Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • EL MUSEU DE LES CIÈNCIES PRESENTA LA NOVA EXPOSICIÓ ‘MEDITERRANEA’ QUE RECORRE EL MEDITERRANI AMB IMATGES CAPTADES DES DE L’ESPAI

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES PRESENTA LA NOVA EXPOSICIÓ ‘MEDITERRANEA’ QUE RECORRE EL MEDITERRANI AMB IMATGES CAPTADES DES DE L’ESPAI

La mostra es dividix en tres àrees temàtiques ‘Història de terres i aigües, pobles i cultures’, ‘Vegetació i fragàncies’ i ‘Mediterrani hui’

La Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb el Ministeri d’Afers exteriors i Cooperació Internacional d’Itàlia ha presentat la nova exposició ‘Mediterranea’ que recorre el Mediterrani de hui i d’ahir a través d’imatges obtingudes de la tecnologia espacial més avançada disponible i, en alguns casos, processada únicament per al projecte per les Agències Espacials Italiana i Europea i per Telespazio/e-Geos del grup Leonardo i la Fundació MedOr.

La inauguració ha comptat amb la presència del president del Consell d’Administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Santiago Llumeneres, la directora general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Ana Ortells, el cònsol general d’Itàlia a Barcelona, Emanuele  Manzitti, la directora de l’Institut Italià de Cultura de Barcelona, Annamaria  Di Giorgio, així com la comissària de l’exposició Viviana Panaccia.

 

‘Mediterranea’, situada en la primera planta del  Museu de les Ciències, pretén representar el Mare Nostrum en la seua complexitat, incloses les vulnerabilitats i esculls que ho amenacen en l’actualitat, a través de la narració de la seua història amb imatges inèdites de satèl·lit, fotografies, vídeos i instal·lacions d’impacte visual i emocional.

 

L’itinerari de l’exposició es dividix en tres àrees temàtiques: ‘Història de terres i aigües, pobles i cultures’, ‘Vegetació i fragàncies’ i ‘Mediterrani hui’. Un panell interactiu oferix una imatge dinàmica dels principals esdeveniments que han determinat la seua història i la successió de civilitzacions i pobles que han contribuït a fundar una cultura mediterrània original. Mapes antics s’alternen amb imatges de satèl·lit, *permitiéndo al públic viatjar per les seues costes, entre els seus mites i herois, tocant els ports, ciutats i illes que han marcat la història d’esta mar.

 

L’àrea ‘Vegetació i fragàncies’ es caracteritza per dos instal·lacions interactives específiques del lloc. Una instal·lació de plantes i herbes aromàtiques ajuda a recrear l’atmosfera del paisatge mediterrani. Una segona instal·lació acosta al visitant a un dels aliments més antics de l’home, el blat, en les seues infinites varietats mediterrànies, i explica com ha contribuït a transformar les poblacions nòmades en sedentàries, l’home recol·lector/caçador en agricultor. Les imatges de l’espai acompanyen en un viatge pels cultius mediterranis, mostrant les formes, els colors i les geometries d’este extraordinari racó del planeta.

 

L’exposició aborda a ‘Mediterrani hui’ temes d’actualitat com el canvi climàtic, els grans cultius, l’agricultura que patix l’escassetat d’aigua i els processos de desertització i d’edificació. El calfament global i la reducció de les precipitacions representen dos de les amenaces més greus per als ecosistemes terrestres del Mediterrani. Una paret infogràfica dinàmica mostra els números més significatius. L’itinerari finalitza amb la instal·lació “Simetria Artificial”, que pretén llançar un crit d’alarma sobre l’estat de la contaminació plàstica al Mediterrani.

 

‘Mediterranea’ arriba a València després de diverses escales a l’estranger (Beirut, Alger, Zagreb, Rijeka) gràcies a la col·laboració activa del Consolat General d’Itàlia i de l’Institut Italià de Cultura a Barcelona, i al suport de l’Ambaixada d’Itàlia a Madrid, per a després viatjar a alguns països del Golf.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín