Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • LES MILLORS PROPOSTES DE LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES PER A ESTE ESTIU

LES MILLORS PROPOSTES DE LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES PER A ESTE ESTIU

Art, planetari musical de Pink Floyd, exposicions sobre l’espai, tallers i experiments en directe, astronomia per a les nits d’estiu i molt més

Escultures a l’aire lliure

 

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull la primera exposició pública d’escultures de l’artista Pablo Atchugarry realitzada a Espanya i que pot visitar-se en els exteriors del complex en un recorregut de lliure accés. ‘Atchugarry. Cap al futur’ proposa un diàleg entre l’arquitectura i les pròpies escultures. Les peces se situen des del Museu de les Ciències fins al Palau de les Arts passant pe l’Hemisfèric. ‘Atchugarry. Cap al futur’ està composta per ‘Harmonia’, ‘Energia coralina’, ‘Temps de viure ’realitzades en marbre de Carrara, les escultures en bronze ‘La flor’, ‘Estrella de llum’, ‘Viatge cap als somnis’ i ‘Cap al futur’ realitzada en acer.

 

 

Exposicions sobre l’espai en el Museu de les Ciències

 

El Museu de les Ciències presenta este estiu tres noves exposicions dedicades a l’Espai: ‘La Lluna a l’abast de les teues mans’, ‘Mediterranea’ i ‘Up to Space. Missió espacial’ que complementen a les que ja oferia el Museu sobre el planeta Mart i l’exploració espacial ‘Gravetat Zero’.

 

La nova exposició ‘Up to Space. Missió Espacial’ convida a viure tota una aventura espacial. El públic coneix com és la vida dels astronautes a través de nombrosos dispositius interactius interactius, realitat virtual i objectes originals. El visitant posarà a prova les seues habilitats com conduir des de la Terra un vehicle lunar o simular com són els salts sobre la Lluna amb la seua gravetat reduïda suspés d’un arnés i amb ulleres de realitat virtual.

 

Per part seua, ‘La Lluna a l’abast de les teues mans’ proposa un recorregut per l’únic satèl·lit de la Terra des de les primeres observacions fins a les noves missions espacials Artemis que apunten cap a ella. A més, l’exposició ‘Mediterranea’ mostra el Mediterrani de hui i d’ahir a través d’imatges obtingudes de la tecnologia espacial més avançada disponible.

 

Planetari en directe amb ‘Les Nocturnes d’estiu’ en l’Hemisfèric

 

Se celebren fins al 5 de setembre els dimarts i dijous a les 20 hores. Són sessions narrades en directe en les quals s’explica al públic el que apareix en la pantalla, especialment les constel·lacions més representatives d’esta època de l’any i les línies invisibles que conten històries mitològiques. Nebuloses, cúmuls estel·lars i restes d’estreles moribundes, Saturn i els anells més famosos de l’univers o algunes de les llunes més estranyes del sistema solar es mostren gràcies al sistema de projecció de l’Hemisfèric.

 

En l’oferta de planetaris, destaca també ‘Astromenuts’ dirigit a públic familiar i que se celebra els primers diumenges de mes a les 12 hores. Amb este espectacle en directe els més xicotets, de 3 a 6 anys, s’inicien en les ciències de l’espai i descobrixen el món que els envolta a través de divertits dibuixos, històries i animacions

 

Planetari musical ‘Pink Floy:The Dark Side of the Moon en l’Hemisfèric

 

L’Hemisfèric presenta el planetari musical ‘Pink Floyd: The Dark Side of the Moon’ en format Fulldome 2D i dissenyat per la llegendària banda de música britànica. Gràcies a les últimes tecnologies, l’espectacle combina imatges del cosmos amb la música del famós àlbum, considerat un dels millors de la història del rock.

