Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL I SOSTENIBILITAT: SOLUCIONS ACTUALS
IA

CONFERÈNCIA FINALITZADA

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL I SOSTENIBILITAT: SOLUCIONS ACTUALS

Conferència a càrrec de José Duato, Chief Technology Officer (CTO), Qsimov Quàntum Computing Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d’Espanya i membre del Comité d’Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

 

Les aplicacions impulsades per diverses tècniques d’intel·ligència artificial estan implantant-se a un ritme vertiginós. No obstant això, esta ràpida adopció comporta desafiaments significatius, i un dels més destacats és l’impacte mediambiental derivat del consum massiu d’energia elèctrica.

 

En esta conferència, s’aborda este impacte de manera quantitativa, al mateix temps que s’examinen les diverses tècniques i tecnologies ja integrades en els sistemes d’intel·ligència artificial contemporanis, les quals han demostrat generar considerables estalvis energètics. No obstant això, es fa evident que estes tècniques implementades han aconseguit un punt d’optimització, la qual cosa implica la necessitat d’adoptar enfocaments innovadors per a continuar reduint el consum energètic associat amb la intel·ligència artificial.

 

Finalment, s’esbossen algunes d’estes perspectives innovadores que podrien revolucionar el panorama actual, assenyalant cap a una direcció de major eficiència energètica en la intel·ligència artificial.

 

Programa:

18.30: accés a la sala
19.00: conferència a l’auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i col·loqui
20.30: fi activitat

 

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu de les Ciències (al costat de l’Hemisfèric).

 

Accés lliure fins a completar aforament.

 

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en Youtube.

 

conf_Actualidad Pie logos 2024

Compartir
Data: 21 May 2024
Recinte: Museu de les Ciències
Ubicació: Auditorio Santiago Grisolía del Museu de les Ciències
Hora: 19.00 a 20.30 horas

Enquesta de satisfacció

Si has assistit a esta conferència ens agradaria conéixer  la teua opinió  a través d’esta enquesta de satisfacció.