Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Noticias
  • ->
  • L’HEMISFÈRIC ESTRENA UN NOU SISTEMA D’ÀUDIO ENVOLVENT QUE MILLORA L’EXPERIÈNCIA INMERSIVA DEL PÚBLIC

L’HEMISFÈRIC ESTRENA UN NOU SISTEMA D’ÀUDIO ENVOLVENT QUE MILLORA L’EXPERIÈNCIA INMERSIVA DEL PÚBLIC

noticia-Foto Hemisfèric cancela

Es convertix així en l’única sala amb Sistema Atmós combinada amb IMAX i amb projecció Domo que hi ha en tot el món -També s’actualitzarà l’equipament de control d’obertura dels seus ‘enreixats’ laterals

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha estrenat un nou sistema d’àudio que permet incrementar l’experiència inmersiva del públic espectador al millorar el so envolvent de les projeccions. L’edifici, que celebra este mes abril el seu 25 aniversari, renova així el seu equipament tècnic audiovisual amb la incorporació de nous elements.

Es tracta d’un sistema de audio  envolvent 3D, de 42 canals de audio, que enriquix la qualitat d’àudio amb un so de 360°, pel que les projeccions es tornen més realistes, més vives i més inmersivas per al públic espectador. El Sistema Atmós està subvencionat per de l’Institut Valencià de Cultura.

La instal·lació d’Hemisfèric compta amb la certificació de la marca Dolby i té una gran càrrega d’innovació al ser la sala amb pantalla corba i amb sostre indefinit, ja que el Sistema Atmós era fins ara només habitual en sales rectangulars. De fet, l’Hemisfèric es convertix així en l’única sala Atmós combinada amb IMAX i amb projecció Domo que hi ha en tot el món

El nou sistema permet la reproducció en distints canals d’àudios provinents d’altaveus el que permet que el visitant puga disfrutar de les projeccions amb  un so envolvent de 360º.

Millora obertura dels ‘enreixats’

D’altra banda, entre les pròximes actuacions que posarà en marxa la Ciutat de les Arts i les Ciències destaca la renovació i millora del sistema d’obertura dels reixats laterals de l’edifici, que simulen la parpella d’un ull, la qual cosa suposarà una considerable millora tecnològica en un dels elements més representatius de l’edifici.

Esta actualització, de la que ha sigut publicada la licitació de la fase d’enginyeria, inclourà les modificacions i renovacions en els subsistemes hidràulic, elèctric i les seues conduccions el que implicarà renovar completament el sistema d’obertura davant de l’experiència acumulada durant els anys de vida dels reixats i els avanços tecnològics en este tipus de sistemes d’automatització de grans estructures mòbils, des de la construcció de l’edifici.

Èxit de públic

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències lidera la llista de les sales de cine amb nombre més gran de persones espectadores, segons reflectix l’últim anuari de les arts escèniques, musicals i audiovisuals publicat per la Societat General d’Auditors i Editors (SGAE). En segon lloc, se situa el Cine 4D de l’Auditori Mar Roig de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

L’àmplia oferta de la cartellera IMAX, cine en gran format, i cine digital 3D de l’Hemisfèric l’ha convertit en la sala de cine amb més èxit de públic durant 2021 a Espanya, amb 144.908 persones espectadores. Estes xifres van continuar la seua tendència positiva en 2022, any en què l’Hemisfèric va registrar un total de 360.395 entrades, mentres que el primer trimestre de 2023 ha superat les 72.000 entrades venudes.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín