Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ORGANITZA UNA TROBADA ENTRE LA INVESTIGADORA SARA IZQUIERDO I MÉS DE 90 ESTUDIANTS PER A PARLAR SOBRE ELS EFECTES DEL CANVI CLIMÀTIC EN LES PLANTES

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ORGANITZA UNA TROBADA ENTRE LA INVESTIGADORA SARA IZQUIERDO I MÉS DE 90 ESTUDIANTS PER A PARLAR SOBRE ELS EFECTES DEL CANVI CLIMÀTIC EN LES PLANTES

-L’ activitat ‘Pregunta-li a una científica’ dirigida a estudiants de l’últim cicle de Primària i Secundària se celebra este dijous 11 de maig a partir de les 11 hores en l’Auditori Santiago Grisolía Este tipus de jornades permet que l’alumnat conega directament personal científic

El Museu de les Ciències ha organitzat l’activitat ‘Pregunta-li a una científica. Els efectes del canvi climàtic en les plantes” en què la investigadora de la Universitat Jaume I Programa Ramón y Cajal i Premi Santiago Grisolía 2022, Sara Izquierdo, respondrà a les qüestions plantejades per un grup d’escolars. La jornada, que forma part del cicle de conferències ‘Santiago Grisolía’, se celebra este dijous 11 de maig a partir de les 11 hores en l’Auditori Santiago Grisolía i està prevista l’assistència de més de 90 estudiants de diferents centres que s’han inscrit en l’activitat.

Este tipus de propostes que organitza la Ciutat de les Arts i les Ciències permet l’intercanvi de preguntes i respostes sobre ciència, en este cas el canvi climàtic i els seus efectes en les plantes, a més de compartir l’experiència com a científica de la Premi Santiago Grisolía, a través d’un diàleg directe amb el grup d’estudiants.

Durant la trobada, es parlarà de les plantes que, com a organismes immòbils, no poden desplaçar-se quan les condicions del seu entorn no són les òptimes per al seu creixement i desenrotllament i, per tant, han de desenrotllar estratègies que els permeten sobreviure a estes. El canvi climàtic representa una amenaça per a la biodiversitat del planeta.

Les plantes, com a organismes immòbils, no poden desplaçar-se quan les condicions del seu entorn no són les òptimes per al seu creixement i desenrotllament i, per tant, han de desenrotllar estratègies que els permeten sobreviure a estes situacions adverses.

En els últims anys, el canvi climàtic ha incrementat la freqüència i la intensitat de fenòmens meteorològics adversos com a sequeres i inundacions, altes i baixes temperatures. A més, la suma d’estos fenòmens meteorològics amb la contaminació creixent d’aigües de reg (salinitat, pesticides, metalls pesants…) i la constant amenaça de plagues, dóna lloc a una combinació de situacions desfavorables que posen en risc la viabilitat de molts cultius i, per tant, la disponibilitat d’aliments per a abastir la demanda d’una població en continu creixement.

Així doncs, l’estudi de com responen les plantes a les combinacions de múltiples condicions adverses és clau per a desenrotllar cultius que toleren en major grau les condicions climàtiques derivades del canvi climàtic.

Compartir

Otras noticias de interés