 

‘Pink Floyd: The Dark Side of the Moon’ és un planetari sense narració en el qual la música acompanya a les escenes de la Lluna, de l’espai, l’Estació Espacial Internacional i imatges tipus làser en moviment, a més d’altres espectaculars propostes. El públic viu així una experiència sensorial amb els concordes de cançons mítiques i el seu so envolupant mentres viatja a través del sistema solar projectat en la pantalla còncava de l’Hemisfèric. Amb esta projecció especial, l’Hemisfèric s’unix a la celebració del 50 aniversari de l’àlbum ‘The Dark Side of the Moon’, que va ser presentat en el Planetari de Londres al març de 1973

 

Experiments en ‘La Ciència a Escena’

 

Tots els dies hi ha sessions de ‘Química en Acció’ , ‘La Ciència invisible’, ‘Robots’ i‘Científic per un dia’. Participar en estos experiments complementen la visita a les exposicions del Museu de les Ciències en oferir una experiència directa amb la ciència. Els tallers, realitzats per monitors amb formació especialitzada, són una representació d’experiments amb un fil conductor, la fi del qual és difondre la ciència d’una manera divertida, sorprenent grans i xicotets, que participen en estos tallers.

 

Teatre de la Ciència

 

El Teatre de la Ciència situat en la primera planta del Museu celebra dos espectacles el musical científic ‘Ramona i Cajal’ i el xou ‘Alt voltatge’ dedicat al fenomen de l’electricitat. Una vegada han accedit al Museu de les Ciències, els visitants poden reservar sessió en el punt d’informació que trobaran res més pujar a la primera planta.

 

La funció ‘Ramona i Cajal. El secret del Museu’ és una divertida representació musical destinada a públic familiar. Dos joves, Ramona i Cajal, viuen una nit d’aventures en el Museu de les Ciències mentres busquen un secret ocult en el seu interior.

 

En ‘Alt voltatge’ veurem anells saltarines, arcs elèctrics que solquen l’espai, o tubs de neó que s’encenen en tocar els seus extrems. Un altre dels instruments més cridaners és la bobina de Tesla, un transformador amb efectes espectaculars.

 

Projecció ‘Aurores. Llums del Nord’

 

Amb ‘Aurores. Llums del nord’,  l’Hemisfèric permet contemplar a pantalla completa fulldome este sorprenent espectacle d’intensa llum i conéixer en què consistix en realitat i quin és el secret darrere dels colors aurorals.

 

El cel nocturn de Yellowknife al Canadà ha sigut capturat amb cambres d’ultra sensibilitat gràcies al treball de l’astrofotógrafo Kwon O Chul i del seu equip. A través d’eixes imatges, el públic podrà acostar-se a l’experiència d’observar els diferents colors i tipus d’aurores, fins i tot apuntar-se des de l’espai i veure com es va formant sobre la Terra, a través de les ‘finestres’ de l’Estació Espacial Internacional.

 

Pel·lícula ‘Animal Kingdom’

 

Aus, insectes, peixos, rèptils, amfibis i mamífers protagonitzen esta producció que convida a realitzar un viatge per tot el planeta. La pel·lícula en format Fulldome 2D ‘Animal Kingdom’ és un documental de naturalesa que celebra la biodiversitat a través de sis famílies del regne animal. Recomanada per a tots els públics, la pel·lícula permet a l’espectador conéixer l’entorn i algunes de les curiositats d’animals com a escarabats peloters, pingüins, papallones, cocodrils, elefants, anemones o balenes.‘Animal Kingdom’ presenta així a animals de tot el món i explora les formes en què l’ésser humà pot ajudar a protegir-los.

 

L’oferta de l’Hemisfèric inclou a més la pel·lícula ‘Oceans’ en format fulldome 2D, ‘L’escull encantat: Kaluoka’hina 3D’ i ‘Caminant entre dinosaures. Planeta prehistòric 3D’, les pel·lícules IMAX ‘Amazon Adventure’ i ‘Secrets of the Universe’.

Compartir

Otras noticias de interés