Menu Close
  • Inicio
  • ->
  • Destacat Museu
  • ->
  • LA MISSIÓ ESPACIAL HERA DESPRÉS DE LA DEIXANT DE DART: QUÈ SABEM SOBRE EL RISC D’IMPACTES SOBRE LA TERRA

CONFERÈNCIA FINALITZADA

LA MISSIÓ ESPACIAL HERA DESPRÉS DE LA DEIXANT DE DART: QUÈ SABEM SOBRE EL RISC D’IMPACTES SOBRE LA TERRA

Conferència a càrrec d’Adriano Campo Bagatin, catedràtic de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria, grup d’Astronomia i Astrofísica, Universitat d’Alacant.

 

Al setembre de 2022, la missió espacial DART (NASA) va dur a terme una fita històrica en realitzar el primer experiment de desviació d’un asteroide, impactant en Dimorphos, el xicotet satèl·lit del sistema binari d’asteroides pròxims a la Terra, Didymos. Este assoliment ha llançat llum sobre la capacitat de la tecnologia actual per a desviar asteroides, però què més necessitem saber sobre la mitigació del risc de col·lisió d’asteroides amb la Terra?

 

La missió espacial Hera (ESA) es va llançar el passat 7 d’octubre de 2024, embarcant-se en el mateix sistema d’asteroides per a estudiar detalladament els efectes de la col·lisió de DART i abordar altres incògnites pendents.

 

A més, Hera durà a terme, per primera vegada, el mesurament de l’estructura interna d’estos asteroides, marcant així el començament d’una nova era en l’exploració espacial.

 

Al finalitzar esta activitat, es realitzarà una observació astronòmica gratuïta en el Jardí d’Astronomia de l’Umbracle. Esta activitat, d’accés lliure fins a completar aforament, permetrà als assistents explorar la Nebulosa d’Orió M42 i Andròmeda M31 a través de telescopis. OBSERVACIÓ CANCEL·LADA PER CONDICIONS METEOROLÒGIQUES

 

Programa

18.30: accés a la sala
19.00: conferència a l’Auditori Santiago Grisolía
20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
20.30: fi del col.loqui
20.30: OBSERVACIÓ CANCEL·LADA PER CONDICIONS METEOROLÒGIQUES

 

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu  de les Ciències (al costat del Hemisfèric).

Accés lliure fins a completar aforament.

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en Youtube.

Astronomia-Pie-logos-2024

 

Compartir
Data: 20 February 2025
Recinte: Museu de les Ciències
Ubicació: Auditorio Santiago Grisolía del Museu de les Ciències
Hora: 19.00 a 20.30 horas

Enquesta de satisfacció

Si has assistit a esta conferència ens agradaria conéixer  la teua opinió  a través d’esta enquesta de satisfacció.