Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES AMPLIA HORARIS I ACTIVITATS DURANT EL PONT DE DESEMBRE

LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES AMPLIA HORARIS I ACTIVITATS DURANT EL PONT DE DESEMBRE

– El Museu de les Ciències, que ha rebut este dimarts al seu visitant 1 milió de 2023, celebra tallers d’experiments en directe tots els dies
– L’Oceanogràfic oferix un horari especial des de les deu del matí a les huit de la vesprada els dies 7, 8 i 9 de desembre

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia els horaris i les activitats per a atendre la demanda prevista per a estos pròxims dies amb motiu del pont de desembre. El Museu de les Ciències estarà obert de 10.00 a 19.00 hores, mentre que l’Hemisfèric incorpora a la seua programació la sessió de les 20.00 hores els dies 6, 7, 8 i 9 de desembre.  L’Oceanogràfic també amplia el seu horari durant el pont perquè els visitants gaudisquen més temps del major aquari d’Europa. Per a això, el centre marí reforça les experiències i les activitats.

 

Com a avanç de les bones expectatives d’afluència previstes, el secretari autonòmic de Relacions Institucionals i Transparència i president del Consell d’Administració de CACSA, Santiago Lumbreras, i la directora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Ana Ortells, han donat hui la benvinguda al visitant 1 milió del  Museu de les Ciències en el que va d’any, un grup d’estudiants de 3r de l’ESO del Col·legi Jesús i María de València, acompanyats per la professora Marta Villalón. El grup ha rebut diversos regals promocionals de la Ciutat de les Arts i les Ciències i una visita guiada a la nova exposició ‘La Ciència de Pixar’ per al seu centre escolar. És la primera vegada en la història del Museu de les Ciències que s’aconseguix esta xifra en menys d’un any, per la qual cosa 2023 ja supera al 2019, el de major venda d’entrades fins ara.

 

Propostes per al pont

 

Entre les novetats, destaca l’exposició ‘La Ciència de Pixar’, un dels grans atractius del Museu de les Ciències per a este pont festiu. Amb més de 1.000 metres quadrats, l’exposició submergix al visitant en la ciència i la tecnologia que hi ha darrere de les pel·lícules de Pixar. Reunix desenes d’elements pensats perquè el públic experimente física i virtualment amb les tècniques que utilitza este estudi cinematogràfic en el seu dia a dia.

 

A més, el Museu de les Ciències obri els tallers amb experiments en directe per a tots els públics amb sessions diàries de ‘Química en acció’, ‘La ciència invisible’, ‘Científic per un dia’, un taller per a edats compreses entre els 4 als 8 anys, i ‘Robots’. El preu per persona de 3,5 euros, no és necessari adquirir l’entrada al Museu i se celebren en aules especials situades en la planta baixa del Museu.

 

També en la primera planta del Museu el públic troba el Teatre de la Ciència que oferix sessions de ‘Alt Voltatge’, un espectacular taller sobre l’electricitat i el teatre musical ‘Ramona i Cajal. El secret del Museu’. El ‘Espai dels Xiquets’ és una zona per a xiquets de 3 a 8 anys, en la qual juguen i experimenten sobre els sentits, l’aigua i els animals i fins i tot construeixen una casa inacabada. Està situat al costat d’un altre dels espais més curiosos del Museu, ‘El Formiguer’, un dels més grans que poden veure’s en un museu. Les exposicions sobre l’espai de la tercera planta ‘Mart. La conquesta d’un somni’ i ‘Gravetat Zero’, juntament amb ‘Bosc de Cromosomes’ entorn de l’ADN, i ‘Terra Extraordinària’ completen l’oferta museística.

