Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • EL LLEGAT DE LA CIÈNCIA: RAMÓN Y CAJAL (1852-1934)
expo_ramonycajal

EL LLEGAT DE LA CIÈNCIA: RAMÓN Y CAJAL (1852-1934)

L’exposició narra la vida i obra de Ramón i Cajal, un dels investigadors més importants de tots els temps tant a nivell nacional com internacional. En 1906 rep el premi Nobel pels seus treballs sobre l’estructura del sistema nerviós.

 

 

De joventut rebel i divertida, gran amant de la fotografia i el dibuix, Ramón i Cajal estudia Medicina a Saragossa influenciat per la professió de son pare. A Madrid descobrix la vocació de la seua vida, el treball d’investigació científica, quan realitza la tesi doctoral amb Aureliano Maestre de San Juan.

Sabent la importància del tractat de Golgi sobre el sistema nerviós central i utilitzant la tècnica de tenyiment cromoargèntic per a tenyir les cèl·lules nervioses, va ser capaç de descobrir que el sistema nerviós estava format per cèl·lules independents, neurones, i formular la llei polarització dinàmica de les neuronas en contra de l’opinió de la comunitat histològica internacional.

El contingut de l’exposició està dotat d’un alt rigor científic, amb un guió realitzat per José María López Piñero (1933-2010), metge i especialista en Història de la Ciència.

 

DESCOBRIX MÉS SOBRE SANTIAGO RAMÓN Y CAJAL

Compartir
Permanente
Recinte: Museu de les Ciències
Ubicació: Segunda planta

Galería de imágenes