Menu Close

Palau de les Arts

El Palau de les Arts és un camí d'exploració artística i emocional en un entorn únic de la ciutat de València

Descobrix

Les Arts s’ha convertit en el centre de les emocions de la ciutat de València. 

Temporada a temporada, la seua proposta d’arts escèniques ha aconseguit acollir produccions, gèneres i disciplines tan variades com el jazz, la dansa, la sarsuela, el flamenc, recitals, lied, concerts simfònics i, per descomptat, grans òperes.

 

A través d’un treball exquisit, sensible, de mirada àmplia, Les Arts ha aconseguit connectar amb un públic variat que representava necessitats i estils tan diversos, que satisfer-los ha suposat un verdader repte que, sens dubte, Les Arts ha aconseguit superar.

El Palau de les Arts, després de la inauguració del Hemisfèric en 1998, el Museu de les Ciències juntament amb l’Umbracle en 2000 i l’obertura al públic de l’Oceanogràfic en 2003, completa el component artístic que representa aquesta decidida aposta de la Generalitat per la cultura en el seu més ampli sentit, al costat de la ciència, la tecnologia i la naturalesa.

 

Inaugurat en 2005, és un camí d’exploració artística i emocional en un entorn únic de la ciutat de València. Compta amb les més modernes tecnologies, adoptant la imatge corresponent a un espai avantguardista i actual.

La innovadora arquitectura d’aquest edifici, de més de 40.000 m² i una altura de 75 m, alberga quatre espais escènics per a espectacles d’òpera, música, ballet i teatre:

  • La Sala Principal. Amb capacitat per a 1.412 espectadors, és l’espai per excel·lència de l’edifici de Santiago Calatrava. En esta sala tenen lloc les representacions d’òpera, ballet i la resta d’espectacles escènics.
  • L’Aula MagistralTé capacitat per a 378 persones. S’hi poden realitzar esdeveniments de menor format. L’escenari permet la celebració de conferències, recitals, trobades educatives o taules redones.
  • L’Auditori. Té una capacitat per a 1.490 espectadors amb excel·lent visibilitat des de la totalitat de les seues butaques. Per les seues característiques, és especialment adequat per a la celebració de concerts simfònics, estrenes cinematogràfiques i congressos o esdeveniments especials.
  • Teatre Martín i Soler. Situat al davall del llit del riu Túria, té capacitat per a 400 persones. Deu el seu nom al compositor valencià més universal de tots els temps. En esta sala es programa òpera barroca i música de cambra, ja que està dotada d’espai per a orquestra i equipament escènic.

A més, l’edifici disposa d’instal·lacions per a activitats docents i altres estretament relacionades amb els àmbits artístics i culturals.

El majestuós edifici, dissenyat per l’arquitecte i enginyer valencià Santiago Calatrava, es presenta com una gran escultura d’alt contingut simbòlic i suposa per a la ciutat de València i la Comunitat Valenciana disposar de la millor infraestructura per a introduir-les en els circuits internacionals, especialment en el referit a l’òpera i els grans espectacles musicals.

 

Disposa de plataformes en volada a diferents altures, amb passejos i vegetació, a les quals s’accedeix mitjançant ascensors panoràmics i escales situades a l’interior de les carcasses metàl·liques que hi ha a banda i banda de l’edifici. El contrast entre l’opac de les carcasses de xapa d’acer i la transparència dels vastos espais envidrats produeix sensacions canviants en recórrer l’edifici. Envoltat per més de 60.000 m² de jardí i 11.000 m² de làmines d’aigua amb passejos circumdants.

 

La forma global de l’edifici és lenticular desenvolupant-se davall una gran sobrecoberta o ploma metàl·lica, suportada per mitjà de dos suports, un extrem en la seua zona oest i un altre intermedi quedant la zona est de la coberta totalment en volada. El material per excel·lència és el formigó blanc ja que forma part dels grans suports estructurals de l’edifici mentres que el “trencadís” és el segon material de major ús que revist les espectaculars ‘corfes’ del Palau.

 

La coberta o “ploma” és l’element estructuralment més espectacular amb 230 metres de longitud i més de 70 m. d’altura mentres les dos “corfes”, que abracen l’edifici exteriorment, estan construïdes en acer laminat amb un pes aproximat de 3.000 Tn. revestides per l’exterior amb recobriment ceràmic (trencadís). Les dimensions envoltants màximes de l’edifici tenint en compte les formes corbes que les conformen són 163 m. de longitud i 87 m. d’ample.

Telèfon d’informació i compra d’entrades 902 202 383 – info@lesarts.com

Web: www.lesarts.com

Disposa de plataformes en volada a diferents altures, amb passejos i vegetació, a les quals s’accedeix mitjançant ascensors panoràmics i escales situades a l’interior de les carcasses metàl·liques que hi ha a banda i banda de l’edifici.

Projecte social de Les Arts

Les Arts desenvolupa, entre altres iniciatives, un programa didàctic dirigit al públic estudiantil i família

Galeria Palau de les Arts