Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Noticias
  • ->
  • EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ACULL LA CONFERÈNCIA ‘ELS FÀRMACS I PRODUCTES DE LA CURA PERSONAL EN EL CICLE DE L’AIGUA’

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ACULL LA CONFERÈNCIA ‘ELS FÀRMACS I PRODUCTES DE LA CURA PERSONAL EN EL CICLE DE L’AIGUA’

La catedràtica de la Universitat de València i investigadora en el Centre d’Investigacions sobre Desertificació (CIDE), Yolanda Picó, participa el dimecres 20 de setembre en el cicle ‘Una Comunitat amb ciència’

El Museu de les Ciències acull el dimecres 20 de setembre a partir de les 19 hores la conferència ‘Els fàrmacs i productes de la cura personal en el cicle de l’aigua’ impartida per la catedràtica de la Universitat de València i investigadora en el Centre d’Investigacions sobre Desertificació (CIDE), Yolanda Picó. L’accés a esta activitat, que se celebra a l’Auditori Santiago Grisolía, és lliure fins a completar aforament.

 

Se sap relativament poc o res sobre la presència de contaminants emergents en els diferents compartiments ambientals, raó per la qual i al seu torn conseqüència que no hagen sigut regulats, i que la disponibilitat de mètodes per a la seua anàlisi siga nul·la o limitada. Els fàrmacs estan especialment lligats al creixement de la població, la societat del benestar i la gestió de la salut pública.

 

En la seua conferència, la investigadora se centrarà especialment en els fàrmacs, pel seu elevat consum i perquè estan dissenyats per a produir efectes en els organismes. La principal font d’entrada d’estos compostos en el medi ambient aquàtic són les aigües residuals. Els processos de depuració no sempre poden acabar amb ells. Els riscos que seguixen a la contaminació de l’aigua són difícils de precisar, ja que moltes vegades les dosis tòxiques sobre les quals es treballa són molt xicotetes, i el problema encara es complica més per la presència simultània de diversos contaminants.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín