Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Noticias
  • ->
  • LA CONFERÈNCIA ‘EXPLORADORS DEL DEMÀ’ REUNIX EN EL MUSEU DE LES CIÈNCIES A EXPERTS DE LA NASA I DE L’AGÈNCIA ESPACIAL EUROPEA (ESA)

LA CONFERÈNCIA ‘EXPLORADORS DEL DEMÀ’ REUNIX EN EL MUSEU DE LES CIÈNCIES A EXPERTS DE LA NASA I DE L’AGÈNCIA ESPACIAL EUROPEA (ESA)

L’activitat és gratuïta i se celebra este dimecres 14 de maig a partir de les 19 hores a l’Auditori Santiago Grisolía

 

La conferència ‘Exploradors del demà’ reunirà este dimecres 14 de maig en el  Museu de les Ciències a Elisabeth Córdoba, enginyera de sistemes de la NASA, i José Lorenzo Álvarez, cap de missió del projecte PLATO de l’Agència Espacial Europea (ESA), en una trobada que serà moderada per Fernando Doblas, anterior director de Comunicació de l’ESA.

 

L’activitat, gratuïta i de lliure accés, és una oportunitat única per a escoltar en primera persona a dos referents internacionals en exploració espacial que compartiran amb el públic les claus cap a on es dirigix esta en les pròximes dècades.

 

L’experiència dels dos ponents permetrà a l’audiència comprendre de primera mà com es desenrotllen estes missions d’avantguarda, quins grans descobriments han possibilitat i quins són els objectius a mitjà i llarg termini de les missions científiques espacials de les dos agències. Així mateix, revelaran quines tecnologies estan marcant el futur de l’exploració espacial.

 

Vida extraterrestre i exoplanetes

 

L’enginyera Elizabeth Córdoba, amb una destacada participació en la missió Europa Clipper, revelarà al públic assistent els secrets d’una de les llunes més fascinants de Júpiter, un món gelat que podria albergar un vast oceà d’aigua salada sota la seua superfície.

 

Dotada d’instruments d’última generació, esta ambiciosa missió de la NASA busca respondre una de les preguntes més profundes de la ciència: podria haver-hi vida en altres llocs del nostre sistema solar?

 

Així mateix, la conferència també comptarà amb la participació de José Lorenzo Álvarez, cap de Missió del projecte PLATO en l’Agència Espacial Europea (ESA), que té com a objectiu descobrir i caracteritzar exoplanetes similars a la Terra, que orbiten estreles semblants al Sol i que podrien albergar alguna forma de vida. El seu llançament està previst per a finals de 2026 a bord d’un coet Ariane 6 des del Port Espacial Europeu a la Guaiana Francesa.

 

La trobada serà moderada per Fernando Doblas, enginyer industrial de formació, qui ha dedicat la major part de la seua carrera professional a l’espai, en particular en l’Agència Espacial Europea, on ha sigut responsable de Relacions Industrials, representant de l’ESA en el  CSG, Port Espacial d’Europa, director de Comunicació i Assessor Especial del Director general en matèria d’Innovació, Intel·ligència Econòmica i activitats comercials.

Compartir

Otras noticias de interés