Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Noticias
  • ->
  • EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ABORDA ELS ÚLTIMS AVANÇOS MÈDICS I L’IMPACTE DE LES MATEMÀTIQUES EN LES CONFERÈNCIES DE ‘UNA COMUNITAT AMB CIÈNCIA’

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ABORDA ELS ÚLTIMS AVANÇOS MÈDICS I L’IMPACTE DE LES MATEMÀTIQUES EN LES CONFERÈNCIES DE ‘UNA COMUNITAT AMB CIÈNCIA’

noticia_ConferenciasMuseu_

La catedràtica de Microbiologia, María Teresa Pérez Gracia, de la Universitat *CEU Cardenal Herrera, impartix este dijous 20 d’abril la conferencia “Virus de l’hepatitis E: una quarta part del planeta, en risc’ – El dijous 4 de maig, el catedràtic de Matemàtiques de la Universitat Politècnica de València, José Bonet Solves, abordarà l’impacte de les matemàtiques en la tecnologia actual 

El cicle de divulgació ‘Una Comunitat amb ciència’ aborda en les seues pròximes conferències nous avanços en medicina i el paper clau de les matemàtiques en el desenvolupament de les noves tecnologies. La primera de les cites és este dijous 20 d’abril amb la catedràtica de Microbiologia María Teresa Pérez Gracia, de la Universitat CEU Cardenal Herrera, que impartirà la conferencia “Virus de l’hepatitis E: una quarta part del planeta, en risc’. L’activitat, gratuïta fins a completar aforament, començarà a les 19.00 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

En esta trobada, María Teresa Pérez Gracia compartirà amb el públic els nous avanços en el coneixement del virus de l’hepatitis E (VHE) i de la malaltia, que poden tindre una transcendència notable des del punt de vista epidemiològic i sanitari. Segons estimacions de l’OMS, al voltant de 2.000 milions de persones, la qual cosa representa la quarta part de la població mundial, viuen en zones endèmiques per al VHE i, per tant, estan en risc d’infecció.

El cicle ‘Una Comunitat amb ciència’ continuarà el dijous 4 de maig amb la participació del catedràtic de Matemàtiques de la Universitat Politècnica de València i Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d’Espanya, José Bonet Solves. En la seua conferència ‘L’impacte de les matemàtiques en la tecnologia actual’ mostrarà com el segle XXI ha sigut un període d’implementació creixent de les tecnologies digitals en totes les àrees de l’activitat humana. És difícil trobar una indústria o investigació científica en la qual les tecnologies digitals no estiguen involucrades.

La capacitat de càlcul científic ha permés estos avanços. De fet, les matemàtiques són la base i el suport de tota la tecnologia moderna. Tenen una influència capital en Internet i els telèfons digitals, en tomografia i imatges mèdiques, en robòtica, en criptografia i seguretat informàtica, en transmissió de dades i senyals, en reconeixement de la parla, en sistemes de posicionament global GPS, en l’ordenació de cerques en Google, en compressió d’imatges, al cinema digital, en finances i la predicció del comportament de valors en borsa i moltes altres àrees.

Evolució del virus SARS-CoV-2

El dijous 1 de juny el catedràtic de Genètica de la Universitat de València. Àrea de Genòmica i Salut de Fisabio, Coordinador del Servei d’Epidemiologia Molecular, Fernando González Candelas, participarà en el cicle amb la conferència ‘L’evolució del SARS-COV2: passat, presenta i futur’

En complir-se els tres anys de l’inici de la pandèmia de COVID-19, es disposa de la seqüència genòmica completa de més de 14 milions de virus, compartides públicament, en un esforç comú de la comunitat científica per facilitar l’accés a informació essencial per a conéixer les característiques del nou virus SARS-CoV-2, de com es va anar estenent i implantant en diferents països a l’inici de la pandèmia, de com ha anat canviant i evolucionant durant aquest temps.

Es tracta de la primera ocasió en la història en la qual la comunitat científica ha pogut assistir i analitzar en directe l’aparició d’un nou patogen per a la nostra espècie. En esta conferència, el Dr. González Candelas exposarà les principals fites en l’evolució del virus.

Compartir

Otras noticias de interés

Suscríbete a nuestro boletín