Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES INICIA LA INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES SOLARS EN LA VOLADA SUD DEL MUSEU DE LES CIÈNCIES

LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES INICIA LA INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES SOLARS EN LA VOLADA SUD DEL MUSEU DE LES CIÈNCIES

L’energia fotovoltaica alimentarà les necessitats del major edifici del complex

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha iniciat les obres que permetran la col·locació de més de 1.300 m2 de panells solars del paviment fotovoltaic de vidre en la volada sud del Museu de les Ciències, dels 4.285m2 previstos per a la totalitat de la instal·lació, que generaran part de l’electricitat demanada per les instal·lacions de l’edifici. La primera actuació consistix a retirar el paviment actual d’esta terrassa exterior, ubicada a l’altura de la tercera planta del Museu, per a no sobrecarregar el pes de la mateixa amb la instal·lació del sòl fotovoltaic que ho substituirà. Els treballs han començat i ja s’ha demolit més del 40% de la superfície de la volada.

Així mateix, s’ha instal·lat en la fatxada sud de l’edifici una bastida que alberga en el seu interior el conducte pel qual s’evacuaran les runes fins als contenidors de retirada de residus ubicats en el passeig exterior, salvant una diferència d’altura de 17 metres.

Esta primera fase de les obres es prolongarà fins mitjan de juny i està previst que al juliol arriben les primeres plaques de paviment fotovoltaic de vidre destinades a este espai.

L’execució del projecte d’instal·lació de paviment solar fotovoltaic en les volades del Museu contempla el seu colocació en les dos volades exteriors, amb una potència màxima instal·lada de 553kWp, la qual cosa suposarà generar fins a un 30% de l’energia demanada per l’edifici en algunes èpoques de l’any.

Este projecte forma part del conjunt d’obres de millora energètica del Museu de les Ciències vinculat al Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència amb fons Next Generation.

En este bloc d’intervencions s’inclou la creació de la major central de geotèrmia de la Comunitat Valenciana, que permetrà refrigerar el Museu de les Ciències amb un gran estalvi energètic i una important reducció de l’empremta de carboni, ambdós ennmarcats en els compromisos de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb la sostenibilitat ambiental i en els objectius de la Capitalitat Verda Europea que València ostentarà en 2024.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín