!

Unix-te a nosaltres per a connectar amb startups creatives, experts de la indústria i talentosos artistes.

Explora noves oportunitats de col·laboració i deslliga el teu potencial en un ambient d’innovació i descobriment.

T’esperem per a inspirar-te i crear junts el pròxim hit!

Data i lloc:

  • Del 27 al 30 d’abril Exposició de treballs. Primera arqueria est.
  • 27 d’abril Inoconferences. Ponències a la sala polivalent.
  • 27 d’abril Inoconcert. Concert Palau de les Arts.
FESTIVAL berklee

FIRA BERKLEE

En la Fira Berklee culmina d’un any de treball i d’aprenentatge.

 

Data i lloc:

6 de juliol. En el Llac del Passeig Nord del Museu (Tarima per a concerts). A la sala de projeccions del Hemisfèric (Música en imatges) i en el Passeig d’arcbotants en la zona Berklee (Estands – Zona foodtrucks).

 

Programa:

El Matí
11.00 a 14.30h Activitats per a totes les edats. Tallers de La Ciència a Escena, observació del Sol, taller de palmes, batucada, activitats científiques, impressió de bosses, dissenys de portades de discos, tatuatges aeris i pintura mural.
12.00 h Concert en Martin i Soler.
14.00 h Creacions dels estudiants del Màster de Música per a cinema, televisió i videojocs en el Hemisfèric.

La Vesprada/La Nit
18.00 a 21.00 h Activitats que inclouen impressió de bosses, dissenys de portades de discos, tatuatges aeris i pintura mural.
18.00 h Concert en Martin i Soler
20.00 h Creacions dels estudiants del Màster de Música per a cinema, televisió i videojocs en el Hemisfèric.
Festa d’escolta d’artistes dirigida per alumnes del Màster en Música en el negoci global de l’entreteniment i la música.
21.00 h Concert en Martin i Soler
21.30 a 23.30 h Festa de ball amb DJ