Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Pregunta-li a una científica. Els efectes del canvi climàtic en les plantes
El cambio climático representa una amenaza para la biodiversidad del planeta. Las plantas, como organismos inmóviles, no pueden desplazarse cuando las condiciones de su entorno no son las óptimas para su crecimiento y desarrollo y, por tanto, deben desarrollar estrategias que les permitan sobrevivir a estas situaciones adversas.

Pregunta-li a una científica. Els efectes del canvi climàtic en les plantes

Sara Izquierdo. Investigadora Ramón i Cajal. Premi Santiago Grisolía 2022.

 

El canvi climàtic representa una amenaça per a la biodiversitat del planeta. Les plantes, com a organismes immòbils, no poden desplaçar-se quan les condicions del seu entorn no són les òptimes per al seu creixement i desenvolupament i, per tant, han de desenvolupar estratègies que els permeten sobreviure a aquestes situacions adverses.

 

 

En els últims anys, el canvi climàtic ha incrementat la freqüència i la intensitat de fenòmens meteorològics adversos com a sequeres i inundacions, altes i baixes temperatures. A més, la suma d’aquests fenòmens meteorològics amb la contaminació creixent d’aigües de reg (salinitat, pesticides, metalls pesants…) i la constant amenaça de plagues, dona lloc a una combinació de situacions desfavorables que posen en risc la viabilitat de molts cultius i, per tant, la disponibilitat d’aliments per a proveir la demanda d’una població en continu creixement. Així doncs, l’estudi de com responen les plantes a les combinacions de múltiples condicions adverses és clau per a desenvolupar cultius que toleren en major grau les condicions climàtiques derivades del canvi climàtic.

 

 

Programa:
10.30: accés a la sala
11.00: conferència i pregunta-li a una científica
13.00: fi de l’activitat

 

 

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt amb l’Hemisfèric).

 

 

Esta activitat està dirigida a estudiants de l’últim cicle de Primària i Secundària. Pots inscriure’t enviant un mail a divulgacion@cac.es 

 

 

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en Youtube.

Compartir
Data: 11 May 2023
Recinte: Museu de les Ciències
Ubicació: Auditorio Santiago Grisolía
Hora: 19:00

Enquesta de satisfacció

Si has assistit a esta conferència ens agradaria conéixer  la teua opinió  a través d’esta enquesta de satisfacció.