Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacada
  • ->
  • EL MUSEU DE LES CIÈNCIES OFERIX LA CONFERÈNCIA ‘EL QUE ELS EMBRIONS ENS ENSENYEN DEL CÀNCER’ IMPARTIDA PER LA CIENTÍFICA ÁNGELA NIETO

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES OFERIX LA CONFERÈNCIA ‘EL QUE ELS EMBRIONS ENS ENSENYEN DEL CÀNCER’ IMPARTIDA PER LA CIENTÍFICA ÁNGELA NIETO

La xarrada és gratuïta i se celebra este dimarts, 16 de maig, a partir de les 19.00 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències

La investigadora Ángela Nieto, doctora en Bioquímica i Biologia Molecular, de l’Institut de Neurociències d’Alacant, participa en el cicle ‘Santiago Grisolía’ amb la conferència ‘El que els embrions ens ensenyen del càncer’. La xarrada, que se celebra este dimarts, 16 de maig, a partir de les 19.00 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències, es dirigix al públic general i és de lliure accés fins a completar aforament.

En la seua intervenció, la científica Ángela Nieto plantejarà al públic una de les preguntes més fascinants en Biologia: com d’una sola cèl·lula sorgix un individu complet. Perquè això ocórrega, es posen en marxa mecanismes moleculars i cel·lulars en l’embrió que multipliquen les cèl·lules i les dirigixen al seu lloc de destinació. Una vegada allí, les cèl·lules es diferencien en diferents teixits i òrgans.

Estos programes embrionaris s’apaguen i es mantenen així en l’adult sa. No obstant això, es tornen a activar en situacions patològiques, com la degeneració d’òrgans i la progressió del càncer cap a la formació de metàstasi. La metàstasi és la causa de més del 90% de les morts per càncer. L’enteniment dels processos embrionaris contribuix a dissenyar teràpies per a combatre estes malalties.

La xarrada serà presentada per Guillermina López Bendito, investigadora de l’Institut de Neurociències UMH-CSIC de la Universitat Miguel Hernández i membre del Comité d’Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Es tracta de l’última conferència del cicle ‘Santiago Grisolía’ organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i que ha comptat amb la participació del químic Avelino Corma i les joves investigadores Rosa María Aran i Sara Izquierdo, els qui, a més de la biòloga Ángela Nieto, són els quatre investigadors premiats en la primera edició dels guardons instituïts per la Generalitat en honor a Grisolía.

Compartir

Otras noticias de interés

EL MUSEU DE LES CIÈNCIES PRESENTA LA NOVA EXPOSICIÓ ‘LA LLUNA A l’ABAST DE LES TEUES MANS’

– La mostra forma part de la programació dedicada a l’espai en 2024 que continuarà amb les exposicions ‘Mediterranea’ (8 de maig) i ‘Up to Space. Missió Espacial’ (16 de maig)

– La responsable d’Educació i Comunicació de l’Agència Espacial Europea (EIXA), Sandra Benítez, impartirà la conferència ‘Explorant l’Univers per a protegir millor el nostre planeta’ el dimecres 16 de maig a les 19 hores

Suscríbete a nuestro boletín