Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • EL MUSEU DE LES CIÈNCIES OBRI AL PÚBLIC LA NOVA EXPOSICIÓ ‘TERRA EXTRAORDINÀRIA’

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES OBRI AL PÚBLIC LA NOVA EXPOSICIÓ ‘TERRA EXTRAORDINÀRIA’

La mostra està integrada per tres àmbits amb mòduls interactius i realitat virtual

El Museu de les Ciències ha obert un nou espai dedicat a l’exposició ‘Terra extraordinària’, que mostra al públic, per mitjà de realitat virtual i mòduls interactius, com és el planeta Terra. Amb esta novetat, la Ciutat de les Arts i les Ciències inicia el projecte de remodelació de la tercera planta del Museu de les Ciències, que estarà vinculada al desenvolupament sostenible.

 

L’exposició es dividix en els àmbits ‘Més enllà de la Terra’, ‘La Terra i l’Antropocé (l’espècie humana)’ i ‘Presentació del nou projecte’. En ‘Més enllà de la Terra’ s’aborda la història de l’univers, des de l’inici, amb el big-bang, passant per la formació del sistema solar i la Terra, fins als nostres dies. Els visitants hi recorren un calendari còsmic audiovisual d’animació de partícules que marca les fites més importants de la història de l’univers, sota l’estructura del famós calendari anual, creat per Carl Sagan. En este audiovisual, els 13.800.000.000 d’anys de la història de l’univers es condensen i es passen a l’escala temporal d’un únic any. En esta escala, una vida humana correspon a 0,2 segons.

 

A continuació, el públic visita l’àmbit ‘La Terra i l’Antropocé (l’espècie humana)’, relacionat amb el nostre planeta i les ciències que l’estudien, a més d’explicar què és l’Antropocé, la nova era geològica proposada per la comunitat científica i generada pels efectes produïts per l’espècie humana. Esta zona tracta sobre el planeta Terra a través de cadascun dels sistemes interconnectats que el componen, com ara la geosfera (terra), la biosfera (vida), la hidrosfera (aigua) i l’atmosfera (aire). Al voltant dels sistemes es disposen diversos continguts i recursos expositius. Per a definir l’Antropocé, este espai inclou una taula circular retroil·luminada de gran format situada al centre de la sala. La taula representa els efectes antròpics que les persones han exercit sobre el planeta i els éssers que l’habiten, incloent-hi l’efecte sobre si mateix.

 

El tercer àmbit, ‘Presentació del nou projecte’, consta d’una maqueta amb continguts que es poden explorar a través de dispositius de realitat virtual, de manera que els visitants accedixen a una recreació en 3D de com podrà arribar a ser l’exposició completa a la tercera planta. També es pot participar en els continguts de la futura exposició a través d’un mòdul de participació ciutadana.

 

La Ciutat de les Arts i les Ciències comença així el seu projecte de renovació de l’oferta museística, que s’està desenvolupant per fases i afectarà tota la tercera planta del Museu de les Ciències, que estarà dedicada al medi ambient i al desenvolupament sostenible, la qual cosa suposarà que es remodele completament, tant en disseny com en continguts.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín