Menu Close

TERRA EXTRAORDINÀRIA

Si condensàrem els 13.800.000.000 anys de la història de l’univers i es transferiren a l’escala temporal d’un calendari anual, a la vida humana li correspondrien 0,2 segons.

 

 

Benvinguts al planeta Terra: un lloc de cels blaus de nitrogen, oceans d’aigua líquida, boscos frescos i prats suaus; un món on se sent de manera evident el murmuri de la vida“. Carl Sagan.

 

Sota el lema ‘conéixer per a valorar i valorar per a protegir’, l’exposició Terra Extraordinària es crea des de l’objectivitat de la ciència com un espai multisensorial en el qual meravellar-se davant l’extraordinària existència del nostre planeta, i on aprendre a comprendre el seu funcionament i els seus secrets, qüestió essencial per a entendre els problemes ambientals als quals s’enfronta actualment i assumir solucions efectives per a construir un futur sostenible.

 

Esta gran exposició ocuparà completament la tercera planta del Museu i serà construïda seguint criteris de sostenibilitat. Per això, prèviament a la seua posada en marxa, el Museu de les Ciències vol desenvolupar una exposició de presentació com a avançament d’este gran projecte.

 

L’exposició realitza un recorregut des de la creació de l’univers fins a la formació del sistema solar, la formació del nostre planeta i l’aparició de la vida. El planeta Terra ocupa un lloc protagonista en l’exposició, explicat a través de cadascun dels sistemes interconnectats que ho componen: geosfera (terra), biosfera (vida), hidrosfera (aigua) i atmosfera (aire). L’espècie humana també té el seu espai en l’exposició, on s’expliquen els efectes antròpics que ha creat i han arribat a canviar l’ambient que li envolta. L’última zona de l’exposició mostra una presentació del que serà el projecte que s’està desenvolupant per a la seua posada en funcionament en la tercera planta del Museu.

Compartir
Temporal
01/02/2024
 – 18/02/2025
Recinte: Museu de les Ciències
Ubicació: Tercera planta

Galería de imágenes