Menu Close

Hemisfèric

Descobrix

Inaugurat en 1998, l’Hemisfèric va ser el primer edifici de la Ciutat de les Arts i les Ciències que va obrir les seues portes al públic.

 

L’Hemisfèric és un edifici singular i espectacular, dissenyat per Santiago Calatrava, que representa un gran ull humà, l’ull de la saviesa. Este element simbolitza la mirada i l’observació del món que els visitants descobrixen a través de projeccions audiovisuals sorprenents.

 

L`Hemisfèric compta amb una coberta ovoide de més de 100 metres de longitud, que alberga en el seu interior la gran esfera que constituïx la sala de projeccions.

plano_planta_hemisferic

L’Hemisfèric compta amb el hall, entrada principal, la pròpia sala de projeccions, i el denominat anell perimetral.

 

En el hall, es troben els servicis principals d’atenció al públic (taquilles, cafeteria, botiga, informació, mostrador de reserves..) i a més disposa d’un espai central on s’ubiquen exposicions temporals.

 

La sala de projeccions, amb capacitat per a més de 300 persones, té una pantalla còncava de 900 metres quadrats de superfície i 24 metres de diàmetre.

 

I ja en la zona exterior, es troba l’anell perimetral “Carl Sagan”, batejat així en honor al gran divulgador nord-americà; este espai està dedicat a la celebració d’actes de qualsevol tipus. Es tracta d’una zona ovalada o el·líptica que rodeja la cúpula de la sala de projecció, protegida per la gran coberta de l’edifici.

 

Un estany de 24.000 metres quadrats rodeja tota esta estructura.

arquitectura_hemisferic

L’Hemisfèric és un edifici singular i espectacular, dissenyat per Santiago Calatrava, que representa un gran ull humà, l’ull de la saviesa. Este element simbolitza la mirada i l’observació del món que els visitants descobrixen a través de projeccions audiovisuals sorprenents.

 

És el primer element de la Ciutat de les Arts i les Ciències que es va obrir al públic, el 16 d’abril de 1998.

 

Té una coberta ovoide de més de 100 metres de longitud dins de la qual s’alça una gran esfera que conté la sala de projeccions. I ja en la zona exterior, es troba l’Anell Perimetral “Carl Sagan”, batejat així en honor al gran divulgador nord-americà. Es tracta d’una zona ovalada o el·líptica que rodeja la cúpula de la sala de projecció, protegida per la gran coberta de l’edifici.

 

Un estany de 24.000 metres quadrats que rodeja esta estructura crea un conjunt de bellesa sorprenent. L’alçària màxima de l’edifici és de 26 metres.

La sala de projeccions, amb capacitat per a més de 300 persones, té una pantalla còncava de 900 metres quadrats de superfície i 24 metres de diàmetre.

 

És la sala més gran d’Espanya que alberga tres sistemes de projecció en una pantalla còncava de 900 metres quadrats:

 

CINE IMAX I PROJECCIONS DIGITALS PER A VIURE AVENTURES A TRAVÉS D’IMATGES ESPECTACULARS.

sello-dolby-digital

L’espectacularitat de les projeccions digitals amb el màxim realisme tridimensional gràcies a la màgia de les ulleres actives 3D i els més moderns desenvolupaments tecnològics. Mesures de la pantalla 3D, rectangle d’aproximadament 22×11 metres.

 

logo-imaxEl sistema IMAX continua sent la millor mostra del sèptim art a gran escala. L’extraordinària nitidesa i lluminositat aconseguida en la projecció, unida a les grans mides de la pantalla i a la qualitat del so, contribuïxen a crear un realisme excepcional que integra literalment a l’espectador en les imatges. Cine immersiu i educatiu, en un format que continua despertant passions.

 

logo panasonic

Projeccions en format digital sobre tota la pantalla domo de l’Hemisfèric, amb varietat de continguts digitals de gran espectacularitat, qualitat i nitidesa.

 

Format per cinc projectors de vídeo làser Panasonic de 12.000 lúmens i contrast 20.000:1, amb un generador d’imatge d’alta resolució en 2D/3D que al costat d’un equipament complementari dona una experiència d’immersió al client.

 

El simulador astronòmic permet la representació de l’univers en temps real de cada època de l’any i a més un contingut cinematogràfic amb resolucions superiors en alta definició.

 

logo barco Sistema digital de gran qualitat, projecta una imatge de 22×11 metres sobre la cúpula dome.
  • Sistema ATMOS, sistemes àudio envolupant basat en objectes.

ogos-Plan-de-recuperacion

  • Sistema secundari SONICS.
  • Sistema auxiliar àudio.
  • Sistema LINE ARRAY.
  • Sistema personal d’escolta (SPE).
  • Sistema bucle magnètic.
 •  

otros_buclemagnetico

  • Canó de seguiment.
  • Gobo amb opció a logotips.
  • Il·luminació perifèrica de la sala de projecció.
  • Il·luminació especifica de les escales d’accés.
  • Il·luminació indirecta completa de la sala amb una gran intensitat lumínica.
  • Il·luminació indirecta parcial de la sala, per a la projecció de forma simultaneja de contingut.
  • Il·luminació interna de la cúpula amb opció a mescla de colors que dona lloc a infinites tonalitats.
  • Il·luminació externa de la cúpula en Rojo, verd, blau, blanc industrial i estrobos.
  • Il·luminació especifica d’altaveus en Led Roig, Verd, blau i Blanc Fred.
  • Focus d’il·luminació directa a l’escenari complet o format conferencia.

Últimes projeccions

Catàleg de l'exposició de cartells de pel·lícules realitzada amb motiu del XX aniversari de l'Hemisfèric

Serveis

En el Hemisfèric tens tot el que necessites.

Subscriu-te al nostre butlletí

Galeria Hemisfèric