- Inicio
- ->
- ⚠️- S’AJORNA FINS A UN ALTRE AVÍS- LA MISSIÓ ESPACIAL HERA DESPRÉS DE LA DEIXANT DE DART: QUÈ SABEM SOBRE EL RISC D’IMPACTES SOBRE LA TERRA
⚠️- S’AJORNA FINS A UN ALTRE AVÍS- LA MISSIÓ ESPACIAL HERA DESPRÉS DE LA DEIXANT DE DART: QUÈ SABEM SOBRE EL RISC D’IMPACTES SOBRE LA TERRA
Conferència a càrrec d’Adriano Campo Bagatin, catedràtic de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria, grup d’Astronomia i Astrofísica, Universitat d’Alacant.
Al setembre de 2022, la missió espacial DART (NASA) va dur a terme una fita històrica en realitzar el primer experiment de desviació d’un asteroide, impactant en Dimorphos, el xicotet satèl·lit del sistema binari d’asteroides pròxims a la Terra, Didymos. Este assoliment ha llançat llum sobre la capacitat de la tecnologia actual per a desviar asteroides, però què més necessitem saber sobre la mitigació del risc de col·lisió d’asteroides amb la Terra?
La pròxima missió espacial Hera (EIXA), programada per a ser llançada a l’octubre d’enguany, s’embarcarà en el mateix sistema d’asteroides per a estudiar detalladament els efectes de la col·lisió de DART i abordar altres incògnites pendents.
A més, Hera durà a terme, per primera vegada, el mesurament de l’estructura interna d’estos asteroides, marcant així el començament d’una nova era en l’exploració espacial.
Programa
18.30: accés a la sala
19.00: conferència a l’Auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.30: fi de l’activitat
L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu de les Ciències (al costat del Hemisfèric).
Accés lliure fins a completar aforament.
Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en Youtube.
Compartir
Enquesta de satisfacció
Si has assistit a esta conferència ens agradaria conéixer la teua opinió a través d’esta enquesta de satisfacció.