Menu Close
Sara rodríguez 22 octubre

LA VIDA SECRETA DE LES ESTRELES

Conferència a càrrec de Sara Rodríguez, doctora en Astrofísica. Institut d’Astrofísica de Canàries, IAC.

 

En el segle XX, el cèlebre divulgador científic Carl Sagan ens va explicar que els éssers humans estem intrínsecament connectats amb l’univers, ja que som, essencialment, pols d’estreles. Esta afirmació revela una veritat fascinant: la majoria dels elements que componen el nostre cos van ser forjats en el cor mateix de les estreles, i molts d’ells van arribar a nosaltres a través de les explosions de supernova, resultat de la mort d’estreles massives.

 

Igual que nosaltres, les estreles naixen, viuen i moren, cadascuna seguint el seu propi camí evolutiu influenciat per diversos factors. En esta xarrada, explorarem en profunditat la vida i la mort de les estreles de gran massa. Ens submergirem a l’interior estel·lar, examinant els mecanismes que generen quantitats colossals d’energia. També analitzarem com es formen, evolucionen i finalment s’extingixen estes gegants còsmiques.

 

Gràcies als avanços en la cartografia estel·lar i a les futures observacions a gran escala, estem més a prop que mai de desentranyar els misteris que encara emboliquen la fascinant vida estel·lar. Esta conferència, dirigida per Sara Rodríguez, experta en el camp de l’Astrofísica, promet llançar llum sobre preguntes fonamentals: com és realment una estrela per dins? i quins són els secrets darrere de la seua increïble energia? Acompanya’ns en este viatge cap al més profund del cosmos, on els secrets de les estreles esperen ser descoberts.

 

Programa

18.30: accés a la sala
19.00: conferència a l’auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.30: observació

 

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu de les Ciències (al costat de l’Hemisfèric).

 

Accés lliure fins a completar aforament.

 

Si les condicions meteorològiques ho permeten, en finalitzar la conferència es realitzarà una observació amb telescopis al Jardí d’Astronomia (Umbracle). 

 

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en Youtube.

 

Astronomia-Pie-logos-2024

Compartir
Data: 22 October 2024
Recinte: Museu de les Ciències
Ubicació: Auditorio Santiago Grisolía del Museu de les Ciències
Hora: 19.00 a 20.30 horas

Enquesta de satisfacció

Si has assistit a esta conferència ens agradaria conéixer  la teua opinió  a través d’esta enquesta de satisfacció.