Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Finalizada
  • ->
  • Conferència. Buscant la materia oscura en el nostre cosmos

CONFERÈNCIA FINALITZADA

Conferència. Buscant la materia oscura en el nostre cosmos

El dia 31 d’octubre s’organitza, internacionalment, el Dia de la Matèria Fosca, una iniciativa posada en marxa pels laboratoris de física de partícules de tot el món.

 

La Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València celebra, per seté any consecutiu, el Dark Matter Day.

 

Tota la matèria visible al nostre voltant: galàxies, estreles, planetes i éssers vius constituixen només el 5% de l’energia total de l’univers. El 95% restant és invisible, i està formada per dues substàncies desconegudes: l’energia fosca (un 70%) i la matèria fosca (un 25%). Entre els enigmes més importants de la física fonamental es troben l’origen de les diminutes masses dels neutrins i la naturalesa de la matèria fosca.

 

El dilluns, 30 d’octubre a les 19.00 hores, a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències, Olga Meno Requejo, investigadora del CSIC, ens explicarà per què identificar la verdadera naturalesa de la matèria fosca és un dels grans reptes de la física en el segle XXI. En les últimes dècades del segle passat es va evidenciar que una gran part de la massa del nostre cosmos està formada per una substància que no emet ni absorbix llum, i que, aparentment, travessa els nostres cossos i el nostre planeta sense que el percebem en cap moment. Esta substància fantasmal es coneix com a matèria fosca.

 

En esta conferència explicarem els diversos mètodes per a localitzar i entendre l’enigmàtica forma de matèria. Coneixerem telescopis presents i futurs que tracten de llançar llum sobre ella i desxifrar el 25% de l’alfabet del nostre cosmos: estem en els primers anys de l’era de la matèria fosca.

 

Presenta Alberto Aparici, Coordinador de divulgació de l’Institut de Física Corpuscular, CSIC-Universitat de València.

 

Programa:

18.30: accés a la sala

19.00: conferència a l’Auditori Santiago Grisolía

20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui

20.30: fi de l’activitat

 

Lliure accés fins a completar aforament.

 

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu de les Ciències (al costat de l’Hemisfèric).

 

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en Youtube.

Compartir
Data: 30 October 2023
Recinte: Museu de les Ciències
Ubicació: Auditorio Santiago Grisolía del Museu de les Ciències
Hora: 19.00 a 20.30 horas

Enquesta de satisfacció

Si has assistit a esta conferència ens agradaria conéixer  la teua opinió  a través d’esta enquesta de satisfacció.