Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES SE SUMA A LA LLUITA CONTRA LA ‘BASURALEZA’ EN EL DIA MUNDIAL DELS OCEANS

LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES SE SUMA A LA LLUITA CONTRA LA ‘BASURALEZA’ EN EL DIA MUNDIAL DELS OCEANS

El Museu de les Ciències acull l’exposició ‘Stop Basuraleza’, de lliure accés, i l’Oceanogràfic mostra un aquari amb diferents residus procedents de la mar

El complex col·labora així amb el ‘Proyecto LIBERA, unidos contra la basuraleza’ creat per l’ONG SEO/BirdLife, en aliança amb Ecoembes

La Ciutat de les Arts i les Ciències s’ha sumat a la lluita contra la ‘basuraleza’ en el Dia Mundial dels Oceans amb noves exposicions al Carrer Menor del Museu de les Ciències i en l’Oceanogràfic, que mostren el problema dels residus abandonats en entorns naturals.

 

A l’acte han assistit el director adjunt de Relacions Institucionals i Promoció, Julio Monreal, la subdirectora general de l’Oceanogràfic, Leocadia García, la directora de Comunicació i Màrqueting en Ecoembes, Nieves Rey, i el responsable de l’Àrea Social de SEU/BirdLife, Federico García.

 

D’esta manera, la Ciutat de les Arts i les Ciències col·labora amb el ‘Proyecto LIBERA, unidos contra la basuraleza’ de l’ONG SEU/BirdLife i amb Ecoembes, per a conscienciar a la ciutadania de la necessitat de conservar els espais naturalesa lliures de residus.

 

‘Stop Basuraleza’, situada al Carrer Menor del Museu de les Ciències i que estarà oberta al públic de manera gratuïta fins al 17 de setembre, té com a objectiu mostrar l’impacte devastador de la basuraleza en els espais naturals i generar consciència sobre la importància de la prevenció. A través de 7 panells didàctics el públic pot descobrir les solucions al problema de la ‘basuraleza’ que proposa ALLIBERA, amb enllaços QR a les campanyes i informes.

 

En el mateix sentit, per a visibilitzar el problema de la basuraleza marina, un dels aquaris de l’Oceanogràfic mostra com a “espècies” diferents residus recollits en les campanyes de retirada de ‘basuraleza’ del Proyecto LIBERA. La instal·lació busca conscienciar sobre el greu problema que representa la contaminació en l’ecosistema marí.

 

‘Projecte LIBERA, units contra la basuraleza’ és un projecte creat per l’ONG SEU/BirdLife, en aliança amb Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l’economia circular a través del reciclatge dels envasos per a alliberar la naturalesa de fem. ‘Allibera, units contra la basuraleza’ té com a objectiu de conscienciar i mobilitzar a la ciutadania per a mantindre els espais naturals alliberats de residus.

 

Microplàstics en els oceans

 

Un nou informe de LIBERA confirma que la presència de microplàstics i altres residus en l’oceà amenaça els ecosistemes marins: es considera que entre 4,8 i 12,7 milions de tones de plàstics acaben en els oceans anualment.

 

Des de l’origen del Projecte en 2017, LIBERA ha centrat gran part dels seus esforços a ajudar a generar coneixement més precís sobre esta problemàtica. Gràcies al treball de milers de persones voluntàries s’han caracteritzat 1.214 transsectes en les costes espanyoles i registrat 282.571 mitjançant eines de ciència ciutadana. Peces de plàstic de menys de 2,5 centímetres, puntes de cigarrets, peces de plàstic majors a 2,5 centímetres, bosses i botelles de beguda són els cinc tipus de residus trobats amb major freqüència a les nostres platges.

 

Els microplàstics (fragments de plàstics entre 1 μm i 5mm) són dels principals residus trobats a les platges. També ocorre a nivell nacional: el Mediterrani és considerada la sisena zona més contaminada del planeta.

Compartir

Otras noticias de interés