 

Per part seua, la cartellera de l’Hemisfèric compta amb grans documentals dedicats a la naturalesa entre els quals destaquen ‘Oceans’ i ‘Amazon Adventure’ i sobre ciència, com a ‘Secrets de l’Univers’, en el qual l’espectador es pot endinsar en el Gran Colisionador d’Hadrons del CERN. Una altra de les propostes és ‘Flying Monsters 3D’ que narra la història dels pterosaurios, misterioses criatures que van solcar els cels quan els dinosaures caminaven sobre la Terra. Per a públic familiar, en ‘fulldome 3D’, ‘L’escull encantat: Kaluoka’hina’ relata una divertida aventura plena d’humor.

 

Horari especial en  l’Oceanogràfic

Els dies 7, 8 i 9 de desembre, l’aquari estarà obert des de les deu del matí fins a les huit de la vesprada. Els visitants podran gaudir d’una varietat d’experiències, entre les quals s’inclouen el ‘Backstage Tour’, la visita a l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals de la Mar (ARCA de la Mar), i l’apassionant activitat de ‘La Mar a les teues Mans’. Els horaris per a estes activitats s’indicaran detalladament en el punt d’informació de l’Edifici d’Accessos i en la pàgina web oficial de l’Oceanogràfic.

A més, el nou concepte del delfinari oferirà als visitants l’oportunitat de gaudir de la presentació, alineada amb els objectius de l’aquari per a mostrar la bellesa d’estos animals i la seua aportació a la ciència.

 

Així mateix, es projectaran contínuament pel·lícules en 4D, incloent-hi títols com ‘20.000 Llegües de Viatge Submarí’, ‘Sharks’ i ‘L’Odissea de la Tortuga’, des de les 12.30 fins a les 17.30 hores. Tot això amb la finalitat d’assegurar una òptima visita al públic que s’acoste estos dies a l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

 

200 milions d’anys en un dia

Amb l’objectiu d’assegurar una experiència òptima per a tots els visitants, l’Oceanogràfic prepara una programació completa que abasta des de les meravelles submarines fins a la conservació d’espècies en perill d’extinció. Enguany, el focus de la campanya seguix centrat en les tortugues, destacant el paper crucial de l’aquari com a centre de conservació per a estes espècies terrestres, marines i d’aigua dolça.

 

Durant estos dies festius, els visitants tindran l’oportunitat única d’explorar de prop estes espècies úniques que han habitat el nostre planeta durant 200 milions d’anys.

 

‘Colors del món’ en Caixaforum

En Caixaforum, el públic pot visitar la nova exposició ‘Colors del món’, una col·lecció de 55 instantànies de prestigiosos fotògrafs de ‘National Geographic’ que plasmen en les seues imatges la gran paleta de colors que compon el nostre món. La mostra aprofundix en la importància de cada color i en les seues connotacions

Una altra de les propostes és la mostra ‘Mòmies d’Egipte. Redescobrint sis vides’, que explora, a través d’una col·lecció d’objectes procedents del British Museum, la idea de momificació i analitza el testimoniatge de sis persones que van viure en l’antic Egipte.

Compartir

Otras noticias de interés

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES OFERIX AL PÚBLICO UNA CONFERÈNCIA SOBRE CÚMULS ESTEL·LARS AMB OBSERVACIÓ ASTRONÒMICA

– L’investigador Andrés Moya de la Universitat de València impartirà la conferència ‘Cúmuls estel·lars, les tribus de les galàxies’ este dijous 28 de novembre a les 19 hores

– A continuació es realitzarà una observació amb telescopis d’algunes de les agrupacions d’estreles més cridaneres de tardor des del Jardí d’Astronomia de l’Umbracle

BERKLEE DEDICA EL SEU PRÒXIM CONCERT ALS AFECTATS PER LA DANA

– El concert, que tindrà dos passes, i que s’inspira en “Il trovatore” de Giuseppe Verdi, se celebrarà el 20 i 21 de novembre en el Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts Reina Sofia dins del cicle Berklee a les Arts
– Berklee, a través de la iniciativa de concerts solidaris promoguda per la FSMCV, destinarà el recaptat en taquilla a pal·liar els danys patits per les societats musicals de les poblacions afectades per la DANA