Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • EL MUSEU DE LES CIÈNCIES DESCOBRIX ELS SECRETS DE L’ANIMACIÓ DE PIXAR AMB LA SEUA NOVA EXPOSICIÓ ‘LA CIÈNCIA DE PIXAR’

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES DESCOBRIX ELS SECRETS DE L’ANIMACIÓ DE PIXAR AMB LA SEUA NOVA EXPOSICIÓ ‘LA CIÈNCIA DE PIXAR’

– L’exposició interactiva permet conéixer la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques utilitzades per l’equip d’artistes i científics informàtics per a portar les pel·lícules de Pixar a la pantalla
– l’Hemisfèric projectarà un cicle especial de Pixar a partir del 16 de desembre

El Museu de les Ciències ha presentat la nova exposició interactiva ‘La Ciència de  Pixar’ dissenyada per a brindar al visitant ‘una mirada única sobre el que ocorre després de la pantalla i descobrir el procés utilitzat en la creació de les pel·lícules de Pixar’, tal com ha destacat la directora general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Ana Ortells, en la inauguració de la mostra, que podrà visitar-se fins al 10 de març de 2024.

 

‘En Pixar, les ciències i les arts caminen de la mà, així que aquesta mostra ha trobat en la Ciutat de les Arts i les Ciències el lloc perfecte per a la seua trobada amb el públic. La creativitat i imaginació artística són inseparables de la ciència i la tecnologia emprades en les pel·lícules d’animació digital’, ha ressaltat la directora general que ha animat al públic a visitar la mostra «i que s’endinse en aquest camí, el del procés creatiu, per a veure què hi ha darrere d’estes pel·lícules i com han donat vida als seus protagonistes’.

 

L’exhibició, creada pel  Museum of Science de Boston en col·laboració amb Pixar Animation Studios, està dividida en huit àmbits, corresponents a cadascun dels passos del procés que utilitza Pixar per a convertir una idea en una pel·lícula: el modelatge, que permet crear els personatges en 3D; el rigging, amb el qual es desenvolupen els ossos, músculs i articulacions virtuals; el disseny de superfícies i decorats; l’animació, que dona vida a la història; la simulació, que proporciona moviments automatitzats; la il·luminació, amb la qual s’aconseguix un major impacte emocional, i el renderitzat, que convertix escenes en 3D en imatges en dues dimensions.

 

El recorregut expositiu inclou, a més, recreacions a escala humana de molts dels personatges de Pixar, com Buzz Lightyear (de ‘Toy Story’) Mike i Sulley (de ‘Monstruses, S. Aa.’) i WALL•E (de la pel·lícula homònima), entre altres.

 

El públic coneix, a través de vídeos i entrevistes amb personal dels equips de producció de Pixar, exemples reals dels desafiaments tècnics que hi ha darrere d’algunes de les seues pel·lícules favorites, des de ‘*Toy *Story’ fins a ‘Coco,’ passant per ‘*WALL·E’, ‘Monstres, S. a.’ o ‘Buscant a *Nemo’, entre moltes altres.

 

Més de 1.000 metres quadrats expositius

 

L’exposició, que podrà veure’s fins al 10 de març de 2024 i que ocupa més de 1.000 metres quadrats en la primera planta del Museu de les Ciències, reunix desenes d’elements pensats perquè el públic experimente física i virtualment amb les tècniques que utilitza este estudi cinematogràfic en el seu dia a dia. Així, podran descobrir en primera persona com pot influir en les nostres emocions la il·luminació d’una escena o el punt de vista de la càmera.

 

Per exemple, en l’àmbit Rigging, dedicat al treball dels riggers, encarregats de generar la sensació de moviment dels ossos, les articulacions i els músculs virtuals dels personatges, un vídeo mostra que Mike Wazowski (de ‘Monstres, S. a.’) compta amb 7.000 controls de rig, la qual cosa equivaldria a una marioneta amb 7.000 cordes.

 

En ‘Superfícies’, mitjançant un interactiu, els visitants podran canviar al seu gust l’aparença dels cotxes de Cars o una esfera en la cuina de Ratatouille en un joc de colors, textures o lluentors. En ‘Escenaris i cambres’, els visitants descobrixen com crear una vista d’insecte per a ‘Bichos’ a través de les diferents opcions en la ubicació i angles de la càmera; i en l’àmbit ‘Il·luminació’ poden provar com ajustar les llums d’una escena del saló de ‘Up!’ per a canviar l’ambient per complet i l’ús de llums per a crear les escenes submarines de ‘Buscando a Nemo’ amb una àmplia gamma de colors.

 

Cicle ‘Pixar’ en l’Hemisfèric

 

Coincidint amb l’exposició,  l’Hemisfèric acollirà un cicle especial de Pixar. A partir del 16 de desembre, tots els dissabtes a les 18.00 hores es projectaran les pel·lícules ‘Toy Story’, ‘Bichos: una aventura en miniatura’, ‘Toy Story 2’, ‘Monstruos, S. A.’, ‘Buscando a Nemo’, ‘Los increibles’, ‘Ratatouille’, ‘Wall-e’, ‘Up: una aventura de altura’,’Toy Story 3’, ‘Brave’ , ‘Monstruos University’, ‘Inside out’, ‘Buscando a Dory’ i ‘Coco’.

 

‘La Ciència de Pixar’ ha sigut desenvolupada pel Museu de Ciències de Boston en col·laboració amb Pixar Animation Studios. © Disney/Pixar. Reservats tots els drets. Usat sota autorització.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín