Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • LA FUNDACIÓ OCEANOGRÀFIC I LA CONSELLERIA D’AGRICULTURA SOLTEN ONCE CAVALLETS MARINS RECUPERATS EN L’ARCA DE LA MAR

LA FUNDACIÓ OCEANOGRÀFIC I LA CONSELLERIA D’AGRICULTURA SOLTEN ONCE CAVALLETS MARINS RECUPERATS EN L’ARCA DE LA MAR

Els animals van ingressar en les instal·lacions de l’aquari de la Ciutat de les Arts i les Ciències gràcies a la col·laboració dels pescadors després de ser capturats de manera accidental amb arts de pesca

L’equip de la Fundació Oceanogràfic ha soltat este matí onze cavallets marins de l’espècie Hippocampus hippocampus i Hippocampus guttulatus en la mar de la zona de La Safor després de recuperar-se en l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals (ARCA) de la Mar de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

 

La solta s’ha dut a terme des d’una embarcació amb ajuda de bussos professionals de la Fundació Oceanogràfic i de l’Associació Ambiens i a la qual han assistit el director general de la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la GVA, Antonio Quintana, i el subdirector, Francisco Beltrán, així com personal tècnic.

 

La col·laboració de la confraria de pescadors de la zona de La Safor i de la Marina i l’embarcació de la Reserva Marina ha sigut fonamental per a poder realitzar la solta en mar oberta.

 

Els onze exemplars de cavallets van ingressar fa uns mesos en les instal·lacions de l’Oceanogràfic després de ser extrets accidentalment de la mar en embullar-se en els arts dels pescadors. La col·laboració del sector pesquer ha sigut essencial per a activar el protocol de rescat de fauna marina i poder traslladar als animals al centre de recuperació de l’aquari valencià.

 

Una vegada en l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències, els professionals de la Fundació els van realitzar les cures i revisions mèdiques veterinàries necessàries -similars als de l’ingrés de tortugues marines- fins que s’han recuperat completament i s’han pogut soltar en un lloc pròxim al que es van extraure.

 

Espècies molt fràgils i amenaçades

 

Molt pocs animals tan diminuts han despertat la simpatia dels humans com els cavallets marins i també l’atracció per a convertir-los, lamentablement, en objecte de consum com a objectes de col·lecció.

 

Aqueix afany desmesurat i altres factors com la destrucció dels seus hàbitats han fet que algunes espècies de la Mar Mediterrània apareguen en la Llista Roja d’Espècies Amenaçades de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN). El cavallet de musell llarg (Hippocampus guttulatus), per exemple, està inclòs en el Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades.

 

La Fundació Oceanogràfic, dins de les seues línies de protecció d’espècies, col·labora amb la Conselleria d’Agricultura i les confraries de pescadors de la Comunitat Valenciana en el rescat de fauna marina com els cavallets marins, els corals o les gorgonias.

 

D’esta manera, es minimitza l’impacte de l’activitat pesquera sobre la mar, alhora que es consciencia als pescadors i la societat sobre la necessitat de conservar la biodiversitat marina.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín