Menu Close

MEMORIA

L’exposició “Memòria” és una mostra interactiva que invita al visitant a conéixer els distints aspectes de la memòria, i la seua importància en la nostra vida, des de diferents punts de vista neurològics, personals, socials…

 

 

Els sentits de l’olfacte i de l’oïda ens traslladen amb més rapidesa a moments llunyans en la nostra memòria. No obstant això, el nostre cervell no és infal·lible i no sempre actua com necessitem; de vegades la nostra memòria no emmagatzema la informació que li arriba o ho fa de forma incorrecta. Cada un de nosaltres disposa d’una memòria única i personal que ens fa ser qui som, però també hi ha records que compartim  a nivell local o mundial, com a conseqüència d’un fet històric impactant.

 

Al llarg del recorregut per l’exposició i a través d’un conjunt de mòduls interactius i suports audiovisuals, el públic descobrix que la memòria és fal·lible i canviant; que hi ha diversos sistemes diferents de memòria que fan ús de distintes àrees del cervell, o que es tracta de la facultat més estretament unida a la identitat, els sentits i la història d’un mateix.

 

“Memòria” aborda qüestions com l’accés directe a través d’experiències sensorials; què és l’oblit, on el visitant podrà experimentar les distintes classes de “defectes” en la memòria; els tipus de memòria que existixen com la implícita que es desenvolupa de forma inconscient; les claus dels processos en les memòries personals i els records que compartix una societat.

Compartir
Temporal
Recinte: Museu de les Ciències
Ubicació: Primera planta

Galería de imágenes