Menu Close
exposicion_basuraleza

ACTIVITAT FINALITZADA

LIBERA, UNITS CONTRA LA BASURALEZA

El projecte LIBERA constituix una iniciativa de SEO BirdLife, en aliança amb ECOEMBES, amb l’objectiu de conscienciar i mobilitzar a la ciutadania per a mantindre els espais naturals lliures de ‘basuraleza’, nom que rep el fenomen generalitzat d’acumulació de fem en els entorns rurals i costaners de tot el món.

 

En el marc d’este projecte, es planteja per primera vegada la celebració d’una campanya dedicada a la commemoració del Dia Mundial dels Oceans el 8 de juny, sent la ciutat de València i l’àmbit de la Ciutat de les Arts i les Ciències el bressol d’acolliment de les següents activitats:

 

  • Dissabte, 3 de juny. Campanya de mobilització voluntària i col·laborativa: 1m2 contra la ‘basuraleza’Convocada en el jardín del Turia – tramo XVI, adjacent al Museu de les Ciències i a l’Oceanogràfic. Esta zona es convertix en punt de recollida de ‘basuraleza’ abandonada en este entorn verd, on personal voluntari retirarà els residus que hagueren d’haver acabat en la naturalesa. La jornada començarà a partir de les 10.00 hores i el punt de trobada serà la porta est del Museu de les Ciències.

 

  • Dilluns, 5 de junyXarrades contra la basuraleza 2023. Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient s’impartiran una sèrie de xarrades divulgatives contra la ‘basuraleza’, conduïdes per l’humorista i presentador Juan Luis Cano (Gomaespeuma), amb l’ajuda de la biòloga i divulgadora científica Odile Rodríguez de la Fuente i els coordinadors del projecte LIBERA, Miguel Muñoz en SEO BirdLife i Sara Güemes en Ecoembres, a les 19.00 hores a l’auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

 

  • Dijous, 8 de junyCelebració del Dia Mundial dels Oceans. Inauguració de dos exposiciones temporals al Museu de les Ciències i a l’Oceanogràfic:
    • Museu de les Ciències:  inauguració a les 11.00 hores de l’exposició Stop ‘basuraleza’, al carrer Menor.
    • Oceanogràfic: inauguració instal·lació Macropeixera de ‘basuraleza’, amb l’objectiu de conscienciar sobre el greu problema que representa la contaminació de les mars.

 

Coneixement, prevenció i participació són els tres pilars sobre els quals el projecte LIBERA pretén conscienciar i mobilitzar a la ciutadania per a mantindre els espais naturals lliures de residus.

 

Les conferències seràn gravades en vídeo i retransmeses en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en Youtube.

Galeria d'imatges

Compartir
Recinte: Museu de les Ciències
Recinte: Calle menor

Encuesta de satifacción

Si has asistido a esta actividad nos gustaría conocer tu opinión.

Realiza nuestra encuesta de satifacción y cuéntanos tu opinión.