Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ORGANITZA LA CONFERÈNCIA ‘DESCOBRINT EL COSMOS. INICIANT A L’ ASTROFOTOGRAFIA DE CEL PROFUND’

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ORGANITZA LA CONFERÈNCIA ‘DESCOBRINT EL COSMOS. INICIANT A L’ ASTROFOTOGRAFIA DE CEL PROFUND’

– La xarrada serà impartida pel reconegut fotògraf Jesús Manuel García Flores el divendres 4 d’octubre a les 19 hores a l’Auditori Santiago Grisolía i serà de lliure accés

– Després de la conferència se celebrarà el lliurament de premis del concurs internacional ‘Astrociutat’ convocat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la inauguració de l’exposició amb les 10 fotografies guanyadores

El Museu de les Ciències organitza la conferència ‘Descobrint el Cosmos. Iniciant a l’Astrofotografia’ que serà impartida pel reconegut fotògraf Jesús Manuel García Flores el divendres 4 d’octubre coincidint amb l’inici de la Setmana Europea de l’Espai.

 

L’activitat, que començarà a les 19 hores a l’Auditori Santiago Grisolía, forma part del programa d’inauguració de l’exposició ‘Astrociutat. L’Univers en imatges’ que reunirà al Carrer Menor del Museu de les Ciències a les 10 fotografies guanyadores del concurs internacional d’astrofotografia convocat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i que ha comptat amb més de 450 treballs presentats en la seua primera edició.

 

Durant la seua intervenció, Jesús Manuel García Flores ens ensenyarà com, mitjançant l’astrofotografia, podem descobrir els sorprenents paisatges còsmics que romanen ocults a simple vista, com a camps replets d’estreles, nebuloses i galàxies llunyanes. Este esdeveniment oferix una oportunitat única per a aprendre sobre l’art i la ciència darrere de la captura d’estos espectaculars astres celestials.

 

Després de la conferència, tindrà lloc el lliurament de premis del concurs internacional ‘AstroCiutat. L’Univers en imatges’ i la inauguració de l’exposició al Carrer Menor del Museu de les Ciències.

 

La mostra, composta per les 10 imatges guanyadores, convida als visitants a explorar la majestuositat del cosmos a través de la lent d’experts astrofotógrafos. Amb esta proposta, la Ciutat de les Arts i les Ciències vol promoure entre el públic l’astrofotografia, una modalitat de la fotografia que vincula l’art amb la ciència i la divulgació astronòmica. A més, forma part de la programació especial sobre l’espai per la qual la Ciutat de les Arts i les Ciències ha apostat enguany amb nous continguts dedicats al coneixement del cosmos i l’exploració astronàutica.

 

El concurs ha comptat amb cinc categories (Cel Profund, Circumpolars, Lluna, Sol i Via Làctia) amb un primer i un segon premi en cadascuna d’elles valorats en 1.000 € i 500 €, respectivament, en material i accessoris per a la pràctica de l’astrofotografia que han facilitat les empreses especialitzades FotoAstro González i Fotopro, patrocinadors del certamen, que s’ha realitzat amb la col·laboració de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA). També s’inclouen dos entrades al Centre Astronòmic de l’Alt Túria -CAAT- pertanyent a AVA.

 

Imatges premiades

 

En la categoria ‘Cel Profund’, dedicada a captures d’elements de fora del nostre sistema solar, les imatges guanyadors mostren la Galàxia del Remolí que es troba a 31 milions d’anys llum (primer premi) obra de Juanjo Coronat i l’espectacular nebulós Cap de Cavall (el segon premi) en una fotografia realitzada al Campillo (Huelva) per Jose María Delgado.

 

En la modalitat “Circumpolars” la fotografia de Daniel Viñé presa a Namíbia (Hemisferi Sud) on les estreles giren entorn de l’estrela polar austral, Sigma Octantis, ha sigut reconeguda amb el primer guardó mentres que en segon lloc s’ha premiat a una captura de l’ermita de Santa Quiteria de Tebar a Conca (Hemisfero Nord) amb un fons de rastre d’estreles que giren entorn de l’estrela polar, Polaris, realitzada per David Valencia.

 

La Lluna també ha comptat amb la seua pròpia categoria. La fotografia de Rami Dibo, fotògraf procedent de Dubai, presa en el moment precís en el qual el satèl·lit natural de la Terra i la trajectòria d’un avió s’alineen ha obtingut el primer premi, mentres que una lluna creixent des d’Alginet (València) realitzada per Alex Alemany ha aconseguit el segon premi.

 

En la categoria ‘Sol’, una imatge de l’astre que permet veure amb detall la seua superfície i prominències, obra de Pedro de Miguel Alfaia Garbelladures Ré, ha guanyat el primer premi mentres que una fotografia de l’eixida del Sol per l’Avinguda del Port de València (un esdeveniment que es pot observar d’esta manera en comptades ocasions), firmada per Jorge Císcar, el segon guardó.

 

En la modalitat ‘Via Làctia’, les dos millors imatges que han capturat la majestuositat de la galàxia han sigut l’original enquadrament realitzat arran de terra per Jordi López en Ouarzazate (el Marroc) que ha aconseguit el primer premi i la vista panoràmica de la galàxia en una bella composició sobre l’aqüeducte romà Peña Cortada a Calles (València), obra de Alexandru Pastor, guanyador del segon premi en esta categoria.

 

Compartir

Otras noticias de interés