Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES ACULL LA V TROBADA INTERNACIONAL DE RECTORS UNIVERSIA

LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES ACULL LA V TROBADA INTERNACIONAL DE RECTORS UNIVERSIA

LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES ACOGE EL V ENCUENTRO INTERNACIONAL DE RECTORES UNIVERSIA

Al voltant de 700 rectors i rectores, així com líders procedents d’universitats de 14 països, personalitats de la política, l’empresa, i institucions nacionals i internacionals, es donaran cita a València els dies 8, 9 i 10 de maig – L’esdeveniment comptarà amb persones com el físic espanyol i Premi Príncep d’Astúries 2006 Ignacio Cirac, l’exsecretari del Tresor dels Estats Units, Larry Summers, o la directora d’Estratègia d’Investigació en Intel·ligència Artificial de Google, Pilar Manchón

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull del 8 al 10 de maig la V Trobada Internacional de Rectors  Universia, que reunirà a prop de 700 rectors i rectores de 14 països. Sota el lema ‘Universitat i Societat’, es debatrà sobre les claus per a convertir a la Universitat en motor de progrés social i de creixement sostenible.

Entre els ponents destaquen figures destacables de diferents àmbits, com l’exsecretari del Tresor del president dels EUA Bill Clinton i economista cap del Banc Mundial, Larry  Summers; el Premi Príncep d’Astúries a la Investigació Científica 2006 Ignacio Cirac, o la responsable de l’estratègia d’investigació en Intel·ligència Artificial de Google, Pilar Manchón, entre altres persones expertes de prestigi internacional.

La Trobada pretén trobar respostes, així com generar sinergies i estratègies entorn de tres eixos temàtics d’especial interés per a molts desafiaments de la societat actual en els quals la Universitat pot incidir de manera significativa: la formació al llarg de la vida; l’impuls a l’emprenedoria i la innovació i les xarxes i interconnexió entre les universitats, empreses, governs i altres institucions.

A més dels debats acadèmics, l’esdeveniment comptarà amb altres activitats paral·leles en les quals també es tindrà molt en compte la veu d’estudiants i persones emprenedores. Algunes d’estes persones tindran l’oportunitat de reunir-se amb la presidenta de Banc Santander i Universia, Ana Botín, en una xarrada informal a la qual se sumarà l’esportista Pau Gasol. A més, podran aportar les seues propostes i assistiran al premi d’emprenedoria universitària Santander X Global Award que, de la mà del CEO de Banc Santander, Héctor Grisi, premiarà els millors projectes de l’any.

Les conclusions de la Trobada Internacional de Rectors es plasmaran en la ‘Declaració de València’, que recollirà el compromís dels rectors i rectores perquè la Universitat avance, des de diverses línies concretes d’actuació, en el seu propòsit de continuar contribuint al progrés de la societat.

La V Trobada Internacional de Rectors Universia dona continuïtat a les trobades anteriors de Salamanca (Espanya) en 2018, Rio de Janeiro (el Brasil) en 2014, Guadalajara (Mèxic) en 2010 i Sevilla (Espanya) en 2005 i està organitzat per Banc Santander.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín