Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Noticias
  • ->
  • EL MUSEU DELS CIÈNCIES ACULL UNA NOVA EDICIÓ DE LA  FIRA-CONCURSO EXPERIMENTA 

EL MUSEU DELS CIÈNCIES ACULL UNA NOVA EDICIÓ DE LA  FIRA-CONCURSO EXPERIMENTA 

noticia-EXPERIMENTA 2022

El certamen està organitzat per la Facultat de Física de la Universitat de València i se celebra este diumenge 2 d’abril en el Carrer Major del Museu dels Ciències de 10 a 13 hores 

El Museu de les Ciències acull este diumenge 2 d’abril la XVIII edició de la Fira Experimenta, en col·laboració amb la Facultat de Física de la Universitat de València, organitzadora del certamen. Així, El Carrer Major del Museu de les Ciències es transformarà en una gegantina aula per a aprender, de forma divertida, sobre física i tecnologia.

La fira Experimenta es d’accés lliure i gratuït i acull 66 llocs amb diferents projectes experimentals STEM desenrotllats per l’alumnat d’ESO, Batxillerat i cicles formatius, amb l’ajuda del professorat que el tutoriza, 300 participants en total. El públic podrà visitar la fira i preguntar pel funcionament de qualsevol dels experiments. Simultàniament, xiquetes i xiquets podran acostar-se al taller Fisicalàndia, per a construir i entendre demostracions senzilles basades en Fenòmens naturals.

Experimenta és també un concurs en què es concedixen diferents premis i mencions d’honor decidits pel Jurat. Constituït per professorat universitari i de centres de secundària, valorarà el bon funcionament, la correcta comprensió dels treballs i la claredat de les explicacions. S’atorga, a més un premi del públic al projecte més votat.

Organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de València, la Fira Experimenta compartix amb la Ciutat dels Arts i els Ciències la intenció de promoure vocacions cientificotecnològiques entre estudiants d’ensenyança mitjana (ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà), i convertir-los en protagonistes actius i creatius de la ciència. Entre les entitats que col·laboren també en esta iniciativa, destaca la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín