Menu Close
expo_hormiguero

EL FORMIGUER

Les diferents espècies de formigues que hi ha en el nostre planeta constituïxen el 10 per cent de la massa total del regne animal. És l’animal amb el cervell més gran en relació a la seua grandària, capaç d’alçar 50 vegades el seu propi pes.

 

 

Esta instal·lació recrea els túnels on habiten les formigues Atta, o talladores de fulles, una espècie capaç de cultivar la seua pròpia plantació de fongs. Esta recreació s’ha completat amb terraris on s’observen xicotets peixos i plantes tropicals.

Cada dia, les formigues ixen a buscar fulles que tallen en trossos transportables i les porten al formiguer per a cultivar el fong. Este mutualisme entre espècies, formiga i fong, es manté des de fa 60 milions d’anys. El formiguer madur està format per diversos tipus de formigues separades per castes que es distingixen, principalment, per les seues dimensions.

La neteja de la instal·lació i de l’aigua, la revisió dels equips, el control de la temperatura i humitat o el canvi de menjar, sobretot fulles de Brachychiton, són les principals tasques de manteniment que es realitzen en el Formiguer.

 

 

Compartir
Permanente
Ubicació: Primera planta