Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Finalizada
  • ->
  • Canvi climàtic: més perills atmosfèrics. Estem preparats?

CONFERÈNCIA FINALITZADA

Canvi climàtic: més perills atmosfèrics. Estem preparats?

En el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic*, Jorge Olcina, catedràtic de Geografia i director del laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant, ens parlarà del desenvolupament de programes d’adaptació al canvi climàtic que permeten minimitzar les conseqüències d’un procés global d’impacte regional notable en les terres del Mediterrani.

 

El procés actual de calfament climàtic per efecte d’hivernacle de causa antròpica està originant canvis en la pròpia dinàmica atmosfèrica. Es produixen processos de reajustament del balanç energètic planetari més freqüents i enèrgics, que es manifesten en forma de perills meteorològics que alteren el funcionament de les societats.

 

La regió mediterrània és un punt calent de canvi climàtic a nivell planetari que ja manifesta evidències que originen esdeveniments atmosfèrics extrems. 

 

Presenta i modera José Luis Rubio, Premi Rei Jaume I: Protecció del Medi Ambient, 1996 i membre del Comité d’Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

 

Programa:

18.30: accés a la sala
19.00: conferència a l’Auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.30: fi de l’activitat

 

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu de les Ciències (al costat de l’Hemisfèric).

 

Accés lliure fins a completar aforament.

 

*Encara que esta efemèride no ha sigut explícitament aprovada per la resolució de Nacions Unides —com el “Dia Internacional de la Mare Terra” (22 d’abril) o el “Dia Mundial del Medi Ambient” (5 juny)—, la seua repercussió i difusió és molt important. Amb això, és una iniciativa secundada per l’ONU amb la finalitat de generar accions per a contrarestar el canvi climàtic.

 

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en Youtube.

Compartir
Data: 24 October 2023
Recinte: Museu de les Ciències
Ubicació: Auditorio Santiago Grisolía del Museu de les Ciències
Hora: 19.00 a 20.30 horas

Enquesta de satisfacció

Si has assistit a esta conferència ens agradaria conéixer  la teua opinió  a través d’esta enquesta de satisfacció.