Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Noticias
  • ->
  • EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ACULL UNA CONFERÈNCIA SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ACULL UNA CONFERÈNCIA SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC

-El catedràtic de Geografia i director del laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant, Jorge Olcina, impartix la xarra ‘Canvi climàtic: més perills atmosfèrics. Estem preparats?’

-La conferència es desenvoluparà este dimarts 24 d’octubre a les 19 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències

El catedràtic de Geografia i director del laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant, Jorge Olcina, participa este dimarts 24 d’octubre en el cicle de conferències sobre actualitat científica del Museu de les Ciències amb la xarrada ‘Canvi climàtic: més perills atmosfèrics. Estem preparats?’ Es tracta d’una activitat gratuïta i de lliure accés, que tindrà lloc este dimarts 24 d’octubre a partir de les 19 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

 

La conferència serà presentada i moderada per José Luis Rubio, Premi Rei Jaume I: Protecció del Medi Ambient, 1996 i membre del Comité d’Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

 

La regió mediterrània és un punt calent de canvi climàtic a nivell planetari que ja manifesta evidències que originen esdeveniments atmosfèrics extrems. En la seua conferència, Olcina parlarà del desenvolupament de programes d’adaptació al canvi climàtic que permeten minimitzar les conseqüències d’un procés global d’impacte regional notable en les terres del Mediterrani.

 

El procés actual de calfament climàtic per efecte d’hivernacle de causa antròpica està originant canvis en la pròpia dinàmica atmosfèrica. Es produixen processos de reajustament del balanç energètic planetari més freqüents i enèrgics, que es manifesten en forma de perills meteorològics que alteren el funcionament de les societats.

Compartir

Otras noticias de interés