Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Noticias
  • ->
  • EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ORGANITZA LA CONFERÈNCIA ‘L’IMPACTE DE LES MATEMÀTIQUES EN LA TECNOLOGIA ACTUAL’

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ORGANITZA LA CONFERÈNCIA ‘L’IMPACTE DE LES MATEMÀTIQUES EN LA TECNOLOGIA ACTUAL’

noticia_impacto_matematicas

El catedràtic de Matemàtiques de la Universitat Politècnica de València, José Bonet Solves, participa este dijous, 4 de maig, en el cicle ‘Una Comunitat amb ciència’ – L’activitat, gratuïta fins a completar aforament, començarà a les 19.00 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències

El catedràtic de Matemàtiques de la Universitat Politècnica de València i Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d’Espanya, José Bonet Solves, impartirà este dijous 4 de maig la conferència ‘L’impacte de les matemàtiques en la tecnologia actual’, inclosa en el programa de divulgació científica ‘Una Comunitat amb ciència’.

En la seua intervenció, que començarà a les 19.00 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències, José Bonet Solves mostrarà com el segle XXI ha sigut un període d’implementació creixent de les tecnologies digitals en totes les àrees de l’activitat humana. És difícil trobar una indústria o investigació científica en la qual les tecnologies digitals no estiguen involucrades.

La capacitat de càlcul científic ha permés estos avanços. De fet, les matemàtiques són la base i el suport de tota la tecnologia moderna. Tenen una influència capital en Internet i els telèfons digitals, en tomografia i imatges mèdiques, en robòtica, en criptografia i seguretat informàtica, en transmissió de dades i senyals, en reconeixement de la parla, en sistemes de posicionament global GPS, en l’ordenació de cerques en Google, en compressió d’imatges, al cinema digital, en finances i la predicció del comportament de valors en borsa i moltes altres àrees.

Els temes matemàtics imprescindibles en tot això comprenen des d’aspectes clàssics i relativament elementals, a desenvolupaments recents molt sofisticats que inclouen, per exemple, els nombres primers, grafs, matrius i autovalors, transformada de Radon, ondículas i transformades de Fourier, entre moltes altres qüestions.

El propòsit d’esta conferència és presentar algunes de les aplicacions matemàtiques ja esmentades, explicar alguns dels seus resultats i, sobretot, emfatitzar que l’actiu, canviant i alhora universal, caràcter de les matemàtiques les fa imprescindibles en el desenvolupament de les noves tecnologies. Les matemàtiques continuaran sens dubte provant la seua positiva influència en totes les esferes de l’activitat humana i la seua immensa contribució social.

Les conferències gratuïtes del cicle ‘Una Comunitat amb ciència’, que organitza la Ciutat de les Arts i les Ciències, permeten al públic conéixer de primera mà el que s’està fent en les universitats, laboratoris, instituts d’investigació i tecnològics, i parcs científics de la Comunitat Valenciana. El personal investigador i els seus equips ofereixen una visió atractiva i accessible, no sols de les principals línies d’investigació que desenvolupen, sinó també d’algunes de les seues aplicacions socials més rellevants.

El propósito de esta conferencia es presentar algunas de las aplicaciones matemáticas ya mencionadas, explicar algunos de sus resultados y, sobre todo, enfatizar que el activo, cambiante y a la vez universal, carácter de las matemáticas las hace imprescindibles en el desarrollo de las nuevas tecnologías. Las matemáticas van a seguir sin duda probando su positiva influencia en todas las esferas de la actividad humana y su inmensa contribución social.

Las conferencias gratuitas del ciclo ‘Una Comunitat amb ciència’, que organiza la Ciutat de les Arts i les Ciències, permiten al público conocer de primera mano lo que se está haciendo en las universidades, laboratorios, institutos de investigación y tecnológicos, y parques científicos de la Comunitat Valenciana. El personal investigador y sus equipos ofrecen una visión atractiva y accesible, no solo de las principales líneas de investigación que desarrollan, sino también de algunas de sus aplicaciones sociales más relevantes.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín