Menu Close
expo_santiagogrisolia

SANTIAGO GRISOLÍA

Exposició que ens mostra els èxits i guardons rebuts al llarg de la seua dilatada trajectòria científica donats a l’Ajuntament de València el 16 de gener de 2013. Gràcies a l’expressa voluntat del professor estos s’exhiben en el Museu de les Ciències junt amb les del seu mestre Severo Ochoa.

 

 

Des de la seua inauguració, el Museu de les Ciències alberga en la seua segona planta ‘El llegat de la ciència’, una exposició temàtica que mostra la vida i obra de tres grans premis Nobel de Medicina: Santiago Ramón y Cajal, Severo Ochoa i Jean Dausset.

 

Severo Ochoa va rebre el guardó pels seus descobriments sobre la biosíntesi dels àcids nucleics. Esta aportació a la ciència es considera un de les fites fonamentals que ha donat pas a la genètica molecular dels nostres dies. Gràcies a un selecte grup d’eminents científics, amb Ochoa al front, podem llegir el codi genètic, comparar l’ADN dels individus i de les espècies i desenvolupar les prometedores ferramentes de l’enginyeria genètica.

 

Un dels seus deixebles més distingits va ser Santiago Grisolía, important científic valencià, que va participar en el descobriment del cicle de la urea i com la citrulina (compost biològic) participa en este cicle.

 

Grisolía, president del Consell Valencià de Cultura i impulsor dels Premis Rei Jaume I, va exercir un paper fonamental en la promoció i desenvolupament del complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i en el Museu de les Ciències es custodia i exhibix gran part del seu llegat científic i personal.

 

Al llarg de la seua vida, Santiago Grisolía va meréixer innombrables condecoracions i reconeixements que el públic visitant pot conéixer en el Museu, l’auditori del qual porta també el seu nom.

 

Descobrix més sobre Santiago Grisolía

Compartir
Permanente
Recinte: Museu de les Ciències
Ubicació: Segunda planta

Galería de imágenes