Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ENSENYA AL PÚBLIC COM SER ASTRONAUTA EN LA NOVA EXPOSICIÓ ‘UP TO SPACE. MISSIÓ ESPACIAL’

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ENSENYA AL PÚBLIC COM SER ASTRONAUTA EN LA NOVA EXPOSICIÓ ‘UP TO SPACE. MISSIÓ ESPACIAL’

La mostra inclou mòduls interactius, realitat virtual i objectes originals de llançaments espacials

El Museu de les Ciències ha presentat la nova exposició ‘Up to Space. Missió espacial, coproduïda pel Museu Universum® -Centre de Ciències de Bremen- el Musée de l’Air et de l’Espace de Paris i la Fundació “La Caixa” amb la col·laboració de AVANQUA i l’Agència Espacial Europea (ESA), i que aproxima al públic a la vida de l’astronauta.

 

La inauguració ha comptat amb la presència del president del consell d’Administració de CACSA, Santiago Llumeneres, la directora general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Ana Ortells, així com de la investigadora oncològica i primera dona espanyola astronauta de reserva de l’Agència Espacial Europea, Sara García; també han assistit el cap d’exposicions de ciència en l’àrea de cultura i divulgació científica de la Fundació ‘la Caixa’, Javier Hidalgo, la cap de l’Oficina de Coordinació de Divulgació de l’ESA, María Menéndez, i la responsable d’Educació i Comunicació d’ESA, Sandra Benítez.

 

L’exposició, a través de mòduls interactius, animacions de realitat virtual i objectes originals, mostra com és la vida quotidiana de l’astronauta i els desafiaments als quals s’enfronta una tripulació, des del llançament del coet fins a l’arribada a l’Estació Espacial Internacional.

 

En el recorregut s’aborden molts temes relacionats amb els vols espacials tripulats. Per exemple, es convida al visitant a aprendre més sobre la vida i el treball a bord de l’Estació, sobre el creixement de les plantes en l’espai i altres projectes d’investigació que es duen a terme, com són els vestits per a eixir a l’espai i aspectes com l’alimentació en l’espai, el somni i fins a que manera afrontar el mareig.

 

Entrenament espacial

 

‘Up to Space’ anima a posar-se en la pell d’un astronauta gràcies als nombrosos dispositius interactius, en els quals proves de conduir des de la Terra un vehicle lunar, toques un meteorit, realitzes experiments sobre la curvatura de l’espai i fins i tot un entrenament d’astronauta per a posar a prova l’equilibre o simular com són els salts sobre la Lluna amb la seua gravetat reduïda suspés d’un arnés i amb ulleres de realitat virtual.

 

Entre els objectes rars i originals, s’exposen la clau de llançament de la Soyuz TM-25, vestits i peces espacials, meteorits, un seient espacial, un vàter de la nau Soyuz, la finestra d’un mòdul de descens i fins i tot un espectacular motor de coet Viking 5 de 1966 amb un pes de 826 quilos.

 

El públic trobarà nombroses fotografies de l’Estació Espacial Internacional realitzades pels propis tripulants així com l’exemplar de la novel·la “Cinc setmanes amb globus” de Jules Verne de l’astronauta francés de l’ESA Thomas Pesquet que va portar amb ell a l’espai durant la seua missió.

 

També inclou espectaculars imatges de la Terra vista des dels satèl·lits, destaca els productes quotidians que provenen de la investigació espacial com les cambres i els propis *smarthphones o les aplicacions de navegació GPS i fins i tot el trepant i els auriculars sense fils.

 

Situada en la primera planta, ‘Up to Space. Missió espacial’ se suma a les recentment inaugurades exposicions ‘La Lluna a l’abast de les teues mans’ i ‘ Mediterranea’ dedicades a un major coneixement de l’espai i l’exploració del cosmos, temàtica triada per la Ciutat de les Arts i les Ciències per a 2024.

 

Conferencia Agència Espacial Europea

 

A la vesprada, la responsable d’Educació i Comunicació d’ESA, Sandra Benítez, impartix la xarra ‘Agència Espacial Europea: Explorant l’Univers per a cuidar millor del nostre planeta’. La cita, de lliure accés fins a completar aforament, és a les 19 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

 

En la seua conferència, mostrarà les troballes més significatives reeixits per les missions científiques de l’EIXA en el camp de l’astronomia espacial, que no sols expandixen l’enteniment de l’univers, sinó que també contribuïxen a la protecció ambiental, fomenten la cooperació internacional, estimulen el progrés econòmic i enriquixen la qualitat de vida en el nostre planeta. També oferirà una ullada a les futures missions que permetran un coneixement més profund dels orígens de l’univers i la possibilitat de descobrir mons habitables més enllà del nostre sistema solar.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín