Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Noticias
  • ->
  • LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES VIBRA AMB EL JAZZ INTERÈTNIC DE L’ESMAR BIG BAND I WILL MARTZ TRIO

LA CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES VIBRA AMB EL JAZZ INTERÈTNIC DE L’ESMAR BIG BAND I WILL MARTZ TRIO

Amb motiu del Dia Internacional del Jazz es va celebrar en l’escenari del llac del Passeig Nord del Museu de les Cièncias un concert doble gratuït de dos hores i mitja patrocinat per la Unesco  

La Ciutat dels Arts i els Ciències va organitzar, diumenge passat, junt a Escola Superior de Música d’Alt Rendiment (ESMAR), un esdeveniment per a celebrar el Dia Internacional del Jazz, sota la direcció artística del reconegut jazzista valencià Ximo Tebar. A més, el trio del jove pianista valencià Will Martz interpretant una versió aflamencada del clàssic Nardis de Mils Davis, va ser l’encarregat d’obrir la jornada, que terminó amb l’ESMAR Jazz & World Music Big Band interpretant el Spain de Chick Corea.

El nombrós públic va disfrutar amb esta iniciativa que es va festejar simultàniament en més de 200 països, i clausurava el Esmar Spring Jazz Festival tras una programació que va albergar concerts, classes magistrals i tallers de jazz i producció musical en les instal·lacions de l’escola superior, ubicada en el complex Iale International School a l’Eliana.

El Dia Internacional del Jazz mobilitza voluntats

En 2011, la Unesco va instaurar el 30 d’abril com a data de festeig internacional per al gènere, després de l’impuls donat pel pianista Herbie Hancock afirmando que “El jazz no és només un estil de música, sinó que també contribuïx a la construcció de societats més inclusives. El jazz trenca barreres, propendix a la tolerància, transcendix els límits ètnics, nacionals o de religió. El jazz és símbol d’unió i un llenguatge comú en qualsevol lloc del planeta. I és, amb certesa, la major aportació de la cultura afroamericana al món, com a gènere musical il·limitat”.

La Unesco creu en el poder del jazz com a motor per a la pau, el diàleg i la comprensió mútua i la jornada té com a objectiu sensibilitzar sobre les seues virtuts com a ferramenta educativa i vehicle per a la unitat, el reforç de la cooperació entre pobles i contribuir també a la construcció de societats més inclusives.

 

La Unesco cree en el poder del jazz como motor para la paz, el diálogo y la comprensión mutua y la jornada tiene como objetivo sensibilizar sobre sus virtudes como herramienta educativa y vehículo para la unidad, el refuerzo de la cooperación entre pueblos y contribuir también a la construcción de sociedades más inclusivas.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín