Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES SE SUMA A LA INICIATIVA INTERNACIONAL ‘L’HORA DEL PLANETA’

LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES SE SUMA A LA INICIATIVA INTERNACIONAL ‘L’HORA DEL PLANETA’

El complex apaga les seues llums este dissabte 23 de març entre les 20.30 i les 21.30 hores

La Ciutat de les Arts i les Ciències secunda la iniciativa internacional ‘L’Hora del Planeta’. Serà este dissabte 23 de març, entre les 20.30 i les 21.30 hores, quan s’apagaran els edificis. D’esta manera, el complex de divulgació científica i cultural s’unix un any més a este acte simbòlic organitzat pel Fons Mundial per a la Naturalesa (World Wildlife Fund, WWF) en el qual els diferents elements de la Ciutat de les Arts i les Ciències romandran apagades durant una hora.

 

La temàtica mediambiental està molt present en la programació de la Ciutat de les Arts i les Ciències des de la seua posada en marxa. Les estrenes en 2024 de L’Hemisferic ‘Animal Kingdom’, i el de ‘Aurores. Llums del Nord la Terra’ , previst el 16 d’abril, renovaran l’oferta de documentals educatius de naturalesa en L’Hemisfèric.

 

Entre les exposicions actuals del Museu de les Cìències, destaquen ‘Terra Extraordinària’ i ‘El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho’ realitzada pel Consell de la Infància de la Ciutat de les Arts i les Ciències. A més, la final del concurs escolar ‘Acció pel Clima’ en la seua quarta edició se celebrarà divendres que ve 10 de maig amb la participació de grups de centres escolars des de Primària a Batxillerat que presentaran les seues idees per la sostenibilitat del planeta.

 

Els cicles de conferències de divulgació científica destaquen també pel seu focus en el canvi climàtic i desenvolupament sostenible. En concret, el cicle ‘Actualitat’ té programat el pròxim 18 d’abril el fòrum de debat “Urbanisme verd i sostenibilitat. La ciutat que volem” organitzat per José Luis Rubio, president del Comité d’Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències i que se celebrarà en el Museu de les Ciències.

 

 

Edificis sostenibles

 

Cal destacar que la Ciutat de les Arts i les Ciències es troba immersa des de 2022 en obres de millora de la climatització del Museu de les Ciències, projecte finançat amb fons europeus, vinculat al Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència amb fons Next Generation, que inclou la millora en eficiència de l’equipament original de l’edifici i la implantació d’una planta geotèrmica i solucions d’arquitectura bioclimàtica en l’edifici.

 

A més, s’està instal·lant paviment fotovoltaic en les volades de les façanes nord i sud del Museu de les Ciències, que proveiran a l’edifici per a reduir la demanda d’energia exterior. També està prevista la renovació de l’enllumenat original dels edificis i canvi a tecnologia led, aconseguint una reducció del consum. També s’inclou la instal·lació de recàrrega de vehicles elèctrics en l’aparcament de l’Umbracle, que preveu en esta primera fase la instal·lació de 18 punts de recàrrega semirrápida i 2 de càrrega ràpida.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín