Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Noticias
  • ->
  • EL MUSEU DE LES CIÈNCIES CELEBRA EL CONCERT ‘HARMONIA QUÀNTICA’ QUE UNIX MÚSICA I CIÈNCIA

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES CELEBRA EL CONCERT ‘HARMONIA QUÀNTICA’ QUE UNIX MÚSICA I CIÈNCIA

noticia_Cartel Armonía Cuántica

Esta nova edició està dedicada al bosó de Higgs  – L’entrada al concert és gratuïta fins a completar aforament  

L’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències acull el pròxim 4 d’abril a partir de les 19 h el concert “Harmonia Quàntica 2023: La música del bosó de Higgs” organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències, l’Institut de Física Corpuscular de València (IFIC) i el Conservatori Joaquín Rodrigo de València. Esta proposta té com a objectiu reunir estos dos mons, distints però paral·lels, i crear un fòrum en què la ciència servisca d’inspiració a les arts.

Esta activitat naix de la trobada entre personal científic de l’Institut de Física Corpuscular i estudiants de composició del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo. En esta reunió, es va abordar  el bosón de Higgs, l’única partícula elemental descoberta en el que portem de segle XXI i que va ser identificada en 2012.

D’aquella trobada van sorgir quatre peces musicals, que són les que es podran escoltar  en el Museu de les Ciències. Les quatre, cada una a la seua manera, tracten de traduir a música esta història de descobriment, de com anem desvelant el mecanisme que fa funcionar a la naturalesa.

Com en edicions anteriors, l’esdeveniment començarà amb una breu xarrada de divulgació que explicarà per què el bosón de Higgs és important i com va ser descobert, i després s’interpretaran les quatre obres. Abans de cada una d’elles el compositor o compositora ens guiarà a través de la seua música, explicant com ha convertit els conceptes científics en material musical.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín