Menu Close
 • Inicio
 • ->
 • Finalizada
 • ->
 • 📢 FÒRUM DE DEBAT ‘URBANISME VERD I SOSTENIBILITAT: LA CIUTAT QUE VOLEM’

CONFERÈNCIA FINALITZADA

📢 FÒRUM DE DEBAT ‘URBANISME VERD I SOSTENIBILITAT: LA CIUTAT QUE VOLEM’

El fòrum de debat “Urbanisme verd i sostenibilitat: la ciutat que volem” sorgix en el context de València Capital Verda Europea 2024, com una col·laboració entre el Comité d’Experts del Museu de les Ciències i l’Ajuntament de València.

 

L’esdeveniment reunix experts en urbanisme i sostenibilitat per a explorar futures consideracions, aportar anàlisis, directrius i recomanacions que puguen contribuir al desenvolupament de ciutats més eficients, estimulants i saludables.

 

En unes dècades, el 80% de la humanitat viurà en ciutats i esta tendència requerix un debat en profunditat sobre les característiques de les ciutats que volem i que necessitem. El creixement urbà futur ha de prioritzar la sostenibilitat ambiental i social. Això implica la planificació d’edificacions respectuoses amb el medi ambient, la promoció d’espais verds i la implementació de tecnologies energètiques eficients. A més, s’han de considerar mesures com la gestió adequada de sòls urbans i la integració d’elements naturals en la infraestructura urbana. El fòrum també aborda l’adaptació a fenòmens climàtics extrems i promou la participació comunitària en la planificació urbana.

 

Este fòrum representa una oportunitat crucial per a abordar els desafiaments de l’urbanisme del segle XXI i dissenyar ciutats més resilients i sostenibles per a les generacions futures.

 

Programa:

 

Director científic: José Luis Rubio, President del Comité d’Experts de CAC
Moderadora: Marina Sender, Presidenta del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València
Intervencions d’introducció: Antonio García Celda, Director General Capitalitat Verda Europea i Ana María Ortells Miralles, Directora General de la Ciutat de les Arts i les Ciències

 

Ponències:

 

  • Alfonso Vegara (PRJI), “La ciutat intel·ligent”. 20 minuts
  • José Luis Rubio (PRJI), “Sòls urbans i zones verdes. Desafiaments i oportunitats”. 20 minuts
  • José Duato (PRJI), “Ciutats energèticament eficients”. 20 minuts
  • Debat obert: conduït per la moderadora Marina Sender, Presidenta del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València. 30 minuts
  • Conclusions preliminars: ponents i audiència

 

Veure programa

 

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu de les Ciències (al costat de l’Hemisfèric).

 

Accés lliure fins a completar aforament.

 

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en Youtube.

 

logo-capitalverde-2024

 

Compartir
Data: 18 April 2024
Recinte: Museu de les Ciències
Ubicació: Auditorio Santiago Grisolía del Museu de les Ciències
Hora: 19.00 a 20.30 horas

Enquesta de satisfacció

Si has assistit a esta conferència ens agradaria conéixer  la teua opinió  a través d’esta enquesta de satisfacció.