Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Noticias
  • ->
  • LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES I L’ESCOLA SUPERIOR DE MÚSICA ESMAR CELEBREN EL DIA INTERNACIONAL DEL JAZZ

LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES I L’ESCOLA SUPERIOR DE MÚSICA ESMAR CELEBREN EL DIA INTERNACIONAL DEL JAZZ

noticia_dia_internacional_jazz

El concert es durà a terme el diumenge 30 d’abril al matí a partir de les 11.00 hores en l’escenari del Passeig Nord del Museu de les Ciències – L’esdeveniment reunirà a destacats artistes i intèrprets de jazz amb estudiants del grau superior de jazz i música moderna

La Ciutat de les Arts i les Ciències i l’Escola Superior de Música d’Alt Rendiment Esmar organitzen per al diumenge 30 d’abril, amb motiu del Dia Internacional del Jazz, un multi-concert matinal de lliure accés que donarà principi a les 11.00 hores en Passeig Nord del Museu de les Ciències, perquè el públic puga gaudir de diverses actuacions protagonitzades per alumnats i professorat del Departament de Jazz i Música Moderna de Esmar i artistes convidats.

Encapçalat per la directora general de la Unesco Audrey Azoulay i el llegendari pianista i compositor Herbie Hancock, ambaixador de la Unesco per al Diàleg Intercultural i director del Herbie Hancock Institute of Jazz, este esdeveniment se celebra en més de 200 països.

Este concert serà la clausura del Esmar Spring Jazz Festival que, des del 26 d’abril, realitza concerts, classes magistrals i tallers de jazz i producció musical a les aules i a l’auditori de l’Escola Superior de Música Esmar, situada en el complex Iale International School a L’Eliana.

Els grups que pujaran a l’escenari són formacions d’estudiants i docents de l’especialitat del Grau Superior de Jazz de Esmar, i també destacats intèrprets de jazz com David Pastor, Eva Catalá. Ximo Tebar, Ricardo Belda, Pepi Taveira, o Will Martz, entre altres.

Per part de la Ciutat de les Arts i les Ciències, l’esdeveniment està emmarcat en la voluntat d’oferir accions culturals i d’entreteniment per al nombrós públic que visita les instal·lacions i les zones exteriors, i del qual ja formen part tant els concerts de l’alumnat del Berklee College of Music i els de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

El International Jazz Day és “una oportunitat per a celebrar la riquesa d’esta tradició musical. El jazz és una realitat múltiple, teixida a través de trobades entre cultures, instruments i persones, fomentant-se així el diàleg intercultural”, ha assenyalat el jazzista Herbie Hancock, ambaixador de Bona Voluntat de la Unesco i impulsor de la commemoració d’este Dia Internacional.

L’impulsor d’esta celebració a València és el reconegut músic de jazz valencià Ximo Tebar, coordinador del Departament de Jazz i Música Moderna de Esmar – Escola Superior de Música d’Alt Rendiment.

Així mateix, Audrey Azoulay, directora general de la Unesco ha manifestat en les seues declaracions a nivell mundial que el Dia Internacional del Jazz es va crear per a “compartir els valors d’un gènere musical profundament significatiu, al qual necessitem hui més que mai, pels seus valors basats en la dignitat humana i la lluita contra el racisme i totes les formes d’opressió”.

Manifest de la Unesco ‘Per què un Dia Internacional del Jazz?’

La celebració d’estajornada té com a objectiu sensibilitzar al públic en general sobre les virtuts de la música jazz com a eina educativa i com a motor per a la pau, la unitat, el diàleg i el reforç de la cooperació entre pobles.

L’aprovació d’esta celebració es remunta a novembre de 2011, any en què, durant la Conferència General de la Unesco, la comunitat internacional va proclamar el 30 d’abril com el ‘Dia Internacional del Jazz’, que reunix comunitats locals, escoles, artistes, historiadors, acadèmics i fans del jazz de tot el món per a celebrar i aprendre sobre l’art del jazz, les seues arrels, el seu futur i el seu impacte.

Esta forma d’art internacional cerca la promoció de la pau, el diàleg entre cultures, la diversitat i el respecte pels drets humans i la dignitat humana, així com contribuir a l’erradicació de la discriminació, la promoció de la llibertat d’expressió, el foment de la igualtat de sexes i el reforç del paper de la joventut en el canvi de la societat.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín