Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • L’HEMISFÈRIC PRESENTA UNA NOVA EDICIÓ DEL PLANETARI EN DIRECTO ‘LES NOCTURNES D’ESTIU’

L’HEMISFÈRIC PRESENTA UNA NOVA EDICIÓ DEL PLANETARI EN DIRECTO ‘LES NOCTURNES D’ESTIU’

Els tallers de ‘La Ciència a Escena’ del Museu de les Ciències es representen tots els dies

L’Oceanogràfic amplia el seu horari fins a les 21.00 hores a partir del 15 de juliol

Els dies 6, 11, 20 i 27 de juliol i el 3 d’agost, Caixaforum oferirà una programació innovadora i experiencial entorn de cinc temes: el swing, el moviment, l’humor, el ritme i el circ

La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta este estiu una amplia oferta en la qual s’inclouen la programació de l’Hemisfèric amb sessions especials de planetari, els tallers i exposicions interactives del Museu de les Ciències, múltiples activitats en l’Oceanogràfic per a conéixer el món marí i nits temàtiques en Caixaforum, entre altres propostes.

L’Hemisfèric celebra una nova edició del planetari ‘Les Nocturnes d’estiu’ del 4 al 31 de juliol i del 17 d’agost al 7 de setembre, tots els dimarts i dijous a les 19.30 hores. Es tracta de sessions narrades en directe en les quals s’explica al públic el que apareix en la pantalla, especialment les constel·lacions més representatives d’esta època de l’any i les línies invisibles que conten històries mitològiques.

Nebuloses, cúmuls estel·lars i restes d’estreles moribundes, Saturn i els anells més famosos de l’univers o algunes de les llunes més estranyes del sistema solar es mostren gràcies al sistema de projecció de l’Hemisfèric. Estes sessions especials, recomanades per a majors de 8 anys, permeten realitzar un ‘viatge’ fins a confins de l’univers a través de la pantalla còncava de 900 metres quadrats de l’espectacular cinema de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

L’oferta de l’Hemisfèric inclou a més les pel·lícules ‘Flying Monsters 3D’, ‘Oceans’ en format fulldome 2, ‘L’escull encantat: Kaluoka’hina 3D’, les pel·lícules IMAX ‘Amazon Adventure’ i ‘Secrets of the Universe’.

Tallers científics

En el Museu de les Ciències, que obri de 10.00 a 21.00 hores fins al 10 de setembre, s’amplien sessions dels tallers científics i diverses activitats. Participar en estos experiments i assistir a les demostracions complementen la visita a les exposicions del Museu de les Ciències en oferir una experiència directa amb la ciència.

L’oferta dels tallers d’animació de la ‘Ciència a escena’ inclou ‘Química en acció’, ‘Científic per un dia’, ‘La Ciència invisible’ i ‘Robots’. Una altra de les opcions és l’Estudi de TV que es realitza on els participants aprenen com es grava un programa de televisió. Tant els tallers de ‘Ciència a Escena’ com l’Estudi de TV té una tarifa de 3,5 euros per persona i no és necessari comprar l’entrada al Museu de les Ciències.

Dins de la zona expositiva del Museu i inclosa en l’entrada general, els visitants poden assistir al ‘Teatre de la Ciència’, que oferix dos espectacles: el musical científic ‘Ramona i Cajal. El secret del Museu’ i ‘Alt Voltatge’, entorn del fenomen de l’electricitat.

Les famílies compten amb un lloc molt especial en el Museu: l’Espai dels Xiquets, per al públic infantil, de 3 a 8 anys, que juguen i experimenten amb els sentits, l’aigua i els animals i fins i tot construeixen una casa inacabada. També poden veure com els seus dibuixos cobren vida: trien i acoloreixen un animal, el porten a l’escàner i passen a formar part de “El Bosc Animat” en una pantalla de projecció.

Últimes setmanes ‘Play. Ciència i música’

A la fi d’agost s’acomiada l’exposició ‘Play. Ciència i música’ una mostra que proposa diverses experiències multimèdia, com tocar una arpa virtual o marcar el tempo d’una orquestra, a més d’exhibir una col·lecció històrica d’instruments musicals.

El públic juga en mòduls que expliquen qüestions com si es poden ‘veure’ les ones, la tecnologia que es necessita per a reproduir música en una màquina mecànica o si hi ha música en el buit. S’organitzen visites guiades opcionals que inclouen tallers en els quals es proven “efectes sonors” i es convida al públic a tocar instruments. ‘El Bosc de Cromosomes’, ‘Mart. La conquesta d’un espai’ i ‘Gravetat Zero’ completen l’oferta expositiva del Museu de les Ciències.

Concerts a l’aire lliure

El cicle musical ‘Un llac de concerts’ organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i el campus a València de Berklee College of Music torna als exteriors del Museu de les Ciències els dies 21, 26, 27 i 28 de juliol a les 19 hores. Estudiants del campus de Berklee a València interpretaran peces del jazz al rock and roll passant pel funk, la música llatina, el folk o músiques del Mediterrani. Els concerts són gratuïts, de lliure accés.

Experiències en l’Oceanogràfic

Amb l’arribada de l’època estival, l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències amplia el seu horari fins a les 21.00 hores a partir del 15 de juliol i ha preparat múltiples activitats perquè els visitants puguen viure una experiència única en el major aquari d’Europa i submergir-se en el meravellós món marí i els animals que en ell habiten.

Entre les experiències previstes per a les pròximes setmanes, l’Oceanogràfic oferix la possibilitat de visitar la part no visible de l’aquari i descobrir els detalls que amaga la vida marina, gaudir de les pel·lícules en quatre dimensions o conéixer la labor de conservació que es duu a terme en l’Àrea de Recuperació d’Animals de la Mar amb les tortugues marines.

Nits d’estiu en Caixaforum

La Fundació ‘la Caixa’ ha presentat una nova programació per a les nits d’estiu de València, en les quals proposa cinc nits temàtiques úniques que se celebraran en diferents espais dins de Caixaforum València. Els i les visitants podran gaudir d’una programació cultural inèdita, diversa i de qualitat per a tots els públics, els dies 6, 11, 20 i 27 de juliol i el 3 d’agost, a partir de les 20.00 hores.

Les temàtiques que protagonitzaran cadascuna de les cites de les nits de juliol i agost són el swing, el moviment, l’humor, el ritme i el circ. Estes es convertiran en el fil conductor d’unes nits que destaquen per acostar al públic a múltiples disciplines i des d’una gran varietat de formats, com a tallers, concerts, espectacles i arts escèniques, monòlegs i accions participatives.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín