Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Noticias
  • ->
  • LA CATEDRÀTICA DE MICROBIOLOGIA MARÍA TERESA PÉREZ GRACIA IMPARTIX EN EL MUSEU DE LES CIÈNCIES LA CONFERENCIA ‘VIRUS DE L’HEPATITIS E: UNA QUARTA PART DEL PLANETA, EN RISC’

LA CATEDRÀTICA DE MICROBIOLOGIA MARÍA TERESA PÉREZ GRACIA IMPARTIX EN EL MUSEU DE LES CIÈNCIES LA CONFERENCIA ‘VIRUS DE L’HEPATITIS E: UNA QUARTA PART DEL PLANETA, EN RISC’

noticia_teresa_perez

L’activitat gratuïta, que se celebrarà el dijous 20 d’abril, forma part del cicle ‘Una Comunitat amb ciència’ organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències – Segons estimacions de l’OMS, al voltant de 2.000 milions de persones viuen en zones endèmiques per al VHE

La catedràtica de Microbiologia María Teresa Pérez Gracia, de la Universitat CEU Cardenal Herrera, participa el dijous 20 d’abril en el cicle de divulgació ‘Una Comunitat amb ciència’ amb la conferència ‘Virus de l’hepatitis E: una quarta part del planeta, en risc’.

L’activitat, de lliure accés fins a completar aforament, començarà a les 19.00 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

En esta trobada, María Teresa Pérez Gracia compartirà amb el públic els nous avanços en el coneixement del virus de l’hepatitis E (VHE) i de la malaltia, que poden tindre una transcendència notable des del punt de vista epidemiològic i sanitari.

Segons estimacions de l’OMS, al voltant de 2.000 milions de persones, la quarta part de la població mundial, viuen en zones endèmiques per al VHE i, per tant, estan en risc d’infecció.

La millora en les tècniques de diagnòstic ha aportat les dades necessàries per a demostrar que als països desenvolupats la infecció pel VHE és freqüent, té caràcter autòcton i un patró epidemiològic diferent, associant-se al contacte amb animals domèstics (zoonosis), especialment el porc. Un altre aspecte interessant és que el VHE pot produir hepatitis cròniques en trasplantats, immunodeprimits i fins i tot en inmunocompetentes.

La infecció pel virus de l’hepatitis E representa un problema emergent de salut pública mundial, constituint una de les principals causes d’hepatitis vírica aguda. L’hepatitis E ha sigut considerada, des de la seua primera descripció, com una malaltia amb un patró epidemiològic vinculat al consum d’aigües i aliments contaminats i amb una prevalença superior en zones geogràfiques amb condicions sociosanitàries deficients.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín